1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

opcja instalacji gier na dysku zablokowana?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez mrokness, Listopad 1, 2009.

  1. mrokness

    mrokness Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Ktoś wie co sie stało ostatnimi czasy z opcją instalacji gier na dysku. Wcześniej mogłem, a teraz zaczeło wywalać mi okno instalacja niemożliwa? ostatnio grałem w Gta liberty city stories( tu był jakiś update dashbordu może ten coś pozmieniał) i modern warfare 2. uzywałem activate.iso
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wojciech10

    wojciech10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2008
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    J-ów
    Gdy konsola dostanie ban-an-a tak się dzieję więc to może być przyczyną. I z tego co mi się udało ustalić po wygooglowaniu nic z tym się nie da zrobić.
     
  4. Denpasar

    Denpasar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2009
    Posty:
    130
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec, Poland
    ciekawe czy dysk będzie działał na innej konsoli :D jeżeli tak to teraz będzie wysyp tanich dysków do konsoli :D
     
  5. maly_szusz

    maly_szusz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Toruń
    tak, taki dysk będzie działał na innej konosli, a wiem ponieważ jestem zbanowany i nie moge instalowac gierke nieważne czy mój dysk czy kumpla z kolei u niego na mój dysk spokojnie gierki sie instalują
     
  6. nowy1

    nowy1 Banned

    Dołączył:
    Październik 10, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczecin
    Czyli mam rozumiec ze jezeli dostane bana to zablokuja mi moj oryginalny dysk?
     
  7. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
  8. Rytrans

    Rytrans Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 14, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  9. yoshipl

    yoshipl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2009
    Posty:
    179
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jaki masz dysk, oryginalny czy flashowany? Jakiej wielkości?
    Wyskoczył Ci komunikat że Twoja konsola jest zbanowana przy próbie podłączenia do Live'a?
     
  10. gebe14

    gebe14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  11. mrokness

    mrokness Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam dysk 20 gb od Microsoftu oryginalny. Tak ban od bardzo dawna. wczoraj naleciało mnie żeby spróbować podpiąć kabel do neta, i może wtedy kiedy to wyswietlla tą informacje o zbanowaniu konsoli pobiera sie jakiś mały blokujący syfik.
     
  12. gebe14

    gebe14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    85
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    chyba przed ,bo ja podłaczyłęm necik jak sie to stało...chciałem sprawdzic czy jest może nowszy dasz,który to usunie..
     
  13. adriatyk64

    adriatyk64 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Żory
    a czy mógłby sie policjant sie podać za kogoś kto chce przerobić czy to jest możliwe czy wtedy ten policjant ma prawo takie cos zrobic bo w końcu brał by udział w przeróbce :)
     
  14. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Ma prawo. Tak samo jak w przypadku korupcji i wystawiania tych co chcą wziąć
     
  15. diukus

    diukus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jakie gry maja nowa aktualizacje?

    Witam
    Jakie gry maja nowa aktualizacje, co banuje dyski?
    Pozdrawiam
     
  16. adriatyk64

    adriatyk64 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Żory
    no to tak szczeże mówiąc oczy szeroko otwarte należy mieć:)
     
  17. yoshipl

    yoshipl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2009
    Posty:
    179
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Żadne. M$ banuje konsole przez numer seryjny, po podłączniu do Live'a. Jeśli dana konsola została 'wylosowana' to ban już na nią czeka, wystarczy sie podłączyć do sieci...
     
  18. diukus

    diukus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Czyli jezeli zainstaluje najnowsza aktualizacje i nie bede laczyl sie z XLive to nie ma mozliwosci zlapania bana?
     
  19. mrokness

    mrokness Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli jednym wyjściem teraz jest kupno nowego xkloca przerobka i nie łączenie do live na którym i tak mi nie zależy. a kiedy wychodzi ixtreme 1.7 bo mnie juz męczy to activate.iso. a można jkoś downgradowac dashboard?
     
  20. yoshipl

    yoshipl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2009
    Posty:
    179
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Zgadza się, aż do następnej i kolejnej aktualizacji, którą będziesz mógł (prawdopodobne) instalować z nowych gier z płyty albo z Live'a.

    1.Nie wiadomo kiedy wyjdzie Ixtreme 1.7, jako że aktualnie bana dostało dużo osób z IX 1.6 i IX 1.51 i zasadniczo nie do końca wiadomo na czy stoimy i co jest oczywistym powodem tych banów, M$ może nawet wiedzieć o wszystkich którzy chociaż raz użyli kopii zapasowych, ale co oczywiste skupiają się na tych którzy naużywają tego najwięcej.

    2.Chodzi Ci dashboard X360?
    Nie wydaje mi sie aby była taka opcja i też nie widzę w tym sensu.
    Chyba że formatowanie nośników (hdd, MC ) na który była zainstalowana.
     
  21. mrokness

    mrokness Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no bo gdyby dało sie sformatować dysk (bo chyba dashboard jest na dysku i wszytkie informacje odnośnie tego czy moge lub nie moge instalować gier) to bym go sformatował
    i moze by sie dało znowu instalowć gry na hdd. czy ta informacja jest gdzieś wewnatrz xboxa na jakimś chipie przechowywana.
     
Wczytywanie...

Poleć forum