1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ominięcie bana na konsoli, czy to będzie możliwe?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez daro1982, Kwiecień 22, 2010.

  1. daro1982

    daro1982 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zastanawiam się czy jest mozliwe ominięcie bana na konsoli, tzn. wiem że aktualnie nie ma takiej opcji ale czy nie da sie tego zrobić. Z tego co czytałem banowany jest MAC adres konsoli więc myślałem o skonstruowaniu modułu który imitował by kartę sieciową zainstalowaną w konsoli, jeżeli zostałby on wpięty pomiedzi konsole a modem zostałby rozpoznany jako zwyczajna karta w konsoli z adresem MAC który nie jest zbanowany. Oczywiście kwestią czasu byłby kolejny ban:) ale gdyby znajdował się tam jakiś reseter który zmieniałby MAC adres tego modułu i nadawał mu nowy, losowo wybrany to praktycznie problemu nie powinno być. Byłoby to coś w stylu keygeneratora jakiego się używa do generowania klucza do pirackiego oprogramowania. Co o tym myslicie:)? Trochę tu pewnie głupot ale może jest to jakiś trop do rozwiązania tego problemu.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. BCG-pl

    BCG-pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    583
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań
    mysle, ze gdyby to bylo mozliwe juz by ktos na to dawno wpadl ;)
     
  4. daro1982

    daro1982 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A może jestem taki genialny;)
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    no genialny :p banowany nie jest MAC tylko ID konsoli. Jakbys nie wiedzial MAC mozna zmienic w ustawieniach ;)

    I bana mozna zdjac teraz bez wiekszych problemow tylko trzeba:
    1. znac CPUKey
    2. Przelutowac nand, CPU i czasami ANA/HANA
    Wiec masz az 2 wyjscia :p
     
  6. lukeskajloker

    lukeskajloker Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Ban jest na ConsoleID czyli wymiana NADU PRocesora i AHA/HAHA by podziałała
     
  7. lala166

    lala166 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1

    i jeszcze CPU :) operacja możliwa ale nieopłacalna. Taniej było by sprzedać płytę z banem i kupić bez bana.
     
  8. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    Taniej jest nie przerabiać ale ja tego rozwiązania nie polecam:D
     
Wczytywanie...

Poleć forum