1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

"Ogromny Problem"

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez zonk31, Luty 18, 2010.

  1. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    Mam pytanie. kupilem na allegro dysk 250 gb, nie moge zaktualizowac emulatora xbox originals, jak rowniez przydaloby mi sie zrzucic kilka save z gier xboxa 1. W kompie mam plyte glowna asusa z gniazdami na pci wiec postanowilem dokupic kontroler sata z chipem (biosem) VIA. po podlaczeniu oryginalnego, 20gb dysku (na ktorym emulator zaktualizowal sie bez problemu i dzialalo wszystko) i uruchomieniu komputera nic sie nie dzieje, tego dysku nie widac nawet w menedzerze urzadzen (przed tym go oczywiscie nie formatowalem w zaden sposob) ani nie uruchamia sie kreator znajdowania nowego sprzetu. :confused:po uruchomieniu explorera360 i proby znalezienia go opcja open/harddrive or memcard wyswietla mi sie komunikat "could no find a FATX drive to open!" probowalem naprawde rozmaitych rzeczy zeby uruchomic ten felerny dysk ale nie idzie i jestem naprawde bardzo niezadowolony z tego powodu.Oryginalny dysk jest SEAGATE a ten 250 GB jest WD1200BEVS. pomozcie mi prosze bo jestem naprawde zielony i zupelnie bezradny :mad:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    Jest ten dysk w biosie? Wejdz do biosu i zobacz czy on tam jest.

    Jak nie ma to albo zle podlaczyles albo dysk jest do du...

    Rzuc okiem jeszcze w Zarzadzanie komputerem (prawym na moj komputer i potem zarzadzaj). Tam jest pozycja Zarzadzanie dyskami zobacz czy tam sie wyswietla.

    Jaka masz ta plyte glowna?
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    ten WD ma 120GB wiec nie wiem jakim cudem mialoby z niego byc 250GB
     
  5. misiob

    misiob Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 9, 2010
    Posty:
    349
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Góra
    No i dexter rozwiazal zagadke. Podejrzewam ze sprzedajacy chcial wgrac soft od 250 gb do 120 gb i rozwalil dysk.
    Rzuc linkiem do aukcji, zobaczymy co tam ciekawego sprzedawca pisal. No i przyda sie zaktualizować czarna liste:D
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    nie nie, uszkodzony dysk napewno nie jest. mimo wszystko powinien byc widoczny :p Pamietaj ze di dyskow 250GB jest specjalna wersja xplorera360 lub uzyj xport360.

    Co nie zn=mienia faktu ze cos trzeba z tym dyskiem zrobic bo bedzie gubic dane powyzej 120gb.
     
  7. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    przepraszam bardzo za niejasnosci gdyz strzelilem byka:whistle:
    1. moj dysk nie jest bevs1200 tylko bevt2500
    2. w biosie tego dysku nie bylo bo sprawdzalem, nawet odlaczylem jeden z dyskow i naped dvd zeby sprawdzic czy nie pokaze i nie wykrywalo
    3. płyta glowna jest asusa ale nie wiem jaki model konkretnie :D
    4. problem rozwiazany:yeye: przepialem kontroler w inny port PCI na plycie glownej i od razu zaskoczylo:shisha komputer ma juz kilka dobrych lat bez zadnego upgrade'u wiec nie zdziwil mnie zbyt ten fakt ale na szczescie sprawa zakonczyla sie szybko. dzieki wam wielkie:DD
     
Wczytywanie...

Poleć forum