1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Oryginalne gry a przerobiona konsola

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Bolcman, Wrzesień 13, 2011.

  1. Bolcman

    Bolcman Banned

    Dołączył:
    Październik 28, 2010
    Posty:
    154
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Silesia
    Mam pytanie: jak to jest z giercowaniem w oryginalne gry (chodzi o Modern Warfare 2 z zabezpieczeniami antypirackimi) na przerobionej konsoli??? Konsola offline+ oryginalna gra z AP 2,5. Kolega mi dzisiaj zadał ćwieka takim pytaniem. Czy dostanie flagę/bana offline grając w taką grę??? W sumie sam jestem zaciekawiony. Wiecie może czy to coś przeszkadza???
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    gra będzie działać bezproblemu orginały ,jakie by nie były zawsze działają,a jak będzie się grać na live nie ma znaczenienia ban może być za przeróbke a nie za płyte.
     
  4. Bolcman

    Bolcman Banned

    Dołączył:
    Październik 28, 2010
    Posty:
    154
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Silesia
    Odświeżam temat bo mam malusi problem.
    Zjechał do mnie Modern Warfare 2 - oryginalny. Płytka w stanie dobrym +.
    No i jak ją wkładam do konsoli to wyskakuje mi błąd: "nierozpoznana płyta" lub "nie można odczytać płyty". Instalacja na dysku twardym też nie pomaga.
    Poleciałem do kolegi i odpaliła mu bez problemu. Ja mam napęd Samsunga, on Liteona (na 99%). Czy ktoś potrafi mi wytłumaczyć tą sytuację? I co mogę zrobić żeby odpalić u siebie?
    PS. nie wiem czy jest to przydatne ale mam dasha 12625, jakiegoś starego ixtreme'a, ale giera jest 100% oryginalna.
     
  5. Bolcman

    Bolcman Banned

    Dołączył:
    Październik 28, 2010
    Posty:
    154
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Silesia
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Stawiam na laser

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  7. Bolcman

    Bolcman Banned

    Dołączył:
    Październik 28, 2010
    Posty:
    154
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Silesia
    Ale laser mało co zużyty bo wszystko z dysku leciało.
     
  8. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Problemy z oryginalnymi grami z AP.25 występowały przy spoofowanych napędach. Miałeś liteona i w serwisie wymieniali ci napęd by przerobić konsolę?
     
  9. Bolcman

    Bolcman Banned

    Dołączył:
    Październik 28, 2010
    Posty:
    154
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Silesia
  10. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Hmmm. MW2 nie był od początku zabezpieczony Ap.25. Może jest tak, że masz dasha który dogrywał AP.25 do MW2, ale wtedy sama gra również wymagałaby aktualizacji. Nie może jej pobrać, bo jak rozumiem nie masz konsoli podłączonej do xbl. I stąd ten komunikat? Ale to tylko domysły
     
  11. ziomo8

    ziomo8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    274
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ciężka sprawa.
    Tutaj są updaty do MW2: XBOX 360 Update Center - modern warfare 2
    A tu daty wydań dashboardów: Xbox 360 system software - Wikipedia, the free encyclopedia
    Nie widać, żeby wyszedł jakiś update do MW2 po styczniowym dashu.
    Możliwe, że do MW2 jakąś obsługę ap25 dodawał update z listopada 2010, ale aktualizować po kolei to trochę ruletka.
    Może jednak się szarpniesz na wrzucenie aktualnego dash i LT? ;) Podpiąłbyś do XBL i wszystko by się samo zrobiło.
    Jak chcesz kombinować to wgrywaj updaty z pierwszego linka wyżej ale patrz, żeby media-id się zgadzało z twpją płytką. Jak to zrobić masz tu napisane: XBOX 360 Update Center
     
  12. Bolcman

    Bolcman Banned

    Dołączył:
    Październik 28, 2010
    Posty:
    154
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Silesia
    Hmmm interesująca odpowiedź.
    Na razie mam rozwiązanie doraźne - gram u kumpla 400m dalej:)
    Co do przeróbki czekam aż wyjdzie 2.0 bo nie będzie mi się chciało rozkręcać konsoli co miesiąc (mam zamiar sam sobie to zrobić - w miarę obiegany w tym jestem, a zawsze podpytać coś mogę na forum).
    W najbliższych dniach sprawdzę oryginał u kolegi, który ma Liteona jak ziomek, z którym gram, ale różnica w ich napędach jest taka, że jedne miał cięte ścieżki. Ciekawe jak jego napęd zareaguje na oryginał.
    Dzięki wszystkim za pomoc!!!
     
  13. Bolcman

    Bolcman Banned

    Dołączył:
    Październik 28, 2010
    Posty:
    154
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Silesia
    Konsola ma bana - pozostałość po poprzednim właścicielu, a poza tym mam małe ograniczenie internetowe - mam router na kilka kompów i dosyć daleko musiałbym ciągnąć kabel.
     
Wczytywanie...

Poleć forum