1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wiedza Ogólny FAQ

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez obcy33, Luty 11, 2009.

  1. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2737
    Polubienia:
    623
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Oczywiście że możesz ją podłączyć.
    Przerobioną na LT(flash napędu), tak? Jeśli chcesz kupić taką to możesz podłączyć a ryzyko bana jest znikome (ostatnio fala banów była w 2009). Są tylko takie zasady: nie grać w grę przed premierą i gierki najlepiej wypalać ihasem z burnermax w 100% (kopia 1:1),wtedy ryzyko bana spada do minimum :)
    Jeśli kupujesz konsole FAT to tylko na płycie Jasper, a jeśli Slima to obojętnie z nimi nie było problemów

    Wysłane z mojego Live With Walkman przy użyciu Tapatalk 4
     
    1 osoba to lubi.
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Vaiper

    Vaiper Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2014
    Posty:
    347
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28

    Co to oznacza że kopia jest 1:1?
     
  4. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2737
    Polubienia:
    623
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    że jest wypalona w 100%. Bo jak XGD3 nagrywasz zwykłą nagrywarką z opcją Truncate to nagrywa ~97%
     
    1 osoba to lubi.
  5. Vaiper

    Vaiper Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2014
    Posty:
    347
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Czy pobierając gry z Torrentów muszę się kierować czymś konkretnym, czy mogę pobrać pierwszą lepszą wstawkę?
     
  6. kamilxxv

    kamilxxv Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 13, 2013
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    hej wszystkim mam taki problem mam nagrywarkę ihas 124 E z opcja burner max (czyli normalnie na verbatimy widzi 8,7)

    Próbowałem nagrać 2 gry z różnymi opcjami w imgburnie i niestety 5 plytek kosz bo na konsoli komunikat nierozpoznawalny dysk

    Dodam że verbatim MKM 003, zrobiłem wszystkie ustawienia jak w poradniku co jest na forum i też duoa ;(

    Może jest to spowodowane że z automatu mi przełącza na prędkość 4x bo niby 2,4 jest nie obsługiwane ale tego nie wiem jak zmienić w tej nagrywarce.

    Może ktoś mi pomóc jak ustawić albo co zrobić ??

    PS. Mam LT 3.0 i najnowszy daszh
     
  7. BlackFacePL

    BlackFacePL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 9, 2014
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Okolice RADOMIA
    Dzięki przydały mi się te informację :)
     
  8. mortens

    mortens Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podstawowe pojęcia w 1 miejscu. Przydało sie !
     
  9. przemas19944

    przemas19944 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam. Jestem w tym temacie kompletnie zielony. Mam xbox 360 przerobiony i szczerze nawet nie wiem jak sprawdzić z jakim LT i te inne informacje o których czytam. Ściągnąłem gre Call of duty Advanced Warfare która jest na 2 płytach i obie nagrałem przez imgburn (było to moje pierwsze nagranie jakiejkolwiek gry). Po włożeniu pierwszej do napędu komunikat o ściereczce a przy drugiej że płyta nie jest obsługiwana. Chciałbym to wszystko pojąć tylko nie bardzo wiem jak liczę że znajdzie ktoś troche czasu i cierpliwośći i wytlumaczy krok po kroku.. Dziękuje i czekam na odpowiedź.
     
  10. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    W tym dziale (dla świeżaków) masz właśnie wszystko wytłumaczone krok po kroku. Poczytaj, zastosuj się do wskazówek, a jak dalej będziesz miał problemy, to wtedy pytaj. Ludzie na forum chętnie Ci pomogą.
     
  11. przemas19944

    przemas19944 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Wypaliłem DVD1 oraz DVD2 na płytki programem imgburn bez żadnych błędów wkładam pierwszą płytę do konsoli i błąd ze ściereczką a druga jest nie obsługiwana. Czytam różne tematy poruszane na tym forum i szczerze nie wiem jaki błąd popełniłem. Dodam że mam raczej LT 2.0 bo w danych systemowych konsoli widnieje tak: D:2.0.16547.0. Jestem kompletnie zielony i wiele nie rozumiem z napisanych tu poradników proszę o wyrozumiałość.
     
  12. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Mylisz wersję oprogramowania konsoli (dash 16547) z wersją LT. Jeśli masz LT 2.0 nagrywasz z topologią do 2.0 (użyj programu Xbox Backup Creator). Jeśli LT 3.0 przepuszczasz przez ABGX360 i jeśli potrzeba to sam sobie dogra. Nie napisałeś jak nagrywałeś. Jeśli nagrało się prawidłowo i działa wg sposobu pierwszego to jasne, że masz LT 2.0. Jeśli zrobiłeś sposobem drugim i załapało - to masz 3.0.
     
  13. przemas19944

    przemas19944 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jak sprawdzić jaki mam LT bo szczerze teraz sam nie wiem. Nagrałem przez Imgburn w opcji write pozmieniałem tak jak opisane było na jednym z forum i tyle. Żadnego innego programu nie używałem, plików również nie ruszałem ściągnałem i wypaliłem na płyty.
     
  14. zibi_07

    zibi_07 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2014
    Posty:
    374
    Polubienia:
    50
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
  15. mosiektosiek

    mosiektosiek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 9, 2015
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ostatnia edycja: Maj 5, 2015
  16. Merinda_Wilk

    Merinda_Wilk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2015
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam xbox 360 od niedawna. To moja pierwsza "nowoczesna" konsola i powiem, że jakoś trudna jest w obsłudze. Ściągnęłam z z sieci wszystkie instrukcje obsługi ze strony producenta. Mimo to ciężko się w tym wszystkim połapać. Czy znajdę w tym dziale takie poradniki krok po kroku? Bo nawet mam problem z uruchomienie gry, która była w zestawie
     
  17. CozzY

    CozzY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    415
    Polubienia:
    108
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Luboń
    Może być coś łatwiejszego od włożenia płyty do napędu i naciśnięcia A? Z czym masz problem?
     
  18. Merinda_Wilk

    Merinda_Wilk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2015
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Był problem bo nie chciało odczytywać płyty. Ale już problem udało się rozwiązać. Poczytam tutaj na forum i ogólnie w necie i muszę sobie jakoś dać radę. Wszystko dla ludzi przecież :)
     
  19. CozzY

    CozzY Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 6, 2013
    Posty:
    415
    Polubienia:
    108
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Luboń
    Kupiłaś nowego Xboxa czy używanego? Jeśli to drugie i zrobiłaś to bez znajomości tematu to mogą Cię czekać niemiłe niespodzianki. Mam nadzieję, że jednak wszystko będzie w porządku. Co do samej obsługi - jeśli to oryginalny Xbox bez przeróbki to filozofii nie ma w tym żadnej. Przyjemnego grania :)
     
  20. matjasz

    matjasz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2015
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    a ja przymierzam się do zakupu Xboxa 360 i powiem wprost, że jak na razie jestem jeszcze raczej zielony w temacie, nie wiem, czy kupić nowego, czy używanego... porównuje sobie różne wersje, czytam opinie starych graczy na forach, próbuję się jakoś w tym wszystkim zorientować, może iść na żywioł, kupić bez zastanawiania i potem uczyć się tego metodą prób i błędów ;)
     
  21. qauczuq

    qauczuq Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam lt 2.0 2.0.13599 a chce wykupić golda i już normalnie używać konsole bez kombinacji. Jak podpina to woła o aktualizację.

    czy aktualizacja cofnie mi przeróbkę i będę już mógł normalnie użytkować konsole bez obaw o bana?
     
Wczytywanie...

Poleć forum