1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Oryginalne gry, a podmiana ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez banyprg, Lipiec 13, 2010.

  1. banyprg

    banyprg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    3City
    Słuchajcie mam takie pytanie. Czy jak mam HIPOTETYCZNIE dwie wersje jednej gry, powiedzmy :
    Płyta 1 - wersja PL
    Płyta 2 - wersja ENG

    i jeśli zainstaluję grę płytą 1, a później do grania będę miał włożoną płytę 2 to jaki będzie język gry ? Zainstalowany tj. polski, czy ten uruchamiany czyli angielski ?...

    Oczywiście płyty oryginalne, bez zabaw z hot-swapem...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Toczygroszek

    Toczygroszek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2010
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wydaje mi się, że będziesz miał język polski, jeżeli tylko nie przeprowadzisz aktualizacji po włożeniu angielskiej wersji. Od razu zastrzegam, że nie jestem pewien. To mi się po prostu wydaje prawdopodobne, na zdrowy rozsądek.
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Może tak byc, że nie uzna gry.
     
  5. banyprg

    banyprg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    3City
    Hmm dzięki, ale aktualizacje będę miał raczej możliwość zrobić jeszcze z płytą 1...

    A czy ktoś miałby okazję i możliwość tak wypróbowania może z jakimś kolegą ??
    Dla mnie to dosyć ważne, muszę wiedzieć...
     
  6. Toczygroszek

    Toczygroszek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2010
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Grę uzna na 100%, nie ma takiej możliwości, by napęd jej nie przeczytał jako oryginalnej.



    Ja niestety nie mam takiej możliwości, ale bierz śmiało. Tylko nie przewal i nie kliknij TAK, kiedy live będzie Cię pytał o aktualizację :)
     
  7. banyprg

    banyprg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    3City
    hehe to było hipotetyczne... ale...

    jeszcze jedno. Gdybym zrobił aktualizację z płytą 1 tj w języku jaki bym chciał ??


    (w halo 3 raczej wrzucili jakieś aktualizacje do gry online... :p )
     
  8. Toczygroszek

    Toczygroszek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2010
    Posty:
    83
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Oczywiście, zrób aktualizację na polskiej płytce. Daj znac jak już będziesz wiedział, czy poskutkowało :)
     
  9. banyprg

    banyprg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    3City
    Ok na tą chwile tyvm. Poszedł Thx
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Chodziło mi że gra bedzie chciała sie zainstalowac na nowo jako osobna gra:). Miałem juz tak z 3 to tylko i wyłacznie zalezy od danej gry.
     
  11. Franke777

    Franke777 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdynia
    każda gra będzie jak osobna.
     
  12. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    kazda gra bedzie widziana jako oddzielna gra - jedna bedzie sie uruchamiala w jezyku PL a druga Eng. sam juz zakladalem kiedys taki temat ale juz pewnie jest w koszu. pozdrowki
     
  13. djcsm

    djcsm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2009
    Posty:
    92
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Czestochowa
    Kumpel tak robil na kopiach z jakas gra i dzialalo. ;) sam save, bo niestety nie ruszalo z dysku.
     
  14. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    no nie wiem - sam osobiscie nie probowalem - zalozylem kiedys temat bo sam bylem ciekaw. w odpowiedzi otrzymalem praktycznie 100% negatywow wiec nie probowalem bo i po co?.. pzdr
     
  15. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płyta z wersją PL musi mieć inny MediaID od wersji EN, to powoduje że dla konsoli są to różne wersje i nie, nie wystartuje...
     
  16. Golonek18

    Golonek18 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2009
    Posty:
    133
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Haczów
    To jest tak że jak zainstalujesz pierwsza płytę na dysku to po włożeniu drugiej będzie chodzić ale tylko z płyty a nie z dysku. Savy będą normalnie działać i wszystko.
     
  17. majkl

    majkl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Myślę, że zadziała w języku instalacji na dysku. Sam robiłem coś podobnego z FIFĄ10 i działało zgodnie z językiem instalacji, chociaż na początku nie czytał save'ów bo trzeba było zmienic ich język.
    pzdr
     
Wczytywanie...

Poleć forum