1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Opóźniony głos w grach - problem

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez saw600, Marzec 7, 2011.

  1. saw600

    saw600 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 25, 2010
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tarnów
    Witam wszystkich serdecznie.
    Otóż problem pojawił się już wczesniej ale wtedy nie robiło mi to tak jak teraz, gdyż mogłem skonfigurować wszystko w opcjach. Otóż problem polega na tym że głos leci jakieś pól sekundy później. Miałem to w Guitar Hero ale tam skonfigurowałem laga i było wszystko w porządku. Teraz gram w nowego Fight Night'a i na tych cut-scenkach szczególnie to widać tzn. koleś rusza gębą i zaczyna mówić pół sekudny później. Pytanie brzmi : czego to jest wina ? Kabel, telewizor a może co innego ? Dodam że jak gram na AV to wszystko ok, dopiero jak podłącze HDMI to zaczyna się lipa.

    Proszę o odpowiedź
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. yahoone

    yahoone Banned User V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik Game Master Liga XboxForum.pl PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2007
    Posty:
    552
    Polubienia:
    124
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    @
    Skróć kabel będzie szybciej :D
    A tak na poważnie to przedstaw konfiguracje sprzętu, model TV i kable jakimi jest podpięty klocek, jak używasz wzmacniacza albo DVD jako źródła dźwięku to jak go podłączyłeś.
    Opisz dokładnie specyfikacje to może coś wymyślimy.
     
  4. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    Podepnij innym kablem hdmi albo sprawdz na innym TV z hdmi
     
  5. saw600

    saw600 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 25, 2010
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tarnów
    Używam LG Flatron 22'5 cala , podpinam do niego antene, kompa i własnie klocka. Ma w sobie głośniki więc głos leci bezpośrednio z moniotra. Kabel HDMI Hama 1,5 m, najzwyklejszy. Cała reszta kabli od Microsoftu. Może kupić oryginalny HDMI ?:confused:
     
  6. yahoone

    yahoone Banned User V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik Game Master Liga XboxForum.pl PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2007
    Posty:
    552
    Polubienia:
    124
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    @
    Mało prawdopodobne żeby kabel zawodził, na początek podpiął bym jakiś inny sprzęt kablem HDMI np dekoder TVsat, lapka/ kompa, DVD i sprawdził czy dźwięk dalej się sypie, jak tak to najprawdopodobniej monitor ma winę, albo nie radzi sobie z dekodowaniem dźwięku cyfrowego albo coś w ustawieniach masz poprzestawiane.
    Ciężko stwierdzić na odległość.
     
  7. saw600

    saw600 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 25, 2010
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tarnów
    Problem rozwiązany ! Wystarczyło że zmieniłem w opcjach konsoli w zakładce dźwięku na cyfrowe stereo. Mimo wszystko dzieki za pomoc.

    Do zamknięcia !
     
Wczytywanie...

Poleć forum