1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ograniczone połączenie z Xbox Live

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Bazajaytee, Styczeń 24, 2010.

  1. Bazajaytee

    Bazajaytee V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    845
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    się znamy?
    Witam!
    Nieprzerobioną konsolę mam dopiero tydzień, więc na ustawieniach sieciowych za bardzo się nie znam. Podłączyłem konsolę do internetu (osiedlowy - router --> switch --> mój komp/konsola na przemian) bezpośrednio kablem od switcha. Początkowo wszystko poszło gładko - włączam konsolę, test połączenia, wszystko działa. Jednak po tygodniu, a dokładnie wczoraj podczas pobierania demka wyskoczył błąd i przerwało pobieranie. Mogłem być zalogowany i przeglądać gry, ale nie mogłem ściągać demek itp. Przy testowaniu połączenia:
    sieć- połączenie
    internet-połączenie
    Xbox Live - połączenie z tym, że na środku paska internet - połączenie jest żółty trójkąt z wykrzyknikiem i wyskakuje informacja, że mój NAT jest ścisły i żebym zrestartował router, tylko, że ja nie mam w domu routera:p. to było wczoraj. Dziś odpalam konsolę, chcę pobrać demko - działa. Demko się pobrało, chcę zagrać w nie na multi i nie mogę się połączyć (demko to Bad Company), robię test znowu ten wykrzyknik na internet - xbox live.
    Nie mam pojęcia co to może być.
    Stan błędu czy coś co tam się wyświetliło :) to:
    W: 0000 - 000B
    X: 0000 - F001
    Y: 20A8 - 48E0
    Z: 0000 - 0000
    ID: FFFF - FFFF

    Pomóżcie!!:rolleyes:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Chomik_PL

    Chomik_PL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Śląsk
    NAT sluzy temu aby komputery z sieci osiedlowej (i nie tylko) laczyly sie z internetem przy uzyciu jednego numeru IP. Mozliwe jest ze w momencie gdy Ty podlaczasz sie do Live robi, to juz ktos z Twojego bloku. (sieci) Taki jest urok sieci osiedlowych. Mozesz pogadac z adminem sieci czy moglby to jakos zmienic ale raczej chyba nie ma na to rady.

    Sproboj napisac/zadzwonic do Microsoftu (oczywiscie sciemniajac ze mieszkasz w Anglii a do Polski przyjechales na ferie itp itd. Moze oni cos poradza)
     
  4. CasperPL

    CasperPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2009
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Babimost
    to wyłącz NAT i UPnP.

    To zrób odblokuj port:
    * TCP 80
    * UDP 88
    * UDP 3074
    * TCP 3074
    * UDP 53
    * TCP 53

    Jak masz słabo spadek i prędkość internet?
     
  5. Bazajaytee

    Bazajaytee V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    845
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    się znamy?

    Ale jak te porty odblokować? Routera nie mam w domu, bo jest on u innego gościa (sąsiada).

    Prędkość internetu jest w granicach 512kb/s


    edit: Nie ma admina, bo to jest jakby inicjatywa ludu:D. Zajął się tym jeden gość co zna się na tym.
     
  6. maxan

    maxan Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    316
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    STG
  7. Bazajaytee

    Bazajaytee V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    845
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    się znamy?
    teraz już mogę pobierać demka, ale jak testuję połączenie to wyskakuje że typ nat jest ustawiony na ścisły i będę mógł mieć problemy z dołączaniem do niektórych sesji gier.
    Nie mogę zagrać w multi w demko bad company i obawiam się, że może to mieć z tym związek..
     
  8. elpabel84

    elpabel84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2008
    Posty:
    123
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    mi też się pojawił ten problem, a dwa lata było ok bez zmieniania niczego, podłączyłęm i był LIVE teraz mam problemy takie jak w temacie :/

    co może być powodem?
     
Wczytywanie...

Poleć forum