1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Open tray i miga power led problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez vlew, Styczeń 9, 2012.

  1. vlew

    vlew Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Po nieudanych próbach wgrania firmware do napędu (samsung, phat z hdmi 2008) domowym sposobem, po uruchomieniu konsoli miga power led i napęd się otwiera samoczynnie. Po zamknięciu znowu się otwiera, ma status otwieranie albo zamykanie. Power led tak samo miga gdy napęd jest całkowicie odłączony. Do konsoli był podłączany inny napęd nie wiem czy był zmieniany dvd key, ale konsola zachowuje się tak samo. Podczas wgrywania firmware do napędu zasilanie było było podłączone do konsoli, i tam też było odłączane aby wprowadzić go w tryb vendor.
    Co się mogło uszkodzić i jak to mogę sprawdzić? Posiadam multimetr i trochę wiedzy z dziedziny elektroniki. Czy jest jakiś sposób na diagnostykę napędów i ich zasilania?

    Z góry dziękuję za pomocne odpowiedzi

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Baloon 360

    Baloon 360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Na samym początku podstaw inne kable SATA i zasilający.
     
  4. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Mostek poludniowy.

    Wysłane z mojego E15i za pomocą Tapatalk
     
  5. vlew

    vlew Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za odpowiedzi panowie.
    Przewody podmieniane, czy macie może specyfikacje napięć na płycie głównej w poszczególnych punktach? Od jednego kolegi co zajmuje się trochę konsolami otrzymałem odpowiedź że może też być uszkodzony mostek zasilający. Znalazłem opisaną jedną płytę z napięciami ale różniła się nieco budową co za tym idzie też napięciami.
    Jakie rozwiązania polecacie?

    Pozdr
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    jak kolega pisal zalatw mostek poludniowy on jest za to odpowiedzialny. jego wymiana naprawi problem

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  7. vlew

    vlew Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Koledzy robicie przeszczepy mostków południowych, ile taka operacja może mnie kosztować?
    Czy możliwe jest np. pominięcie napędu wrzucenie jtaga i gra tylko z dysku twardego?

    Pozdr
     
  8. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Mozesz zrobic rgh, wywalic naped i grac z dysku.

    Wysłane z mojego E15i za pomocą Tapatalk
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    boby pc ma na stanie mostki co do ceny pisz do niego przypuszczam cene ok 120-150zl, co do jtag dash maksymalnie w wersjii 2.0.7371.0, jesli rgh to konsola musi miec hdmi(pomijam opusa). wiec rgh jak najbardziej

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  10. vlew

    vlew Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Wielkie dzięki panowie za odpowiedzi, diagnoza mostka południowego okazała się trafna. Dzięki waszej wiedzy i uprzejmości @!boby2pc
    problem został rozwiązany. W piątek odebrałem konsole i wszystko działa, pozostały jeszcze długie testy mam nadzieje że zakończą się sukcesem.

    Pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum