1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Odpalanie gier-Xbox SLIM

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Speedway007, Grudzień 27, 2012.

  1. Speedway007

    Speedway007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kołobrzeg
    Witam,
    Kilka dni temu kupiłem sobie nowe cacko: Xbox 360 + Kinect. Dostałem do tego nawet dwie gry. Wszystko w porządku ale jak mi się już znudziły te dwie gry to zacząłem poszukiwać gier na xboxa czy też kinecta. Mam doświadczenie z ściągania przez internet ale tylko PCtowe. Na tym jeszcze się nie znam. Wychodzi mi że mój Xbox to jest Slim, 250gb dysku twardego. I dowiedziałem się że tą konsole trzeba przerobić żeby jakkolwiek się z nią dogadać pod względem geir ściągniętych przez internet i wgranych na płytę. I także słyszałem że zależy też to od rodzaju napędu..
    Tak więc proszę o pomoc, co do tego wszystkiego bo już się pogubiłem. Napiszę tutaj kilka pytań:
    1. Jeśli mam Slim'a to czy gry od kolegi który ma xboxa od kilku lat czyli napewno inna wersja będą chodziły?
    2. Chciałbym ściągnąć gry z internetu, potem zapisać na płytę dvd(słyszałem że to specjalne płyty i nagrywarki?) oraz odpalić je na moim sprzęcie, będą chodziły?
    Narazie tyle bo nie chce was przeciążać. Dziękuje na wstępie o udzieloną mi pomoc.

    Chętnie odpowiem na wasze pytania co do sprzętu. A tutaj znalazłem taki sam:
    XBOX 360 SLIM 250GB +KINECT +KINECT ADVENTURES (2872604322) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    Taki sam mam sprzęt lecz tylko 2 gry, nie jak tam 3.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. elektor

    elektor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    120
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Torun
    1.Tak
    2. Tak tylko IHAS i płyty Verbatim
    3. zalezy od daty produkcji konsoli .(podaj )
     
    1 osoba to lubi.
  4. Speedway007

    Speedway007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kołobrzeg
    Data produkcji konsoli to:
    Data MFR: 22.10.2012
     
  5. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  6. Speedway007

    Speedway007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kołobrzeg
    Ja w laptopie mam taką nagrywarkę: DVD multi recorder i z tego co mi wychodzi obsługuje: DVD+/-RW +/-DL
    a -DL to jest IHAS? pójdzie?
     
  7. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Sprawdz w tym programie czy jest obsługiwana,gry na xboxa nagrywasz na płytach DVD +R DL na - nie ruszą a ihas to nazwa nagrywarki liteona
     
    1 osoba to lubi.
  8. arekkobylo

    arekkobylo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zabrze
    Sprawdź programem.
     
    1 osoba to lubi.
  9. Speedway007

    Speedway007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kołobrzeg
    Nagrywarkę mam PIONEER DVD-RW DVRTD10RS.
    A to musi być Liteon?

    Próbowałem także tym drugim programem Burner max i pisze że:
    Czyli że nie będzie chodziło, a w temacie o tym programie(http://xboxforum.pl/oprogramowanie-13/c4e-s-burnermax-payload-tool-v0-15-a-154542/) pisze że działa na tej nagrywarce.. :(
     
  10. burek999

    burek999 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć ! Też jestem nowym posiadaczem konsoli Xbox 360 + kinekt .I nie wiem w jakim wątku to zamieścić .A mianowicie mam dwa pytania .

    1. Mam gierkę(orginał) w którą często grają dzieciaki i chciałem ją zainstalować na twardym dysku w konsoli ,żeby nie wyciągać i znowu wkładać do napędu ,jak to zrobiłem to i tak wyskakuje komunikat że potrzebna jest płyta do otwarcia gry.Co zrobić a żeby odpalała się z twardego dysku,bez konieczności wkładania cd?

    2. drugie pytanie to takie że mam ściągniętą gierkę na konsole pełną wersje z internetu (za kod który dostałem z xboxem) czy jak będe czyścił kiedyś dysk(format)to za ten sam kod odzyskam gierke?

    z góry dzieki za odpowiedz .
     
  11. Speedway007

    Speedway007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kołobrzeg
    Przepraszam Kolegę burek999 lecz chciałbym się dowiedzieć o odpowiedź na moje pytanie a nie na twoje :)
    Jak możesz to stwórz swój temat i na pewno udzielą tobie odpowiedzi.
     
  12. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    płytka musi być w napędzie jeśli nie bedzie działać dalej pobierz ze strony producenta najnowsze fw do nagrywarki

    jeśli bedzie działać ihas jest Ci nie potrzebny
     
    1 osoba to lubi.
  13. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Nazwa tematu nie opisuje problemu!!! Następnym razem popraw się w tym aspekcie autorze tematu bo będzie kosz i warn.
     
    1 osoba to lubi.
  14. Speedway007

    Speedway007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kołobrzeg
    Płytka.. już ta dwuwarstwowa? 8,5GB?
    Bo dziś jej już nie zdobędę..
    Czy może być zwykła? jednowarstwowa?4,7gb?
     
  15. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    dwuwarstwowa dvd + r dl
     
    1 osoba to lubi.
  16. Speedway007

    Speedway007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kołobrzeg
    Dobra dzięki, jutro powinienem mieć nią i sprawdzić.
    Dzięki jeszcze raz.
     
  17. Speedway007

    Speedway007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kołobrzeg
    No i działa :)
    Teraz to jakim programem nagrywać? czy to już obojętne?
     
  18. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    img burn
     
    1 osoba to lubi.
  19. Speedway007

    Speedway007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kołobrzeg
    dzięki. jeszcze jedno mam pytanie, czy bedzie mi chodziło:
    FIFA 13 (2012) [PL] [PAL] [XGD3] [LT+3.0] [SRT]

    XGD3..
    LT+3.0...
    Chyba jest to najnowszy xbox ktory to ma. tak mi sie wydaje.
     
  20. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Lt 3.0 to przeróbka napedu wiec jesli masz przerobionego bedzie dzialac
     
    1 osoba to lubi.
  21. Speedway007

    Speedway007 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kołobrzeg
    Kupiłem go tak jak pisałem tydzień temu, data produkcji to 2012. Czy LT+3.0 samemu trzeba wgrywać czy on jest już wgrany w tych nowszych konsolach? Bo może ja go mam..
     
Wczytywanie...

Poleć forum