1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Odpalenie konsoli bez napedu dalej grozi banem?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Doctor PL, Styczeń 14, 2010.

  1. Doctor PL

    Doctor PL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam, zastanawiam sie nad spoof'em i przejsciem na oryginaly dla live'a ale przed tym chetnie sprawdzil bym czy moja konsola nie jest oflagowana. O ile sie dobrze orientuje to bana dostaje sie za zmodyfikowany firmware w napedzie, a co jesli go nie bedzie? Moglbym odpalic konsole bez napedu i sprawdzic czy moja konsola nie jest oflagowana?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Najlepiej zadzwoń do MS i dowiedz się do kiedy i czy w ogóle masz gwarancje . Będzie szybciej i pewniej . Jeśli powiedzą ci , że nie ma gwarancji to ban na ciebie czeka . Jeśli masz to możesz się łączyć online ale z przeróbką i tak bana dostaniesz prędzej czy póżniej .
     
  4. Doctor PL

    Doctor PL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Z tego co sie orientuje gwarancja juz sie skonczyla. A jesli podlacze sie bez napedu to cos mi grozi?
     
  5. Raffcio

    Raffcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    231
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    a ja zapytam sie w tym temacie ;) Moza robic tak ze posiada sie dwa napedy ? jeden do piratow a drugi do gry w sieci ?
     
  6. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Jeśli miałeś przeróbkę i konsola była oflagowana , to nie pomoże brak napędu , gdyz ban zapisuje się w konsoli i po podłączeniu np. dysku twardego blokuje do niego dostęp .

    @Raffcio raczej to nie pomoże , bana i tak możesz dotać .
     
  7. Doctor PL

    Doctor PL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    I o to mi sie rozchodzi: nie chce wydawac kasy na darmo na spoof/wgranie oryginalnego fw do napedu. Chce zobaczyc czy nie jestem oflagowany i nawet po wgraniu oryginalnego fw nie dostane bana. Chce sie dowiedziec czy konsola bez napedu "automatycznie" dostaje bana za sam fakt jego braku.
    A czy achievementy z jednej konsoli(offline) przeniesione do drugiej(online) beda widoczne? Pozostaja na jednej konsoli az do podlaczenia internetu czy sa zapisywane na dysku?
     
  8. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Tak , dostaniesz bana nawet jeśli wyjmiesz napęd DVD , dysk twardy , odłączysz chłodzenie ( to żart ) . Gdyż bana dostajesz do konsoli a nie do napędu !! Ale dostajesz ZA przeróbkę napędu .
     
  9. szymona96

    szymona96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2009
    Posty:
    223
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Oczywiście możesz mieć, pod warunkiem, że oryginalny napęd nie był przedtem modyfikowany (najwyżej zczytanie klucza). Jeśli masz oryginalny napęd przerobiony i chcesz dokupić drugi dla oryginalnych gier to mogą się połapać.

    Ja tak mam (oryginalny nienaruszony, a dokupiony na piraty, ale i tak nie przekładam ich bo mi na LIVE nie zależy.
     
  10. Doctor PL

    Doctor PL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Chyba mnie nie zrozumiales. Chce sie upewnic czy nie jestem oflagowany do zbanowania przy nastepnym polaczeniu z live'em, poniewaz gralem troche online z przerobiona konsola. Jesli odlacze naped to bd wiedzial czy bylem oflagowany czy nie. Nie wiem tylko czy mozna dostac bana za sam brak napedu. A moze znasz odpowiedz na 2 ostatnie linijki mojego wczesniejszego posta?
     
  11. wasilijzajcew89

    wasilijzajcew89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    wydaje mi sie ze to tylko kwestia czasu a wyjecie napedu raczej Ci nie pomoze jedynym sposobem aby sprawdzic czy jestes oflagowany to podlaczenie sie pod live'a
     
  12. Doctor PL

    Doctor PL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Tak, tylko podlaczajac sie do live'a z przerobionym napedem dostane bana no 100%, a bez tylko jesli bylem wczesniej oflagowany, lub czego probuje sie dowiedziec za sam brak napedu.
     
  13. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Brak napędu nie uchroni przed banem ! Czy konsola jest zagrożona banem dowiesz się dzwoniąc do MS i pytając o gwarancję . Jeśli już jej nie masz to raczej nie ma szans na sprawdzenie czy masz bana czy nie . Osiągnięcia i save można przenieść jeśli konsola jest niezbanowana . Jeśli ma bana pozostaje tylko odzyskanie tagu gracza . Ale może się mylę co do ostatniego .

    @DoktorPL " Tak, tylko podlaczajac sie do live'a z przerobionym napedem dostane bana no 100%, a bez tylko jesli bylem wczesniej oflagowany, lub czego probuje sie dowiedziec za sam brak napedu. " Przecież pisałem już ze dwa razy - NIC NIE DA ŻE ODŁĄCZYSZ NAPĘD ! To czy miałeś modyfikację zapisuje się również w pamięci konsoli i pomimo braku ( lub wymiany na nieprzerobiony ) napędu , bana dostaniesz !!
     
  14. Doctor PL

    Doctor PL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Wiadomosc wczesniejszym graniu na piratach zapisuje sie takze w pamieci konsoli? Napewno?
     
  15. Raffcio

    Raffcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    231
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    AKtualnie gram na oryginalach wiec konsola na pewno nie zalicza sie do zbanowania. Jesli dokupie ten naped NAPĘD LITEON DO XBOX360 FABRYCZNIE NOWY/OD RĘKI (878653247) - Aukcje internetowe Allegro i na nim zmienie firmware i odlacze sie od neta i pozniej powiedzmy po roku przeloze na oryginalny naped i podlacze sie do LIVe to jest mozliwosc dostania bana?
     
  16. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Nie wiadomo jak to będzie za rok ale na chwilę obecną podmiana napędu raczej nie uchroni przed banem .
     
  17. Raffcio

    Raffcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    231
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ale jesli nie bede korzystal z LIVE i nagle cos padnie w konsoli to podmieniam naped i wysylam na gwarancje. Watpie zeby sie zorientowali ;) Ludzie potrafia wysylac przerobione napedy i dostaja naprawione konsole wiec... ;)
     
  18. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Możesz tak zrobić . Ale tu na forum było kilka osób które wysłały na gwarancję z przerobionym napędem i nie mieli problemu . Wszystko zależy od dobrze zdjetych i przyklejonych z powrotem plomb .
     
  19. Raffcio

    Raffcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2009
    Posty:
    231
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Przed chwila chcialem sprawdzic jaki mam naped i bez problemu zeszla plomba. Minimalnie zostalo z niej na konsoli ale wyglada jak nowa ;) Poszukam w takim razie napedu i chyba zrobie tak jak napisalem ale jeszcze sie waham.
     
Wczytywanie...

Poleć forum