1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Odrabianie X360?

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Gierek, Styczeń 27, 2009.

  1. Gierek

    Gierek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Jestem nowy, więc proszę o trochę wyrozumiałości, gdybym zrobił coś źle :rolleyes:
    Dawno, dawno temu(rok?) oddałem do przerobienia swojego xboxa- nie widziałem nic fajnego w live. Ale teraz to się zmieniło ;]
    Z tego co wiem, to jeżeli teraz się do niego połączę, to mnie zbanuje(chyba, że mam jakąś tam przeróbkę, ale wątpię, bo to było dość dawno).
    I tu pytanie- czy można 'odrobić' xboxa? A jeżeli tak, to w jaki sposób?

    Od razu mówię- nie wiem jaką mam przeróbkę. Nie bardzo wiem, jak to sprawdzić... :eek:


    Pozdrawiam i z góry dziękuję.
    Gierek.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ryszy

    Ryszy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    NA live najlepiej grac na oryginałach, nawet najnowsze przeróbki zawodzą. Niewart ryzykować.

    Ale można zdjąć przeróbkę. Poszukaj na allegro.
     
  4. chomik01

    chomik01 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    146
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    legnica
    zdjąć nie jestem pewien zależy kto ci przerobił zadzwoń do kogoś kto ci x'a przerobił. A co do gier to teraz są stealth patche oraz nowsze ixetreme coś zabezpieczają ale nie na 100%
    Jak chcerz grać w gry przez xboxlive na piracie to sprawdź jaka wersja, czy nie jest to gra przed premierą :D a poradniki jak to zrobić masz tutaj na forum wystarczy poszukać.
     
  5. Gierek

    Gierek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale to się tyczy tylko tej przeróbki iXtreme(czy coś takiego ;))?
    Ale można zdjąć KAŻDĄ przeróbkę?
     
  6. Gierek

    Gierek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam następne pytanie- gdzieś na jakimś anglojęzycznym forum czytałem coś o tym, że konsole mogą zostać "flaged". Rozumiem to tak, że robimy coś 'złego' offline, klocek to sobie zapisuje, a potem, jak wejdziemy do live'a, to nas banuje?
    Czy to prawda? Czym są takie 'złe' rzeczy?;)
     
  7. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    W praktyce tak oprócz najnowszych napędów LiteOn. W starszych napędach ten kto flashował powinien dać na CD lub mieć w swojej bazie oryginalny soft z twojego napędu. Jeśli tego nie ma to raczej lipa ;)
     
  8. Gierek

    Gierek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dostałem płytę ;)
    Z tego co pamiętam, ten ktoś powiedział, że może mi się przydać jak coś się stanie lub będę chciał powrócić do normalnego firmware'a(tego drugiego nie jestem pewien).

    Co mam z tą płytą zrobić?

    Z góry dzięki, znowu, za pomoc ;)
     
  9. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Iśc do tego typa i poprosić o odflashowanie ;)
    Jest tylko jedne mały problem. W pamięci napędu będzie widniała informacja, że został zrobiony flash jakiś czas temu, różniący się znacznie od daty produkcji. Jeśli komuś w MS będzie chciało się to sprawdzać to też masz po gwarancji ;)
     
  10. Gierek

    Gierek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A mogę to jakoś sam zrobić? Nie ma gdzieś instrukcji? Może być po angielsku oczywiście...
    Jeżeli to ważne, to dysk mam Hitachi.
     
  11. szank

    szank Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    114
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    K-Pax
    Wątpie, są instrukcje, jednak jest to dość trudne. I musisz mieć płyte z chipsetem Via. Lepiej znaleźć jakiegoś kolesia na allegro co zrobi to bez problemu. Ale musisz mu dać swój stary klucz napędu.
     
  12. matysking

    matysking Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2008
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Możesz dać gościowi od przeróbki klucz napędu i oryginalny firmware, aczkolwiek można powrócić do oryginalnego biosa nawet bez tych plików. Jeżeli oczywiście trafisz na kumatego gościa...ale skoro masz płytę to żaden problem, każdy kto sie tym zajmuje i ma odrobine doświadczenia powinien Ci to zrobić w moment.
     
  13. Gierek

    Gierek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok, już wszystko wiem.
    Dzięki wszystkim za pomoc ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum