1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Odnośnie HDD powyżej 120 GB

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez djseban, Luty 11, 2009.

  1. djseban

    djseban Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Bełchatów
    Witam
    Moje pytanie brzmi:
    Czy jeżeli kupię dysk 250GB: PROMOCJA!! NOWY WD Scorpio 250GB SATA FV/GW (552573134) - Aukcje internetowe Allegro i ten słynny kabelek do połączenia dysku z konsolą, dysk będzie działać? Chodzi o to, że większość dysków, które widziałem to WD1200BEVS, a ten to WD2500BEVS. Będzie jakaś zmniejszona ilość miejsca lub coś innego ;)? Koniecznie trzeba kupować WD1200BEVS?

    Pozdro
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Musisz jeszcze przerobić dysk, tak aby konsola widziała dysk. Na forum jest poradnik.
     
  4. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    bedzie widział 107GB
     
  5. tomasz222

    tomasz222 Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    484
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia kolo Krakowa
    co z tego ze duzy jak slyszalem ze i tak wykryje cos okolo 110 gb.nie wiem czy to prawda no ale chyba tak bo krisr tez tak napisal wyzej
     
  6. CuxPL

    CuxPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    182
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Prochowice
    Tak jest to w 100% prawda!!Możesz nawet kupic WD10000BEVS i jak go przerobisz tak żeby x go widział to będzie widzial tylko 107GB po 13GB to pliki systemowe.
     
  7. emstar3000

    emstar3000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2009
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To w takim razie jak 13GB to dane systemowe to na 20Gb ile ich jest ?
     
  8. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Będzie widział 107GB, ale nie dlatego, że 13GB to pliki systemowe, tylko producenci dysków liczą pojemność dysku trochę fałszywie, ponieważ 120GB to nie 120GB użytecznej pojemności, a tylko ~112GB, a reszta to właśnie pliki systemowe.

    Tyle samo co w dysku 120Gb czyli jakieś ~5GB.

    Ludzie od wczoraj macie dyski twarde ??
     
  9. Shadow Rox

    Shadow Rox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 10, 2008
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zgorzelec
    A nie da rady zrobić na tym dysku np. 2 rożnych partycji i na każda z nich wrzucić hddss.bin ... ew. na każda inny oO
     
  10. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    nie bo program tworzy ci partycje do x360 o odpowiedniej wielkosci,drugi raz juz partycji nie zrobisz
     
Wczytywanie...

Poleć forum