1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Opłaca się kupić 20gb dysk?

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez elosiema, Styczeń 31, 2010.

  1. elosiema

    elosiema Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    241
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tak się zastanawiam nad kupnem takiego dysku,można go wyrwać już za 7dych.Problem w tym że na taki dysk wejdą max. 2 gierki,chodzi mi o te 7gigowe.Za to 60 są bardzo rzadko a ich cena nie jest zachwycająca nie mówiąc o 120gb na którego szczerze żal mi kasy.A co wy o tym myslicie?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. piotrekali

    piotrekali Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    75
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Mars
    Jak nie masz za dużo kasy to jasne bierz 20 G dysk się przydaje i nie męczy tak konsoli
     
  4. BCG-pl

    BCG-pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    583
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Poznań
    ja wymienilem dysk 20gb na 120 i jestem bardzo zadowolony. na dysku 20gb w rzeczywistosci jest 14 chyba wiec jak zainstalujesz 2 gry to juz nie masz miejsca nawet na demo. ja wyrwalem prawie nowy dysk 120gb za 200,-. po prostu licytuj a nie kupuj przez kup teraz.
     
  5. mateusz323

    mateusz323 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 16, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jeżeli Cie nie stać to 20GB tez jest dobrym rozwiązaniem :)
     
  6. glaz_biker

    glaz_biker Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    piaseczno
    ja mam 20 i bardzo mnie czasem boli. mysle ze dozbieraj ta stowke i kup 60. bo dwie gry to max, zadne demko juz nie wejdzie. troche fail usuwac gre aby zainstalowac inna...
     
  7. Hesperide

    Hesperide Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Toruń
    Ja się narazie przemęczam na 20gb, ale z czasem biore inny. Ofc ide na całość (250GB).
     
  8. liqid

    liqid Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    111
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Kup poprostu Dysk 120GB/250GB WD. zaplacisz powiedzmy 120-160zl podlaczasz przez kabelek i smiga. widzialem na allegro sa na Kup Teraz
    Dysk jest w 100% pełnowartosciowy. sam mam WD 120GB w obudowie od oryginalnej 20stki :) wpakowalem juz nascie gier i jeszcze jest miejsce. 250GB to juz dla extremalnych graczy gdyz ja sam instalowalem te nascie gier pare godzin :) 120GB styka w zupełności
     
  9. malina10212

    malina10212 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    253
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Kielce
    Nie chcę tworzyc nowego wątku dlatego przykleję sie tutaj:

    kolega załapał RoDa' i robi małą wyprzedaż, począwszy od zasilacza i pada, na grach skończywszy. Oferuje mi dysk 20 Gb za ok 60zł, wiadomo nie dysk i nie pieniądze, ale tak się zastanawiam (posiadam x360 ARCADE z kartą 256Mb.) jeśli dysk nie jest sformatowany i sa na nim jakies dane , saeve'y itp. to czy to nie bedzie przeszkadzać? w sumie na swojej karcie mam wszelkie ustawienia, konfiguracje systemu, profil itd., i zastanawiam sie czy konsola "nie zgłupieje" jesli przyjdzie jej wczytać z obu pamięci dane? Prosze od pomoc. Będe wdzięczna za pomoc

    P.S. sorry za błędy ale klawiatura odmawia mi posłuszeństwa a nie chce mi się za bardzo poprawiać literówek.
     
  10. ninja89

    ninja89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 3, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak ja mam i nie nażekam
     
  11. koperfild

    koperfild Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 2, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  12. Kondorro

    Kondorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    lepiej dozbieraj na 60 Gb albo wiecj , 20gb szybko bedzie zawalone , znam to bo sam mam 20 gb!
     
  13. the-man

    the-man Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2009
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    20G jest kłopotliwe jak powracasz to poprzednich gier, np przychodzą kumple i gram w 4 różne gry a dysk maks na 3. ja dałem 126zł i zmieniłem 20 na 250
     
  14. livingfear

    livingfear Guest

    żeby to jeszcze było 20GB:)
    jest chyba praktycznie 13,lub 14 GB:)
    tak więc nie jest to rewelacja.
    Ja napiszę tak:
    mam też 20GB
    i mnie styka,bo nie wgrywam zbyt często gierek na dysk
    jedyne przypadki to forza motorsport 3, dysk 2,
    gta 4.
    tak, to nie korzystam z tego przywileju.
    Więc mi nie jest potrzebny większy dysk.
    Muszę również zaznaczyć bardzo ważną rzecz,mianowicie...
    gram offline
    więc ten dysk styka,
    ale grając online
    to sam bym bez(przynajmniej 60GB)
    Długo nie pociągnął:
    wiadome-
    demka,itp.idt.
     
  15. liqid

    liqid Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2008
    Posty:
    111
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Ja odkad posiadam wiekszy dysk poinstalowalem wszystkie gry w ktore gram w tym czasie nie gram w wiele gier na raz mimo ze posiadam ich sporo ale na domowki przy browarku parie gier to podstawa cos np jak NHL,NBA,FIFA,Army of 2 czy Tekken :) tak wiec nascie gierek jest. no i jest cicho pomijajac zuzycie napedu. i mniejsza temp cos dla starszych konsol
     
  16. voltan91

    voltan91 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    1773
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bytom
    Mi osobiście by 20GB nie starczyło, na forum tanio dostałem 60GB M$ za chyba 140zł. Fajnie jest mieć zainstalowane parę gierek dla spokoju i dobra konsoli.
     
  17. malina10212

    malina10212 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    253
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Kielce
    Widzę że sporo osób zaleca jednak zakup dysku o większej pojemności.
     
  18. maspex

    maspex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sopot / Mazury
    tak,tylko ze jak nie masz karty pamieci to placisz za karte 256mb 30zl + wysylka,a na allegro dysk mozna trafic za 50zl...ja kupilem wlasnie za 50zl hdd 20gb
     
  19. malina10212

    malina10212 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    253
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Kielce
    Pisałam wcześniej że posiadam kartę, w moim przypadku allegro nie wchodzi w grę , nie jestem juz tam zalogowana, cena dysku jaka proponuje kolega to 60zł (też juz wspominałam) więc myślę że nie jest to jakaś kosmiczna cena
     
  20. Marinox

    Marinox Banned

    Dołączył:
    Listopad 15, 2009
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja jak bym miał kupić to brałbym 60 lub 120GB bo dla mnie 20Gb trochę przymało.
     
  21. i.T

    i.T Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Mam 20gb i w rzeczywistości jest to 13gb. Jak dla mnie stanowczo za mało. Ewidentnie warto zainwestować w większy HDD.

    Co muszę zrobić, by moc korzystać ze zwykłego dysku (tzn. Nie M$)?
     
Wczytywanie...

Poleć forum