1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Oficjalna ? strona Ixtreme LT!

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Adix6900, Listopad 25, 2009.

  1. Adix6900

    Adix6900 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam!
    Gdy poszukiwałem informacji na temat ixtreme lt natknęłam się na tą stronę
    Ixtreme LT Lite touch - no more bans on xbox live! . Czy to jest oficjalna strona ? Może ktoś sobie robi jaja ;p.



    Pozdrawiam,Adix6900.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Dobrze by było jakby ktoś ze sceny potwierdził tę stronę to raz,
    a dwa to i tak jeszcze trzeba poczekać na iX LT
     
  4. Adix6900

    Adix6900 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Oczywiście wiem że trzeba poczekać .. ale przeczytaj sobie najnowszego newsa...piszą tam że jest niewykrywalny :eek:
     
  5. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Tak samo było z iX 1.6 itp ;)

    Wiem, że robią testy z iX LT wgranym już + podłączenie do neta i póki co te testowe Xboxy nie dostały bana, ALE poczekajmy co M$ na to wymyśli

    Ja bym jednak wychodził z założenia:

    - przerobiona konsola - gra offline
    - nieprzerobiona - gra online

    Potem znów będzie płacz, że miało być nie do wykrycia a tu ban...
     
  6. Adix6900

    Adix6900 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    No prawda , ale patrz ile czasu 1.6 był niewykrywalny .. może ten czas przedłużą w LT.. albo chociaż zrobią coś z wave 15010090 ..... .
     
  7. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Nie wiemy tak naprawdę ile był niewykrywalny. W końcu fala banów zaczęła się nagle a nie stopniowo od roku. iX 1.61 też jest banowany a zobacz że jest najnowszy ;)

    Po za tym iX 1.6 ma niecałe pół roku, więc nie jest to jakoś długo... Zresztą M$ banuje za sam flash napędu i pisano o tym. Nawet na ten temat wypowiadał się c4eva. Dlatego wolę być ostrożnym
     
  8. rczak16

    rczak16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    mi sie wydaje ze sprawdzana jest suma kontrolna firmware z napędu
    niezgodność = oflagowanie później powtórna weryfikacja i ban ;/
     
  9. Adix6900

    Adix6900 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    @up
    Więc wystarczyło by że Ixtreme LT miało taką samą sumę kontrolną jak oryginalne oprogramowanie ...
     
  10. hypnos

    hypnos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    146
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    JO81SX
    To dziwne, ze do tej pory na to nie wpadli. Sprawa jest bardziej zlozona niz Ci sie wydaje.
     
  11. Adix6900

    Adix6900 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Zapewne dowiemy się tego gdy wyjdzie ixtreme LT
     
  12. rczak16

    rczak16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    hmm sum kontrolnych tzn. rodzai jest chyba 16 i np plik zapisany o 1 sekundę później może mieć inną sumę kontrolną niż drugi identyczny czaicie

    sprawdźcie sobie artykuły na necie o zabezpieczeniach save-ow w grach przed edycją. tak samo moze być z firmware a skąd wiadomo ze w nand nie zapisuje się suma kontrolna firmware ?? i to nie wiadomo może zapisywać się w kilku miejscach (adres w pamięci) - poczekamy na IE LT
     
  13. mati0090

    mati0090 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2008
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    B-c
    :eek::eek::DD:DD
    Genialna wypowiedź równie genialnego autora. Dziwne, że nikt na to jeszcze nie wpadł...

    Zrób 2 takie same sumy CRC 2 innych plików, napisz do autorów c4ev i powiedz im jak tego dokonałeś. A i jeszcze wymyśl coś żeby wyciągnąc oryginalne FW z LiteOn. Użytkownicy xboxforum.pl trzymają kciuki.

    A ta strona to zwykłe g***o MFA(Made For AdSense) kogoś, kto próbuje zarobic na ciezkiej pracy c4ev.
     
  14. Kyokushin

    Kyokushin Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 28, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Co za problem zdalnie zrobić flash dumpa i go porównać z oryginalnym. Nie trzeba się w sumy kontrolne cackać.
    Można było grać na modach bo MS przyzwalał na to a nie dlatego że nie umiał tego wykryć.
    Teraz ktoś stwierdził 'dajmy im klapsa' i są bany.

    Moim zdaniem, zrobienie niewykrywalnego firmwaru, to dorobienie fizyczne drugiej kostki.
    Jedna, którą by zczytywał MS, de facto odłączona od napędu lub mająca wbudowany emulator napędu (tak aby przy próbie wysterowania napędu była odpowiedź - po tym też można by banować, ale już było by trudniej myślę), druga sterująca napędem i programowalna poprzez wyjęcie chipu i wsadzenia go w programator, zawierająca zmodyfikowany firmware.
     
  15. sebool12

    sebool12 Guest

    Kyokushin łatwo mówić, ale robić to nima komu :p

    Ciekaw jestem czy poradzili sobie jakoś z tą sumą kontrola bo podejrzewam(jak każdy), że to przez nią byli w stanie to zrobić.
    Hmm ale chyba i tak będę stosował kombinacje dwóch napędów :p
     
  16. aroaro20022

    aroaro20022 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Pce
    Tiaa bedzie jak z tym czipem do PS3 <lol2>
     
  17. misiekmr

    misiekmr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2009
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    [​IMG]
    Copyright 2009 Zerogame & Ombouwspecialist & ABGX.nl & xbox360spellenbranden.nl & m3zero.nl

    I wszystko jasne + reklamy google.
     
  18. mati0090

    mati0090 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2008
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    B-c
    Dobrym rozwiązaniem byłby modchip miedzy połączeniem do konsoli a napędem, który wysyłałby sfałszowaną sumę kontrolną (o ile tak jest sprawdzany fw napędu) w locie gdy włączany jest ventor mode. Ja mogę niestety tylko teoretyzować i planować ale prawdą jest, że pojęcia o tym nie mam.

    Pisząc tego posta dochodzę do wniosku, że najprawdopodobniej FW nie może być sprawdzane przez sumę kontrolną, bo musiałby ją wysyłać sam napęd a nie wiadomo czy konstruktorzy przewidzieli tą opcje projektując starsze wersje napędów. Możliwe, że cały FW jest pobierany(sczytywany) i sprawdzany na poziomie systemu operacyjnego.
     
  19. Tuminure

    Tuminure Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    iextreme 1.4 był dłużej niewykrywalny - do tego czasu do kiedy 1.6 był niewykrywalny ;).
     
  20. dariusz666

    dariusz666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 17, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziś na twitterze TeamJungle pojawiła się następująca informacja:

    LT is complete, more testing!
     
  21. rczak16

    rczak16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2009
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Iextreme LT wydany trwają Testy



    Grupa Jungle Testuje bete
     
Wczytywanie...

Poleć forum