1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Odtwórz DVD po flashu

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez TradeMark, Październik 31, 2010.

  1. TradeMark

    TradeMark Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2010
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam.

    Mam problem - mianowicie kolega poprosił mnie o to, żebym zmienił mu flash w napędzie. Problemem to dla mnie nie jest (zresztą kto by tego nie umiał) robiłem to u siebie setki razy i wszystko było OK. Podał mi pliki, które ktoś kto przerabiał napęd mu wysłał - w tym dummy.bin i lite_cfw.bin. Wszystko zrobiłem analogicznie jak u mnie, ale po podłączeniu do telewizora, włączeniu i włożeniu płytki (nawet oryginalnej) mam możliwość odtworzenia DVD. Kolega twierdzi, że dvdkey jest na 100% poprawny. Co może być jeszcze problemem? Albo czy da się jakoś wyczyścić flash i zrobić wszystko od 0?

    Proszę o szybką odpowiedź :)

    //zapomniałem jeszcze dodać, że na początku kolega podał mi tylko logi z JF i najpierw wpisałem sam dvdkey w "manual spoof", po tym flash.

    //coś mi się wydaje, że zły dział, ale nie da się usunąć posta... Jak tak to proszę o przeniesienie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. DJTOMEKK

    DJTOMEKK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    112
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Skoczów, Poland
    Z tego co piszesz wynika ze zly jest klucz dvd
     
  4. Twette_k

    Twette_k Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 10, 2010
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    niestety nieda pliki na bank były złe i usmazyłes mu konsole;(
     
  5. TradeMark

    TradeMark Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2010
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Hmm... To nie może być nic innego? Bo jak rzeczywiście zły dvdkey, to trzeba się będzie przejść do człowieka, który przerabiał .
     
  6. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    szkoda, że nie zrzuciłeś dvdkey u siebie :) to nawet 15 sekund nie trwa ^^

    a za lenistwo teraz cierp ...

    jedyne wyjście przejsc sie do ziomka, bo bankowo zły dvdkey podał ;)
     
  7. TradeMark

    TradeMark Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2010
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A nie dałoby się jakoś zgrać z konsoli DVDKey? Konsola to falcon.
     
  8. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Pewnie nie, jeżeli wersja dasha jest niska tzn. 7371 to da rade jeżeli wyższa zapomnij. Poszukaj w ustawieniach konsoli. Ale mało juz takich ocalało.
     
  9. BratJana

    BratJana Banned

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a jeśli dvd key siedzi w napędzie i jest lt 1.1 i all działa to da se go jakos zczytać?
     
  10. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  11. KNAR

    KNAR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 16, 2010
    Posty:
    404
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Z litka z lt nie odczytasz klucza po r707/lo83, trzeba ciąć i robić mra.
    W przypadku benq/samsung wystarczy vendor mode i odczyt.
     
  12. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    Twoja metoda jest do liteonów v1.

    jeżeli jest wgrany iX LT to jedyne wyjście to cięcie ścieżek czyli metoda jak w liteonach v3.
     
  13. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    a jakim jungle robiles cfw? Powinien byc jungle 1.70 lub nowszy, bo starsze nie zrobia poprawnie LT.
     
  14. TradeMark

    TradeMark Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2010
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeżeli pytanie jest skierowane do mnie to JF 1.75.
    Zresztą flashowałem już tym mój napęd na LT 1.1.
     
  15. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    jeżeli nie miales formata i nadal masz tą wersje JF na dysku, którą przerabiales konsole, to gdizes tam w logach powinienbyc twoj klucz ... niestety niepamietam jak sie to robilo by wyskoczyla historia .
     
  16. TradeMark

    TradeMark Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2010
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak pisałem, ja nie przerabiam konsol :) Tylko od kolegi klucz dostałem.
     
  17. deploytbb

    deploytbb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Źle mówisz z litka v1, v2 nie trzeba ciąć to jest falcon więc nie trzeba ciąć i robić MRA.
     
  18. tomigsm

    tomigsm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łódź
    Witam
    Reasumjac masz zły klucz na plikach.Teraz masz problem tylko odczyt z nand ale jak dash 99 to nie da rady i konsolka do kosza
    Moze cos sie zle wgralo do napedu ale zakladam ze ok wiec tylko jw
     
  19. sajdorr

    sajdorr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    938
    Polubienia:
    78
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    P-ce
    bożę deploy, ale on ma wgrane iX lt 1.1 i żeby z niego wyciągnąć klucz, to jedynym wyjściem jest cięcie ścieżek ... nawet jeżeli masz liteon v1/v2 -.-
     
Wczytywanie...

Poleć forum