1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

odlaczanie routera na noc.

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez mosakPL, Listopad 6, 2010.

  1. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    Witam. mam router tplink wr340g. podlaczony jest on do kompa kablem i xboxa tez kablem. xbox zawsze jak nie gram, to jest odlaczany od pradu. i czy jak na noc zawsze wylacze router od pradu i rano wlacze, to czy moze sie popsuc router, lub xbox? dam dziekuje :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. stonalodz

    stonalodz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    łódź
    nie popsuje sie. Tylko że potem po włączeniu router może dłużej sie uruchamiać (ok 1 -2 min. zanim załapie net)
     
  4. mateuszchm

    mateuszchm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 28, 2010
    Posty:
    98
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
    mam taki sam router chodzi 24/7 router jest stabilny nie ma potrzeby go wyłączać na noc
     
  5. 3iverson

    3iverson Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 31, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    miesięczny koszt poboru prądu przez router to około 5 zł.
    jak będziesz wyłączał na nocki, czyli dajmy na to 12h, to koszt
    miesięcznie spadnie do 2,5zł. Zawsze to jakaś oszczędność energii
    jest no i jesteś Eco ;)
     
  6. mosakPL

    mosakPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 31, 2010
    Posty:
    293
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    krakow
    bo po ponownym wlaczeniu uruchamia sie 30 sec. Wiec, to nie jest dlugi czas,ale zawsze jakas oszczednosc jest.

    ale nic sie nie stanie xboxowi, ani routerowi?
     
  7. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    nic się nie stanie. wszystko będzie w porządku. tylko po co wyłączać na noc. podczas uruchamiania i wyszukiwania router i tak ma zwiększony pobór mocy więc wychodzi na to samo. tak jak z telefonem komórkowym: najwięcej prądu zużywa szukając sygnału i wybierając nr telef (łączenie).
     
  8. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    To nie telefon komórkowy, że zużywa więcej mocy na nadawanie i odbieranie ... Router pobiera zawsze tyle samo. Różnica jest jedynie w momentach zwiększonej przepustowości.
     
  9. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Popsuc sie nie popsuje. Tylko zastanawia mnie po jaka cholere odlaczac go od sieci (router i xbox).
     
  10. L4mia

    L4mia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2009
    Posty:
    673
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    KRK
    no to proste - router bierze z 12watx24h 360 dni w roku - jak wyłączy sobie na noc zaoszczędzi połowę z tego
    Xbox na czuwaniu ile bierze prądu? z 2wat/h x 12hx360

    rocznie jest oszczędność niewątpliwie - aczkolwiek wymaga to zachodu
     
  11. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    725
    Polubienia:
    72
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Nic się nie stanie.

    PS
    Mi ten router włącza się w kilka sekund, a nie kilkanaście jak tobie
     
Wczytywanie...

Poleć forum