1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Oglądanie filmów z komputera na TV przez WMC na konsoli Xbox 360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez waldirama, Kwiecień 15, 2014.

  1. waldirama

    waldirama Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2014
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam! Podłączyłem ostatnio konsolę do neta, ponieważ chcę oglądać filmy z komputera poprzez Windows Media Center na TV. Niestety do tej pory nie było mi to dane. Ale od początku, wszystko robię według poradników jakie znalazłem w sieci, np.
    http://support.xbox.com/pl-PL/...n-xbox-360-windows-7
    http://polskilive.pl/bez-kateg...indows-media-player/
    + jeszcze kilka innych, ale ogólnie we wszystkich jest praktycznie to samo
    program się konfiguruje, niby wszystko jest ok, ale gdy przechodzę, żeby dodać biblioteki z filmami, kilka sekund się wczytuje, po czym pojawia się na chwilę czarny ekran, a po nim, że utracono połaczenie i czy połączyć ponownie, (w między czasie pojawia się okienko, że jest dostępna aktualizacja i czy aktualizować, cały czas dawałem 'Nie' ponieważ mam przerobioną konsolę i nie wiem czy mogę) jak dam połącz to cała procedura odbywa się ponownie i na końcu znów rozłącza się. Po rozłaczeniu na PC gdy wejdę w WMC zadania/ ustawienia / extender to na obrazku konsoli pokazuję się wykrzyknik i bład konfiguracji, odinstalowywałem, kilka razy ponownie instalowałem, ale za każdym razem jest to samo, usuwałem certfikaty oraz uruchamialem usługę sieci według poradnika:
    http://support.xbox.com/pl-PL/.../configuration-error
    ale ciągle występuje wyżej wymieniony problem.

    Dodam tylko, że konsolę mam przerobioną i za każdym razem, gdy ją właczę lub gdy rozłącza mnie przy próbie konfiguracji WMC wyskakuje okienko, żeby zaktualizować system, bo nie połącze się z x-box live, może to jest problem, ale narazie nie aktualizowałem, bo nie wiem czy można przy przerobionych konsolach (osoba, która mi przerabiała xboxa powiedziała, żeby lepiej nie aktualizować przerobionych, ale zaznaczyła też, że nie jest tego pewna).

    Moje pytanie co muszę zrobić, żeby móc oglądać filmy przez sieć domową? czy mogę zaktualizować system i czy to jest przyczyną z problemem konfiguracji WMC?

    Mam nadzieję, że w miarę jasno wyjaśniłem problem, zgóry dziękuję za pomoc, pozdrawiam :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ruah

    Ruah Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    49
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Może wystarczy udostępnić folder z filmami na komputerze dla twojej sieci, wtedy i Xbox je zobaczy i będziesz mógł odtwarzać.

    Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka
     
  4. waldirama

    waldirama Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2014
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    niestety chyba nie, teoretycznie je "widzi", ale po odpaleniu zamiast filmu pojawia się czarny ekran,a po chwili, że zerwało połączenie i czy połączyć ponownie, dodatkowo jak dodałem kiedyś folder to nie aktualizuje się jego zawartość, że tak powiem, tzn. są w nim pliki, tylko te, które były w chwili dodawania folderu...
     
  5. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28170
    Polubienia:
    3224
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Jaki masz dash i jakie LT?
     
  6. waldirama

    waldirama Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2014
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    LT z tego co się orientuje to 3.0, a Dash szczerze mówiąc nie wiem, konsola była przerabiana 08.11.2013,na tamtą chwilę był chyba najnowszy,jeżeli mogę jakoś sprawdzić jaki jest to poprosiłbym o informację jak to mogę zrobić wtedy napiszę tutaj.

    Jeżeli to pomoże to data produkcji konsoli: 2009-12-18, przeróbka dotyczyła tylko wgrania softu.
     
  7. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28170
    Polubienia:
    3224
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Wgraj najnowszy dash i sprawdź.
     
  8. waldirama

    waldirama Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2014
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    a można jakiś poradnik dla typowego laika, bo szukałem na forum, ale jakoś nie znalazłem, tzn. trochę poczytałem, ale nie do końca rozumiem, czy muszę instalować jakieś programy, tego dasha mam pobrać, wrzucić na pendrive, podpiąć do konsoli i sam załączy aktualizację? przepraszam za te wszystkie pytania, ale nigdy nie miałem jeszcze z tym do czynienia, a nie chciałbym "rozwalić" dzieciom konsoli na święta.

    To okienko, które mi wyskakuje po podpięciu konsoli do neta, że jest dostępna aktualizacja to mam dać na TAK, żeby zaktualizowało, bo jak pisałem w pierwszym poście cały czas dawałem na NIE, ponieważ mam przerobioną konsolę i nie wiedziałem czy mogę, czy ta aktualizacja zaktualizuje również tego dasha czy to coś zupełnie innego?
     
  9. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28170
    Polubienia:
    3224
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Wejdź w opcje konsoli i zobacz jaka masz wersje dasha.
     
  10. waldirama

    waldirama Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2014
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    D: 2.0.16747.0

    p.s. przy okazji pojawił mi się nowy problem, wcześniej oglądałem filmy z pendrive 720p XviD i wszystko śmigało, do czasu jak trafiłem na film, który ważył ponad 5gb, nie mogłem go wrzucić na pena,bo system plików był na nim FAT32,więc zmieniłem na NTFS, tylko wtedy konsola nie widziała nośnika,powróciłem z powrotem do FAT32, pena już widać w konsoli, ale po odpaleniu filmu (sprawdziłem kilka, nawet te, które działały wcześniej) pojawia się czarny ekran.
     
  11. waldirama

    waldirama Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2014
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
  12. waldirama

    waldirama Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2014
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    chyba temat nie do rozwiązania :(

    mam tylko jeszcze jedno pytanko,bo tak jak napisałem teraz nawet mi z pena nie odpalają się filmy (czarny obraz) to wyskakujące okienko z aktualizacją, które pojawia się po włączeniu konsoli - mogę dać na tak i czy po tej aktualizacji nie usunie mi przeróbki?
     
  13. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28170
    Polubienia:
    3224
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Jak masz LT 3.0 to tak.
     
  14. waldirama

    waldirama Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2014
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    dałem tą aktualizację i filmy z pena ponownie się odpalają, ale przez WMC dalej to samo.
     
Wczytywanie...

Poleć forum