1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Offline + iXtreme 1.51 + dash 2.0.1265.0 - czy przerabiać na LT 2.0

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez supermegazord, Marzec 8, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. supermegazord

    supermegazord Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2009
    Posty:
    92
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam mam pytanie jak w temacie posiadam X-a z iXtreme 1.51 i dash 2.0.1265.0 i chciałbym pograć w jakieś nowsze gry z XDG3 np. Skyrim.
    Teraz moje pytanie mniemam że powinienem najpierw zaktualizować dasha tylko do jakiej wersji ? nastepnie wgrać LT 2.0 (bo ta aktualizacja wywali mi poprzednią przeróbkę)

    i teraz kolejne pytania:
    czy jest sens się w to bawić (mam klucz napędu) tylko czy nie będzie jakichś problemów typu, że stare gry nagrane rok temu przestaną mi działać lub nie będę mógł ich instalować na HDD lub jakiekolwiek inne problemy które by wynikły z takiej aktualizacji dasha i FW?

    Próbowałem doczytać na forum ale miałem dość długą przerwę i nie ogarniam już za bardzo w temacie natomiast postów do tego jest tyle i to różnych, że nie sposób się przebić i jakieś wnioski na 100% pewne wyciągnąć dlatego pytam i proszę o wyrozumiałość.

    aha na Live mi absolutnie nie zależy bo mam bana.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    bez lt 2.0/3.0 ani rusz
     
  4. DeadWarrior

    DeadWarrior Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2011
    Posty:
    412
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Rób ,stare gry będą działać. Tutorial na forum,masz klucz ,więc potrzeba jeszcze odpowiedniej płyty w kompie,jak masz w miare nowy komputer,nie powinno być problemu.
     
  5. supermegazord

    supermegazord Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2009
    Posty:
    92
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    a jakiś konkretny dash am wgrać przed flashem czy po prostu najnowszy i czy dawać LT 2.0 czy 3.0 jest jakaś zasadnicza różnica między nimi dla człowieka, który gra tylko offline ?
     
  6. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Wgraj dash 14699 a potem lt 3.0

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  7. supermegazord

    supermegazord Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2009
    Posty:
    92
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    jeszcze jedno wyczytałem gdzieś na forum że nowsze gry trzeba nagrywać w IHAS i dogrywać jakaś topologie bo inaczej się na HDD nie instalują, czy to dotyczy też grania offline czy to tylko dodatkowe zabezpieczenie aby bana nie dostać i co ważniejsze płytę z XDG3 będę mógł normalnie wysmażyć na nagrywarce, na której do tej pory smażyłem?
     
  8. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jak wgrasz dash 13xxx i lt 2.0/3.0 jak nie masz cichej normalnie się instalują na dysk
     
  9. supermegazord

    supermegazord Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2009
    Posty:
    92
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    cli dla pewności po wgraniu dasha 14xxx i lt 2.0/3.0 ten problem z instalacją gier na HDD występuje ? czy to coś jeszcze innego ?
     
  10. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jak nie nagrasz ihas to albo się nie zgra jak się zgra ale wywali po kilku minutach błąd autoryzacji ,więc kopie xgd3 na dash 14xx nagrywane zwykła nagrywarką można grać tylko z płyty
     
  11. supermegazord

    supermegazord Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2009
    Posty:
    92
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    czyli ostatecznym najlepszym rozwiązaniem dla mnie bedzie dash 2.0.13xxx plus lt 3.0 bo:
    - odpalą mi stare gry które już mam nagrane
    - pogram w gry z XGD3
    - będę mógł smażyć zwykłą nagrywarką
    - będę mógł wszystkie gry zainstalować na dysku

    Dobrze myślę?
     
  12. Seban_ZA

    Seban_ZA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2010
    Posty:
    453
    Polubienia:
    54
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    TRN/BDG
    Jak masz zwykłą nagrywarkę i masz zamiar nagrać grę XGD3 np. GoW 3, Forza 4 to nie zainstalujesz jej na dysku ale możesz grać z płyty tylko, aby móc zainstalować na dysk potrzebujesz iHasa
     
  13. supermegazord

    supermegazord Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2009
    Posty:
    92
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    nie zainstaluje jeśli mam dash wyższy niż 2.0.13604 przy niższym bądź równym dash-u można, dobrze mówię ?
     
  14. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Tak
     
  15. supermegazord

    supermegazord Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2009
    Posty:
    92
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    jeszcze jedno wgrałem dasha 2.0.13604 i LT 3.0 miałem Fable 3 i COD MV2 (ap 2.5) teraz jak chciałem zatłuc w Fable to pokazuje mi że nieobsługiwany format. Może coś zwaliłem przy flash-u niby wgrałem LTPlus-0251-v3.0.bin można jakoś sprawdzić w JF jaki jest wgrany Flash
     
  16. horse

    horse Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 27, 2009
    Posty:
    96
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Musisz przepuścić je przez abgx'a i jeszce raz nagrać. Wtedy będą działać.
     
  17. supermegazord

    supermegazord Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2009
    Posty:
    92
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    a w jaki sposób z poziomu JF sprawdzić wersję flasha
     
  18. D4Ru73K

    D4Ru73K Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    803
    Polubienia:
    99
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    supermegazord jeśli twierdzisz, że pograsz we wszystkie starsze gry (które masz już wypalone) to jesteś w błędzie. Przy nowym LT i nowym dashu musisz jeszcze raz nagrywać każdy obraz przepuszczony przez abgx. Nie chodzi tu tylko o Ap 2.5 ale również Topologię. Kup sobie zapas płyt, pościągaj poprawne obrazy pod LT 3.0, starsze przepuść przez abgx i wypal. Większość swojej dotychczasowej kolekcji gier możesz wywalić przez okno, nie będą Ci już potrzebne do niczego.
     
  19. supermegazord

    supermegazord Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2009
    Posty:
    92
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    przecież przy obrazach w XGD2 topologia nie ma najmniejszego znaczenia - nie rozumiem dlaczego gry w XGD2 i bez ap 2.5 miałyby nie działać. Natomiast ponawiam pytanie jak sprawdzić wersję LT pod JF
     
  20. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Od nowa musi nagrać tylko gry z ap 2.5 i XGD3 (opcjonalne).
     
  21. Dragi_gd

    Dragi_gd Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 17, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Panowie odswieze troche ten temat.

    mam pytanie mam lt 2.0 i dash to 2.0.1265.0

    Czy moge wgrac dasha 13604 ? nadal gry beda mi dzialac tak jak do tej pory ?
    Nie strace przerobki ??
    i jeszcze jedno pytanie bo wszystkim przy przepuszczaniu przez XBC pat****e sector 16608 ? a u mnie pokazuje sektor 129808

    np w grze Michael jackson the experience.

    Przeraszam za takie pytania ale ja jestem swiezy a konsole mam dla dzieci (i czasami dla mnie :)
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum