1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wiedza Ogólny FAQ

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez obcy33, Luty 11, 2009.

  1. Kaban100

    Kaban100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć, przejrzałem temat ale mam parę pytań.

    Jako skruszony użytkownik, chcę przejść na oryginały żeby pograć też na live - konsolę mam przerobioną od zawsze (czyli kupiłem konsolę której nikt tak naprawdę nie używał, poza wgraniem przeróbki). Nigdy nie podłączana do internetu. Kupiona dość dawno, Falcon z LiteOnem. Obecny firmware - LT+ 3.0. Ale do rzeczy :

    1. Czy wgranie oryginalnego firmwaru, usunięcie zainstalowanych gier z dysku(niektóre zainstalowane z kopii nagrywanych opcją truncate, nie mam iHas'a) i granie na tylko oryginałach zlikwiduje ryzyko bana ?
    2. Czy save'y z gier są jakoś oflagowane i zachowanie ich może powodować jakieś ryzyko bana ?
    3. Rozumiem że zachowanie profilu gracza i osiągnięć jest bezpieczne ? (było napisane, ale dość dawno, wolę dopytać)

    Z góry dzięki za odpowiedź :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Romano18

    Romano18 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2013
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam konsolke dopiero od paru dni i za cholere nie wiem jak mam zainstalowac gre na hdd, mam slima 250 gb LT 3.0

    Jak wkladam płytke do napędu to od razu uruchamia mi sie gra i nie wiem jak wyjsc do menu nie wyciagajac płytki, szukalem wszedzie opcji zgrania zawartosci płyty na hdd tak by nie zuzywac lasera ale nie znalazlem, help
     
  4. Fabiosek1

    Fabiosek1 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2013
    Posty:
    547
    Polubienia:
    62
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Strzelin
    @Romano18 zrób tak: Odpal sobie xboxa 360 i wsadź grę jeśli uruchomi się ona automatycznie to musisz zmienić to w ustawieniach xboxa pogrzeb gdzieś tam i odznacz automatycznie odpalanie. Automatycznie odpalać będzie sie tylko wtedy jeśli uruchomisz xboxa z włożoną płytką a jeśli dopiero włożysz to nie powinno się uruchamiać automatycznie. Jeśli tak będzie klikasz na grę tzn nie odpalasz tylko tam jak masz płytkę wsadzoną klikasz bodajże "Y" i dajesz zainstaluj na dysku potem wybierasz sobie swój dysk i ci się instaluje jakbyś czegoś nie rozumiał to powiedz ja odpalę u siebie Xboxa sprawdzę jak dokładnie (tzn w co dokładnie wejść) i ci powiem jeśli byś nie zrozumiał. Pozdrawiam
     
  5. ZenonJ

    ZenonJ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2013
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za to miejsce.
     
  6. Przyszko

    Przyszko Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja również dziękuję.
     
  7. Semimav

    Semimav Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2010
    Posty:
    148
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Romano zeby wyjsc do dasha nacisnij znaczek xboxa na padzie i postepuj wedlug wytycznych na ekranie.
     
  8. barycz

    barycz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Grodzisk Mazowiecki
    A linki nadal nie działają ;<
     
  9. Damian Agger

    Damian Agger Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2013
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bydgoszcz, Poland, Poland
    Witam nie moge zakladac tematow dlatego pisze tutaj , mam nastepujacy problem , pobrałem fife 14 na xbox360 ( nowa konsola nie przerabiana) z uslugi xbox live Swięta 2013 tam 50% rabatu było , i nie moge pobrac aktualizacji do tej gry dlatego niezaktualizowana zacina mi sie nie moge poprostu grac ;/ , do innych gier moge do tej nie , dlatego ze mam ją na dysku ? prosze o pomoc czy moge jakos recznie aktualizowac fife 14 ? mam zaktualizowana konsole wszystko git , nie mam pojecia co zrobic ;/
     
  10. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Po podłączeniu do Xbox Live powinna się sama zaktualizować, jeżeli jest dostępna aktualizacja.
     
  11. czerwony16

    czerwony16 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2014
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Posiadam xbox1 z przeróbka softmod by gangster. Problem w tym że nie czyta mi żadnych płyt (nawet oryginalnych audio oraz dvd) , jak już napęd coś wczyta jest jest napis "LOADIN" i tyle. Najprawdopodobniej będzie to uszkodzony CD/DVD ? Czy są jakieś inne opcje ?
    Drugie pytanie: Po przeróbce jakie formaty plików wideo powinien czytać xbox avi/divx ?
    Trzecie pytanie: Postanowiłem wrzucić grę na dysk HDD poprzez program explorer 360, xbox widzi plik ale nie da się z nim nic zrobić. Format pliku to .iso czy jest to odpowiedni format dla xbox1 ?
    Dziękuję za wyrozumiałość.
     
  12. szept

    szept Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    foldery, sortowanie

    Witam, nie odnalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie, jestem nowym użytkownikiem x360, kontaktu z konsolami do tej pory nie miałem żadnego. To co mam, zostało przerobione metodą RGH. Moje pytanie dotyczy kosmetycznej sprawy. Czy na x360, we Freeboot, istnieje możliwość sortowania gier? dzielenia ich na foldery albo chociaż wyszukiwania według zadanych kryteriów?
     
  13. Gordon333

    Gordon333 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siemka jak podłączyć pad od super slima (E) do Arcade? Da się ? Chcę z kumplem pograć sobie razem w fifke ale nie wiem jak zrobić żeby pad działał . Jestem kompletnie zielony:/

    Wysłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  14. White9

    White9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2013
    Posty:
    53
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Musisz przytrzymać przycisk synchronizacji na padzie i na konsoli.
     
  15. Gordon333

    Gordon333 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    I to Wszystko?

    Wysłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  16. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  17. White9

    White9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2013
    Posty:
    53
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  18. Gordon333

    Gordon333 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A wie ktoś może czy drogie jest przerobienie super slima na lt. 3.0.?

    Wysłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  19. Kaczor1243

    Kaczor1243 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2014
    Posty:
    16
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Koszalin
    Gordon333 , raczej nie ale kosztuje gdzieś w okolicy 100-200 zł w mojej okolicy
     
  20. mitur1916

    mitur1916 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2014
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Serwus wszystkim mam taki problem podłączyłem konsole do sieci i jak włączam GTA V to konsola się wiesza, jak odłączę od sieci to wszystko jest w porządku gra normalnie się odpala i nic się nie dzieje. Wie może ktoś czy to wina konsoli czy samej gry? Inne gry działają nawet jak jestem podłączony do sieci. Jak ktoś jest w stanie mi pomóc będę bardzo wdzieczny sam z tym walczyłem 3 dni i się poddałem.
     
  21. Vaiper

    Vaiper Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2014
    Posty:
    347
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Mam małe pytanie. Czy konsole mogę podłączyć do Routera od komputera? Zaznaczam, że konsolę mam zamiar zakupić przerobioną. Czy to w jakiś sposób zwiększy prawdopodobieństwo dostania bana? I mam jeszcze jedno pytania. Forum jest w sumie duże, a ja jestem zielony, i nie miałem jeszcze styczności z konsolami. Czy są jakieś działy/tematy oprócz tego, które jeszcze powinienem przeczytać? Wiecie, nagrywanie, ochrona przed banem, no i wszystko co powinien wiedzieć ktoś, kto chce kupić przerobioną konsolę ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum