1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Opóźnienia w Fifa10

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Jameroo, Marzec 10, 2010.

  1. Jameroo

    Jameroo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2007
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kowary
    Mam problem, ostatnio zaczęły mi dokuczać niesamowite opóźnienia gdy gram online w Fife10. Po kolei:
    -mój net
    [​IMG]
    -xbox360 podłączony do routera Linksys, porty pootwierane po całości od 53 do 3330, i TCP i UDP.
    Co może być powodem opóźnień? Gdy próbuje wyszukać jakiś mecz, to nie łączy mnie od razu jak kiedyś, tylko dość długo wyszukuje. Teraz mimo że pokazuje że jest np. 10000 graczy online to i tak czasem mnie z nikim nie łączy. Mógłby to być problem z NATem ale z tego co wiem, wtedy trzeba porty odblokować i ja mam je odblokowane.
    Z góry dzięki.
    Jak sprawdzam ping poprzez wiersz poleceń, to test leci w nieskończoność, co jest raczej dość dziwne.
    [​IMG]

    Z ciekawości sprawdziłem Modern Warfare 2, tam zawsze pokazuje jaki ma się NAT i u mnie pisało Open, więc OK.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. chmuri

    chmuri Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    czy masz przerobioną konsole?
     
  4. Jameroo

    Jameroo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2007
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kowary
  5. chmuri

    chmuri Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    w jakich godzinach grasz?Myślę że problem tkwi w godzinach jakie łączysz się z xbox live na swoje konto gold.Podaj proszę jeszcze isp z jakiego korzystasz.

    Aha i dla wyjaśnienia bo nie zwróciłem uwagi wcześniej na ostatnie zdanie pierwszego postu:"Jak sprawdzam ping poprzez wiersz poleceń, to test leci w nieskończoność, co jest raczej dość dziwne." nie wiem jakim cudem wpisałeś przełącznik -t który powoduje że polecenie ping odpytuje dana lokalizacje x razy, a jeśli nie podasz mu konkretnej wartości będzie "pingował" do czasu wciśnięcia klawiszy np CTRL+C. NC.
     
  6. Pabis

    Pabis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2008
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pisz
    co ma przerobienie do opoznien... niestety tez to zauwazylem u siebie ; /
     
  7. Jameroo

    Jameroo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2007
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kowary
    gram generalnie często i o rożnych porach, rano, południe, wieczór. Bez znaczenia.
    Ostatnio zauważyłem lekką poprawę, zawsze jak mam opóźnienia, to resetuje ustawienia sieciowe, sprawdzam połączenie i loguje się od nowa i niby pomaga, choc nie do końca, czuć te opóźnienia niestety.
     
  8. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    Moze sprobuj podlaczyc sie bezposrednia Internet>Konsola, a nie przez Router. Odpowie ci to na wiele pytan.
     
  9. Jameroo

    Jameroo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2007
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kowary
    juz podłączałem bezposrednio i nie widac różnicy
     
Wczytywanie...

Poleć forum