1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Wiedza Ogólny FAQ

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez obcy33, Luty 11, 2009.

  1. olseno105

    olseno105 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie aktualizuj nic bo takowe aktualizacje wykrywają przeróbkę i flagują twoją konsole więc kwestia czasu kiedy dostaniesz bana. W ogóle się do neta nie podłączaj najlepiej. Ale wiesz, wszystko robisz na swoją odpowiedzialność. ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. danboj

    danboj Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 22, 2013
    Posty:
    110
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Co Ty opowiadasz, gdy miałem lt to normalnie grałem w sieci i sciągałem aktualizacje.
     
  4. BulletPOL

    BulletPOL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2013
    Posty:
    16
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Dawno temu gdy miałem jeszcze X360 to również grałem po sieci z LT, trzeba było jednak uważać na aktualne premiery gier oraz zabezpieczenia, teraz nie wiem jak to jest, od kilku lat gram na oryginałach.
     
  5. Szymon640x480

    Szymon640x480 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 17, 2014
    Posty:
    129
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Każdy posiadacz LT 2.0 tak jakby podnosi rękę i prosi Microsoft o bana.
    LT 3.0 ban jest możliwy jeśli grasz w przedpremierową wersję gry lub wgrywałeś jakieś mody i tak zmodowaną grę nagrałeś na płytę i grałeś...
    Jeśli robisz weryfikację obrazu przed wypaleniem to wątpliwe jest, by dostać bana na 3.0 (znaczy niby możliwe, ale od kilku lat ludzie którzy dobrze nagrywają gry nie są banowani za przeróbkę, ew. za jakieś tricki z kontami albo płatności przez zablokowane karty kredytowe :p )
     
  6. Errtu1853

    Errtu1853 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2015
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy spotkał się ktoś z kartami live/gold, które na półce w sklepie są nieaktywne i dopiero aktywowane/zasilane przez zakup?
     
  7. firesco

    firesco Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2015
    Posty:
    14
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Z początku witam wszystkich forumowiczów.
    No to teraz moje pytania, mam xboxa 360 standardowy bez upgrade i ze standardowym systemem z podajże roku 2008.
    Mam kilka pytań, z tego co kiedyś się dowiedziałem możliwości dysku zewnętrznego były ograniczone. I tutaj jest pytanie czy teraz jest możliwość podłączenia większego dysku? Coś widziałem na temat nowego upgradu ale nie wiem jak to jest teraz.

    Kolejne pytanie :) jak jest z podłączeniem internetu pod x-a, da się bezpośrednio podpiąć pod sieć?

    Kolejne pytanko :) Czy da się grę z płyty przenieść na dysk. To dość głupie pytanie ale bardzo dla mnie ważne, z tego co pamiętam standardowo zainstalowany odczyt był bardzo głośny. Do tego pojechał do Niemiec na wymianę ponieważ rysował płyty i dali nowy.

    Dziękuję za przeczytanie, proszę o odpowiedzi.
     
  8. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2737
    Polubienia:
    623
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Cześć :)

    Na oryginalnym systemie, konsola przez USB wykryje max. 32GB (na tym starym dashu który masz 16GB). Żeby podłączyć dysk zewnętrzny do 2TB, musisz mieć przerobioną konsole na RGH.

    Podłączasz kabel i to w sumie wszystko (-:

    Na oryginalnym systemie lub przeróbke napędu (LT) możesz zainstalować na dysk, ale płyta i tak będzie musiała być w napędzie. Przy RGH gierki możesz odpalać bezpośrednio z dysku, bez płyt.


    Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
     
  9. firesco

    firesco Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2015
    Posty:
    14
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Ale z tego co czytałem przy przeróbce RGH jest kłopot z xbox live

    A bardzo mi zależy na diablo 3 i bolderlandsie w multi, to moje ulubione gry z kompa. Bez których się niestety nie obejdę.
     
  10. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2737
    Polubienia:
    623
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Tak, jeśli RGH to tylko gra offline.
    Jeśli chces grać na XBL, to nie przerabiaj jej i kupuj gierki albo zrób LT i wypalaj gry.

    Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
     
  11. firesco

    firesco Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2015
    Posty:
    14
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Dziękuję za konkretne odpowiedzi, kupię dysk. Troszkę wydam ale wolę to od bana, niestety muszę jeszcze poczekać ale to inna spawa.

    Pozdrawiam i życzę miłego klikania
     
  12. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2737
    Polubienia:
    623
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Jeśli nie RGH, to tylko pozostaje kupić dysk od M$, lub możesz kupić odpowiedni dysk WD i przerobić go odpowiednio według poradnika z forum. Wyjdzie to troche taniej niz dysk MS, ale jest trochę zabawy z przerobioniem go aby współpracował z konsoli, od takiego dysku nie ma ryzyka bana.

    http://xboxforum.pl/index.php?threads/112594/

    Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
     
  13. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    4029
    Polubienia:
    2068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Używany oryginalny dysk:
    250GB kupisz już od 90zł
    320GB kupisz już od 120zł
    500GB kupisz już od 160zł

    Czy jest nadal sens bawić się z przerabianiem ? Moim zdaniem nie no chyba że już posiadamy taki dysk i się kurzy.
     
  14. firesco

    firesco Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2015
    Posty:
    14
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Mam już jedną propozycję od was z forum :)
    Czekam też na info od znajomego w sklepie czy będzie miał jakieś na sprzedaż.
    Podobno ludzie we wrześniu często sprzedają konsole ;) Ale ile w tym prawdy . . .
     
  15. siwa171229

    siwa171229 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam przerobionego xboxa 360 wczoraj sciaglam gre call of duty ops III i gdy probowalam ja uruchomic pojawia sie komunikat prosze zaktualizowac gre w xbox live czyli przez internet i teraz pytanie jest takie czy moge to zrobic?Czy po podlaczeniu do internet moja przerobka nie bedzie dzialac?Dziekuje.
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12506
    Polubienia:
    1133
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    gra powinna się zapytać czy chcesz zrobić aktualizacje. daje się tak(o ile masz przeróbkę lt +, jeśli masz rgh takiej operacji nie możesz wykonać (update serwis lub doczytać proces wykonywania w dziale rgh)

    Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
     
  17. siwa171229

    siwa171229 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak pyta sie bo bez tej aktualizacji nie chce sie wlaczyc.Wiec pytanie jest czy ja moge to zrobic czy raczej nie bo nie wiem czy po tej aktualizacji moze sie cos stac z modifikacja xboxa?
     
  18. przemuszpwstudio1

    przemuszpwstudio1 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 19, 2015
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Mam pytanie czy przerobienie konsoli na rgh zkraca jej zywotnosc czy to gorsza przerobka od flasha ?
     
  19. jura9

    jura9 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 19, 2016
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Mam pytanie do was. Jaki jest numer do pomocy technicznej w jezyku polskim? Jest tak w ogóle? Bo gdy dzwoniłem z numeru podanego na stronie xbox dyspozytor gadał po angielsku.
     
  20. DarthOne

    DarthOne Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2014
    Posty:
    158
    Polubienia:
    129
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jest: 008004411796 Sam dzwoniłem. Bardzo miła obsługa. :D
     
  21. milman

    milman Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 30, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Trzebnica
    A co jeżeli mam konsole X a kolega ma konsole Y i chcemy korzystać tylko z konsoli X i mieć gry z konsoli Y. Jest to możliwe czy nie czy tak? Jak to jest?
    Dzięki za odpowiedź.

    Wysłane przez Samsung Galaxy Note 3
     
Wczytywanie...

Poleć forum