1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Odpalanie gier po przeróbce Xbox-a

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez grubsik102, Maj 30, 2012.

  1. grubsik102

    grubsik102 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 25, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy da się włączyć grę ściągniętą z internetu i nagraną na płytę mając przerobioną konsole ?? Bo mam z tym problem ;/
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. djinsekt

    djinsekt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 12, 2012
    Posty:
    158
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Perła City
    Przecież na tym właśnie polega przeróbka,że można grać na kopiach zapasowych.
     
  4. Michasiuu

    Michasiuu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 29, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam podbijam do tego tematu bo troszkę się z nim łączy... jestem świeżym posiadaczem 360.. zakupiłem przerobioną na allegro ... i no właśnie popełniłem błąd Świeżaka ... z radości że mam przerobionego Xboxa zamarzyłem pograć w Fife 12 jakoś sobie nagrałem grę i pewnie większość z was wie co dalej...
    aktualizacja... tratatata... i błąd " kod statusu: 3080-351F-b800-0f00-c000-0013" ... wiem że już po przeróbce bo Tyle zdążyłem doczytać... tylko mam inny problem... wyczytałem że trzeba wgrać nowego dasha i za cholerę nie idzie ruszyć mam już ok 6 ściągniętych wgrywam na Pen drive i żaden nie rusza do końca aktualizacji... co mam zrobić żeby choć wrócić do stanu normalnego odpalania itp. nawet bez przeróbki... bardzo proszę o pomoc... tylko wytłumaczcie tak jak koniu na miedzy... bo naprawdę jestem zielony... zaczynam przygodę z ta zabawka 2 dni pograłem w to co bylo w zestawie... a teraz kicha... zależy mi żeby jakoś to ruszyć... pozdrawiam i z góry wielkie dzięki...


    PS. Za niespójność składnikowo-zdaniową przepraszam mam nerwa przez to dziadostwo i nawet nie wiem jak się wysłowić po ludzku.
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    2.0.13146.0 lub 2.0.13599 wrzuc jedna lub druga ktoras zadziala

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
    1 osoba to lubi.
  6. Michasiuu

    Michasiuu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 29, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki Wielkie Dobry Człowieku !!! Pomogło :)
    Tylko żal teraz że przeróbka poszła w niepamięć i trzeba będzie rozejrzeć się za kimś kto to przywróci. Szkoda żeby konsola stała :)
     
  7. Kakira

    Kakira Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2012
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Krótki wątek. Żeby nie złapać flagi, najlepiej aktualizować z orginalnym fw. Napędu. Niestety twoja konsola jest oflagowana z błędem. Flagi sprawdzamy programem xval, skuteczny sprawdzian. :thumbup:

    (Wysłane z Multipad PMP7074B3G-GSM-PLUS PRESTIGIO Tapatalk.) :)
     
  8. Michasiuu

    Michasiuu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 29, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1


    To do mnie ?? :p Ja i tak nic nie rozumiem , zielony jak sałata jestem. Tak chciałem w fife pograć po sprzedaży PS3 myślałem że Xbox to dobra alternatywa żeby tanio w jedna grę pograć a tak pewnie trzeba będzie pewnie wystawić na allegro ze stratą ale co zrobić :)
     
  9. grubsik102

    grubsik102 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 25, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To wróćmy do mnie.. Mam Jtaga i dlaczego nie mogę grać w gry z płyt tylko muszę wgrywać na dysk ??
     
  10. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Dlaczego ze stratą? Nie zepsułeś konsoli w żaden sposób. Konsola nie jest zbanowana na 100% (jeśli nie była podłączana do sieci). Wystarczy wgrać najnowszego Dash'a i LT 3.0 (poradniki pod odpowiednie napędy w dziale LT --> Artykuły).
     
  11. Michasiuu

    Michasiuu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 29, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za pocieszenie :) nie podłączałem do sieci bo kupiłem w sumie do gry offline ... To "wystarczy wgrać" trochę przeraża bo nawet nie wiem od czego zacząć ale jeszcze raz dzięki za poradę pogrzebie forum :) mam nadzieje że w końcu coś błyśnie w mózgu :)
     
  12. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Możesz również oddać "profesjonaliście" do przerobienia: http://xboxforum.pl/uslugi-49/poszukuje-osoby-ktora-przerobi-mi-konsole-1537/
     
  13. Michasiuu

    Michasiuu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 29, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To jeszcze dopytam :) jak jednak zdecyduje się grać na oryginałach to bez problemu mogę łączyć się z netem czy teraz już popij wodą i po połączeniu zbanują mi konsolę ?? Lepiej wymienić napę na nietykany ? Czy pozostać przy tym co jest ? Z góry dzięki za info :)
     
  14. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Wystarczy wgrac oryginalny FW lub LT 3.0 i możesz sobie grać online bez żadnego problemu. Bana nie będzie.
     
  15. Michasiuu

    Michasiuu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 29, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jak mam wgranego dasha ze strony xboxa to nie wystarczy ?? musowo coś jeszcze robić czy jak jest tak zostawić kupić to co mnie interesuje i grać... boje się trochę że kupie grę wykupie Live i bana zawalą :)
     
  16. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Udało Ci się wgrać najnowszego Dash'a? Powinien wyskakiwać komunikat, jak w #3 poście, więc trzeba będzie wymienić napęd na taki, jaki był fabrycznie (ten sam model + stary klucz napędu), czyli jeśli nie masz starego klucza, to trzeba będzie go odczytać z płyty głównej, więc polecam #11 post.
     
  17. Michasiuu

    Michasiuu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 29, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1

    Tak udało się ,najpierw wgrałem to co polecił mi ~akir a na to wgrałem ten najnowszy. Raczej nie wyskakuje żaden komunikat. Kurcze żebym ja wiedział że to tyle roboty z tym wszystkim... nie wiem co działać trzymać tego i Xa czy sprzedać i dołożyć do PS3 ..
     
  18. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    na ps3 jest to latwiejsze a reszte to kwestia gier
     
  19. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Czyli wszystko jest w porządku. Masz teraz OFW i najnowszego Dash'a. Możesz podłączyć konsolę do sieci. Z praktyki mogę powiedzieć, że bana nie dostaniesz, przynajmniej nie w najbliższym czasie.
     
  20. Michasiuu

    Michasiuu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 29, 2012
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki Wielkie :) i przepraszam że męczę ale zawsze lepiej poradzić się kogoś mądrzejszego w kwestiach o których nie ma się w ogóle pojęcia.

    A jeszcze dopytam ... czy opłaca się wymienić napęd na nowy ? czy raczej nie ?
     
  21. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jesli napęd działa, to nie wiem po co go wymieniać. Tylko mi ne,napisz ze byl przerabiany. Heh jest teraz oryg

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum