1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Odzyskanie klucza napędu z samsunga Ms-28

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez slashg, Kwiecień 28, 2011.

  1. slashg

    slashg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mam dashboard 9coś tam bo mi aktualizacje zrobili <,<

    Czy da się jakoś odzyskać klucz napędu? Bo nie wiem czy konsola się jeszcze do czegoś nadaję, czy trafi na wysypisko...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. rafal123_1985

    rafal123_1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2011
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a sprawdzałeś czy czyta orginały?
     
  4. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  5. slashg

    slashg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A może jakieś wskazówki jak ? ;d

    Nawet napęd się nie otwiera ;f
     
  6. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  7. slashg

    slashg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Napęd nie chce się otworzyć, nie ma klucza napędu. Tyle powiem jeszcze zara pod kompa podłacze i zobaczę
     
  8. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  9. slashg

    slashg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie ma klucza bo po zczytaniu same 00000...
    FW też nie ma żadnego wgranego :/

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    JungleFlasher 0.0.26 Beta
    Session Started Thu Apr 28 17:13:34 2011


    Found 4 I/O Ports.
    Found 3 Com Ports.
    Found 5 windows drives.
    Found 1 CD/DVD drives.

    Sending DVDKey request to I/O port 0x0170 and COM1

    ................................

    ***WARNING*** Key does not look good
    Your Key is: 00000000000000000000000000000000

    Sending Inquiry to I/O port 0x0170

    0000: 00 00 00 00 00 00 00 00 - 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
    0010: 00 00 00 00 00 00 00 00 - 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
    0020: 00 00 00 00 00 00 00 00 - 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
    0030: 00 00 00 00 00 00 00 00 - 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
    0040: 00 00 00 00 00 00 00 00 - 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
    0050: 00 00 00 00 00 00 00 00 - 00 00 00 00 00 00 00 00 ................

    Sending Inquiry to I/O port 0x0170

    0000: 21 00 21 00 21 00 21 00 - 21 00 21 00 21 00 21 00 !.!.!.!.!.!.!.!.
    0010: 21 00 21 00 21 00 21 00 - 21 00 21 00 21 00 21 00 !.!.!.!.!.!.!.!.
    0020: 21 00 21 00 21 00 21 00 - 21 00 21 00 21 00 21 00 !.!.!.!.!.!.!.!.
    0030: 21 00 21 00 21 00 21 00 - 21 00 21 00 21 00 21 00 !.!.!.!.!.!.!.!.
    0040: 21 00 21 00 21 00 21 00 - 21 00 21 00 21 00 21 00 !.!.!.!.!.!.!.!.
    0050: 21 00 21 00 21 00 21 00 - 21 00 21 00 21 00 21 00 !.!.!.!.!.!.!.!.
    0060: 21 00 21 00 21 00 21 00 - 21 00 21 00 21 00 21 00 !.!.!.!.!.!.!.!.
    0070: 21 00 21 00 21 00 21 00 - 21 00 21 00 21 00 21 00 !.!.!.!.!.!.!.!.
    0080: 21 00 21 00 21 00 21 00 - 21 00 21 00 21 00 21 00 !.!.!.!.!.!.!.!.
    0090: 21 00 21 00 21 00 21 00 - 21 00 21 00 21 00 21 00 !.!.!.!.!.!.!.!.
    00A0: 21 00 21 00 21 00 21 00 - 21 00 21 00 21 00 21 00 !.!.!.!.!.!.!.!.
    00B0: 21 00 21 00 !.!.

    Sending Serial data request to I/O port 0x0170

    0000: 00 00 00 00 00 00 00 00 - 00 00 00 00 00 00 00 00 ................
    0010: 00 00 00 00 FF FF FF FF - 2A 00 2A 00 2A 00 2A 00 ........*.*.*.*.
    0020: 2A 00 2A 00 2A 00 2A 00 - 2A 00 FF FF 2A 00 2A 00 *.*.*.*.*...*.*.
    0030: 2A 00 2A 00 2A 00 2A 00 - 2A 00 2A 00 2A 00 2A 00 *.*.*.*.*.*.*.*.
    0040: FF FF FF FF FF FF FF FF - FF FF FF FF 2A 00 FF FF ............*...

    Log z jungleflashera
     
  10. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Ja obstawiam, że miałeś spoof i wgrałeś najnowszy dash?

    Od razu zaznaczę, że to tylko moje spekulacje, ale skoro spoof oszukuje konsolę i ona myśli, że jest oryginalny napęd to nowy dash przeflas***e napęd takim softem jaki ma być do oryginalnego napędu i go uwali. Przynajmniej jak dla mnie to logiczne, chociaż może być inaczej :p
     
  11. slashg

    slashg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jaki spoof? to konsola z 2006 roku z oryginanym napędem i dash to 9 coś tam bo mi wgrali :< a miałem 7371.
     
  12. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Uuu raz, że po co aktualizowałeś :p Pozbyłeś się możliwości Jtag'a. A dwa, że dash 9199 nie flas***e napędu, wiec to nie ma nic do rzeczy. Aktualizacja dasha nie wpłynęła w żaden sposób na napęd i klucz. Mało prawdopodobne też, że przez jakiekolwiek przepięcie flash się sam skasował.

    Lepiej się zastanów, czy nie próbowałeś przerabiać napędu i nie wyczyściłeś sobie flasha, bo jeżeli tak to z konsoli zrobił się odtwarzacz DVD.
     
  13. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    mi się wydaje że masz czysty ofw wgrany.....działa ci jakas gra?? byle jaka??
     
  14. slashg

    slashg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Niestety nie, ani jedna gra nie chce działać :/
     
  15. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    jesli nawet oryginalna nie dziala to konsola na smieci......mozesz sprobować na innym kompie ale nie widzę nadzieji.....no chyba że wgrali ci nowego beta dash'a
     
  16. slashg

    slashg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A jak bym tego beta dasha wgrał to by mi przywróciło oryginalne fw? bo podobno coś tam robi
     
  17. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    no właśnie przywraca ofw....spróbuj gdzies go dorwać i wgraj
     
  18. slashg

    slashg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dorwałem, wgrałem i dalej nic :<

    Teraz to chyba bana wyłapała:

    funkcja live jest tymczasowo niedostępna i kod stanu jakiś tam.
     
  19. Fuks

    Fuks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    922
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Hindenburg
    Ja miałem kiedyś coś takiego, że przypadkiem usunąłem klucz napędu i dvd się nie wysuwało lampka mi migała cały czas na zielono. Na szczęście miałem małą pomoc z xboxforum i klucz się znalazł po wgraniu go z nowym FW wszystko wróciło do normy. Może przypadkiem i ty go usunąłeś z napędu lub kto inny.
     
  20. slashg

    slashg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    194
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ktoś chciał na siłe przerabiać i się nie udało i spier wszystko... A napęd w ogóle nie reaguje na przycisk, nawet nie mrugąją żadne kontrolki.
     
  21. Fuks

    Fuks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    922
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Hindenburg
    Hmm a może kabelek zasilający napęd się poluzował. Rozbierz konsole i sprawdź .
     
Wczytywanie...

Poleć forum