1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ograniczenie nat + radiowka.

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Darkk, Kwiecień 12, 2011.

  1. Darkk

    Darkk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No wiec mam radiowke, w konsoli pisze ze nat ograniczony.

    Odblokowanie portow nic nie daje, czy rozwiazaniem bylo by publiczne ip?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bartolinos15

    bartolinos15 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    226
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Pytanie czy używasz do połączenia z Xboxem do sieci routera? Jeśli tak, to też miałem podobny problem, o czym nawet pisałem w wątku o połączeniu Xboxa z PC. Poradziłem sobie włączeniem w ustawieniach routera DHCP i zmianie maski podsieci oraz przywróceniem po tym ustawień fabrycznych Xboxa, od tamtej chwili łączy mi się z Media Center, a także nie pokazuje komunikatu o ograniczonym NAT. Po prostu DHCP przypisuje teraz jakby dwa adresy do kompa z końcówką 1 i do Xboxa z końcowką 2 dzięki czemu one nie konfliktują ze sobą.
     
  4. Darkk

    Darkk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No wlasnie nie mam routera i w tym problem.

    Uzywam 2 kart sieciowych, nawet jesli bym mial router to przez niego bym odblokowal porty, ale przez modem mojej radiowki bym sie nie przebil.
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    to ci musi dostawca netu odblokowac
     
  6. Darkk

    Darkk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A mogl bys mi powiedziec, co mam powiedziec adminowi zeby mi odblokowal, bo kompletnie nie wiem co mu powiedziec.

    Jakies porty czy co dokladnie.

    Za pomoc oczywiscie dziekuje :)
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Mylisz otwarcie portow z DHCP to zupelnie co innego, siec wew. owszem jest natowana dzielone sa porty dla konkretnych ip ale czy one sa otwarte czy tez nie zalezy od konkretnego komputera, a dokladnie jak jego zapora jest ustawiona

    Potrzebujesz przekierowac dwa porty 88 i 3074, tak samo musisz je przekierowac na windowsie za pomoca wbudowanej zapory ale jak dalekie ona ma opcje nie wiem nie korzystałem choc widzialem ze mozna otworzyć konkretne porty (protokoly)
     
Wczytywanie...

Poleć forum