1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Odflashowanie Konsoli ?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez ShoZu, Lipiec 24, 2009.

  1. ShoZu

    ShoZu Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraśnik
    Krótkie wprowadzenie: Kupiłem konsolę od razu przerobioną, iXtreme 1.4 (nie jestem w 100% pewien ale 3rd wave nie działa).
    Problem: Bardzo chciałem pograć na XBL, ale wiem, że iX 1.4 jest bardzo często banowany. Przerobienie konsoli do najnowszego softa nie wchodzi w grę, ponieważ to gananie w kółko. M$ zacznie banować 1.6 i wyjdzie kolejny, a ja:
    Bardzo Mocne Postanowienie Oparte Na Solidnych Podstawach i Samozaparciu: Kończę z piractwem ;), więc iXtreme mi nie potrzebny.
    Pytania:
    1. Czy mogę coś zrobić, aby grać bez problemów na XBL bez przerabiania. Czy kupienie napędu załatwi sprawę? Podobno po zagraniu w kopię zapasową konsola to zapamiętuje, więc nie wiem.
    2. Jak podłączyć konsolę do monitora PC?
    -potrzebuję kabla VGA? Jeżeli tak, to czy tani za 18zł na allegro załatwi sprawę?
    -Czy mogę używać monitora jednocześnie do PC i Konsoli?
    3. Jak podłączyć konsolę do sieci, przy PC posiadam Modem

    Mam nadzieję, że wyjaśniłem to w prosty, zrozumiały, lecz zarazem ciekawy sposób, za wszystkie niespójności Przepraszam. :DD
    Z góry Dziękuję za Udzieloną Pomoc, Odwdzięczę się napewno. Pozdrawiam :eek:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mikipl

    mikipl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    się biorą dzieci?
    z tego co slyszalem M$ banuje za zmienianie napędu
     
  4. ToMaSz90

    ToMaSz90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2007
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Przemyśl
  5. Lwr

    Lwr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Z brzucha.
    2. Jak podłączyć konsolę do monitora PC?
    -potrzebuję kabla VGA? Jeżeli tak, to czy tani za 18zł na allegro załatwi sprawę?
    -Czy mogę używać monitora jednocześnie do PC i Konsoli?

    -Tak. Taki za 18zł to loteria... Jednym działa, obraz git, drugim...ech. Najlepiej od MS lub BigBena.
    -Tak. Jest takie coś. Ale zapomniałem jak sie nazywa...


    3. Jak podłączyć konsolę do sieci, przy PC posiadam Modem

    -router


    Czerwone moje
     
  6. ShoZu

    ShoZu Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraśnik
    Dzięki za odpowiedzi, niestety, leci kolejna seria:
    1. MS banuje za zmianę napędu ?! Co gdyby się popsuł ?
    2. Muszę używać routera? Nie posiadam takowego, a słyszałem, że są też inne sposoby na podłączenie do sieci.
    -Czy router za 50zł wystarczy?
    -Czy podział sieci (2Mbit) pomiędzy PC i X360 zmiejszy prędkość transferu jakże ważnych i potrzebnych, lecz tylko w celach rozrywkowych danych ?
    3. Czy kabel Bigben'a to konieczność ? 90zł to dla mnie za dużo, może pójść na kompromis i wybrać coś za ok. 45zł?
    (POPRAWKA: Nie zauważyłem ceny kabla od MS, używany za 40zł, chyba się na niego skuszę)
    4. Wciąż nikt nie odpowiedział na najważniejsze pytanie: Co zrobić, aby bezpiecznie grać na XBL
    5. ToMaSz90, masz taki magiczny przycisk na monitorze z rysunkiem PC i Xboxa, który po wciśnięciu w magiczny i niesamowity sposób sprawia, że to co niemożliwe, staje się możliwe? Który podłącza konsolę, podczas gdy komputer osobisty, zwany także stacjonarnym udaje się na wieczny spoczynek, aby móc później powstać niczym phoenix z popiołów? :eek: To coś w stylu AV w Telewizorze, gdy przełączam pomiędzy Discovery, a GTA4? :cool:

    Dziękuję wszystkim osobom, które poświęciły swój bezcenny czas na pomoc mojej osobie :)
     
  7. yaqub

    yaqub Banned

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    491
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    1. Chyba nie
    2. Możesz kupić zwykły modem chyba i podłączyć do drugiego gniazdka jeśli takowy posiadasz :p
    3.
    4. Kupywać orginały :DD. Nie da sie chyba w 100% bezpiecznie grać na XBL na piratach.
    5
     
  8. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    1.Tak na prawdę to nie wiadomo do końca za co M$ banuje.
    3.Nie konieczność ale kabel VGA ma przesył analogowy i jakość kabla się liczy.
    4.Nie zrobisz niczego co da ci 100% ochronę przed banem.
    5.Co do używania jednocześnie kompa i xboxa to ja mam tak ze wystarczy ze nacisne guzik na monitorze i sie przelancza.
     
  9. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    1. z tego co wiem to się nie da - najlepiej sprzedać tę konsolę, dołożyć ze 150zł i kupić nową, bez przeróbki
    2/3 to się właśnie nazywa router jak ma kilka wejść ;) możesz przez komputer z użyciem kabla sieciowego (poszukaj jest na forum)
    3.
     
  10. ShoZu

    ShoZu Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraśnik
    1. Dzięki, też myślałem o kupieniu nowego Xboxa, ale jest z tym dużo roboty i za dużo bym na tym stracił. Mój kupiłem za 700zł, z dyskiem 20GB, iX 1.4,
    Lite-On'em, HDMI (z połowy 2008r.) i kilkoma grami, w tym GTA4. Musiałbym dołożyć 100zł za Arcade'a bez dysku i gier. Czy on chociaż ma HDMI? :confused:

    2. C-3PO - zajrzyj do 1 postu, ja właśnie je chce grać na piratach, ale boję się, że gdy tylko podłączę konsolę do XBL, zostanę zbanowany :(

    3. Mogę podłączyć konsolę kablem sieciowym do modemu? Widzę, że w moim modemie wszystkie wejścia są zajęte :confused:
     
  11. michal86ole

    michal86ole Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sosnowiec
    To graj na oryginałach będziesz miał mniejsze szanse na bana.
    Kablem sieciowym możesz podłaczyć X'a z PC ale musisz odpowiednio skonfigurować.
    A tak poza tematem ShoZu to kolejny płaczek który najpierw decyduje się na przerobienie konsoli, a później wylewa żale, że co to będzie jak mnie zbanują lub co zrobić żeby bana nie dostać, zdecydowałeś się grać na piratach, licz się z banem...
     
  12. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    1. Arcade ma HDMI
    2. Ja tam widzę zdanie "Bardzo Mocne Postanowienie Oparte Na Solidnych Podstawach i Samozaparciu: Kończę z piractwem , więc iXtreme mi nie potrzebny." czyli że już nie chcesz grać na piratach ;)
    3. nie w modemie a w komputerze. Poszukaj na ten temat. Już jest sporo tematów o podłączniu X'a do komputera przez kabel sieciowy... Lub kup faktycznie router. Jak nie chcesz WiFi to taki tylko na Ethernet znajdziesz za grosze...
     
  13. eiooo

    eiooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hahaha rozbawiło mnie to M$ banuje za przerobienie a nie za granie na kopiach !
     
  14. michal86ole

    michal86ole Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sosnowiec
    Taki jesteś pewny?? Poszukaj sobie na forum jak jeden użytkownik dzwoni do konsultanta M$ i się dowiaduje że bana możesz dostać za podanie fałszywego adresu zamieszkania bo jak wiadomo Xbox Live nie ma w Polsce i możesz grać na oryginałach a i tak Cię zbanują jak wykryją adres IP z Polski...
     
  15. ShoZu

    ShoZu Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraśnik
    michal86ole czytaj ze zrozumieniem ****, konsolę kupiłem od razu przerobioną. Znajomy sprzedawał, więc wziąłem od niego, bo szybko, tanio i wiem co kupuje, więc nie wyjeżdżaj mi tu z płaczkiem
     
  16. michal86ole

    michal86ole Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Sosnowiec
    Więc nie rozumiem po co te żale, kupiłeś przerobioną konsole to automatycznie licz się, że ryzyko bana może spotkać i Ciebie, tematów na forum jest od zawalenia dotyczących poruszonego przez Ciebie problemu...
     
  17. kalamasz

    kalamasz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przy przerobionym napędzie jeden pies czy gra się na piratach czy orginałach :p
     
  18. ShoZu

    ShoZu Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraśnik
    Jakie żale? Ja tylko pytam co mogę z tym zrobić, a ty jak nie chcesz pomóc, nie pisz...


    Moje pytanie brzmi: "Czy istnieje coś jak reflash konsoli do oryginalnego firmware'a?"
    Inne dodałem, żeby później nie stawiać niepotrzebnie 2 tematów. Jest taki temat na forum?

    Jeśli ktoś zna odpowiedź, proszę pisać
     
  19. Loord

    Loord Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2008
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Świętokrzyskie...
    Nie bój się ... jak nie będziesz grał na piratach przed premierą , albo wgl na piratach to nie dostaniesz bana ... Jeżeli MicroSoft "jebn.e" fale za przerobienie konsoli to by musiał zbanować "Miliony ludzi" ;D . A tego napewno nie zrobi ... więc nie bój się że dostaniesz bana ...
     
  20. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Napędu Liteon nie przywrócisz do oryginalnego firmware. Resztę napędów da się
     
  21. ShoZu

    ShoZu Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraśnik
    Dzięki Loord i Pablooo88, bardzo pomogliście, a już się zbierałem na kupno nowej konsoli ;) Dobrze, że wybiliście mi ten pomysł z głowy.

    PS: Loord, Microsoft nie zbanuje mi konsoli nawet gdy mam 1.4? Podobno są "często banowane" co nie zgadza się z twoją wersją, że M$ nie banuje pojedynczych konsol.
    i
    Czy X360 naprawdę zapamiętuje kiedy gramy w kopię, a przy najbliższym podłączeniu do sieci informuje o tym Microsoft?
     
Wczytywanie...

Poleć forum