1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Oryginalne radio w samochodzie - Transmitter FM ?

Temat na forum 'Co kupić?' rozpoczęty przez Onicniepytaj, Wrzesień 2, 2014.

  1. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5419
    Polubienia:
    1655
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Witam.

    Mam problem ponieważ w samochodzie (nowym :)) mam oryginalne radio samochodowe na płyty (audio czyta, mp3 wyrzuca error), system udźwiękowienia Harman Kardon. Tuba - wzmacniacz itp itd niepotrzebny bo głośniczki dają naprawdę konkretny dźwięk.
    Radia oryginalnego nie mogę wyrzucić bo automatycznie straciłbym funkcje multimedialne z kierownicy - a to nie wchodzi w grę.

    Mam taki stary w 2009r kupiony za 15 zł pseudo chyba "chiński" Transmiter FM i działa on tragicznie.. Szum nieziemski.. Czy to w tym aucie czy w drugim, gdzie mam wzmacniacz i tubę..


    Wiem, że ostatecznością było by nagrywanie płyt audio, lecz nie chcę katować odtwarzacza w radiu..

    Może korzystaliście z Transmiterów i możecie mi jakiś polecić?


    Jedyny jaki ja znalazłem, co rzekomo jest bardzo dobry to Transmitter FM Technaxx FMT300BT tylko, że to defakto 200 zł.. Więc lekka przesada, a 101% pewności nie mam czy na pewno nie będzie żadnego szumu itp..
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1531
    Polubienia:
    683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Napisz jakie auto i radio do fabrycznego radia w VW Golf 4 miałem podpiety zmieniarką cyfrowa wpinasz w radio pod to pendrive i lecisz z mp3 z tym ze cena wysoka w granicach 300zl

    Wysłane z mojego C6603 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5419
    Polubienia:
    1655
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Zmieniarka itp itd. Raczej odpada tyle się naczytałem na ich temat, że wolę omijać je szerokim łukiem.

    BMW E46 320D Sedan 2001r. - oryginalne radio bez usb, bez aux.. jedynie na płyty.


    W moim drugim BMW E36 nie miałem kierownicy multimedialnej więc tam bez zastanowienia wpakowałem radio Sony z USB i SD :) - no i cud, miód i maliny :)

    Ale w tym nie chce tracić tych funkcji no i automatycznie w środku już nie wyglądało by to tak "estetycznie".


    tak to wygląda:

    [​IMG]


    Zdjęcie z innej BMK'i ale radio tak jak u mnie.
     
  5. rowerser

    rowerser Sialalalalallalal V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2008
    Posty:
    586
    Polubienia:
    141
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kozie Byki
    1 osoba to lubi.
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1061
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Da się podłączyć na pewno pod kierownicę.
     
  7. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5419
    Polubienia:
    1655
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    A najprostszą drogą transmitery ? Nie bawiąc się ze zmianą radia, adapterami itp itd ?
     
  8. rowerser

    rowerser Sialalalalallalal V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2008
    Posty:
    586
    Polubienia:
    141
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kozie Byki
    Jak wydasz 200zl na transmiter i będą znów szumy ? :) Ja transmiter sobie darowałem i słuchałem tylko radia. Zmień radio na takie z wyjściem na kiere i już.
     
  9. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    Ja polecam system parot jest on co prawda drogi +/- 200 zł Ale działa on jako zestaw głośnomówiący da się do niego podłączyć pendrive aux karte sd ale co najważniejsze telefon poprzez Bluetooth co jest jak dla mnie najlepszym rozwiązaniem. W mojej wersji były dwa mikrofony jeden daje się nad kierownicę obok zegarów a drugi obok lusterka na suficie ^^ są małe i ich nie widać . Dodatkowo w zestawie jest ekran LCD który wyświetla kto dzwoni jaką obecnie leci piosenka itd . Pieniądze jaak na to urządzenie nie są duże z podłączeniem nie miałem problemu.

    EDIT
    CHYBA IM POPYT JEB### W GÓRĘ BO TERAZ NOWE KOSZTUJE 500 ...
     
  10. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5419
    Polubienia:
    1655
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    @UP
    Też mi polecasz rzeczy za tyle hajsu :) hehe :)

    Hm widzę, że radio czasami ma swoje widzimisie.. i na nagranych płytach audio wyskakuje mi CD Error. Chyba będę musiał kupić jakąś płytkę czyszczącą laser/soczewkę.
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1061
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Laser nie jest brudny, jest zajechany
     
  12. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    @Tomsi wybacz nie wiedziałem że to jest teraz takie drogie / chyba miałem niezłą okazję
     
  13. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5419
    Polubienia:
    1655
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Jesteś pewny? Bo oryginalne płyty odtwarza bez kłopotu.. Może za dużą prędkością nagrywam.. Jutro kupię jakieś płyty i nagram x8 czy jakoś tak i się okaże.

    Chociaż czytając o tym na forum z BMW to pisali, że soczewka może być brudna itp itd. I warto było by kupić płytę przeczyszczającą.. (owe płyty chyba nie są mega drogie?), a przy okazji użył bym je też na nagrywarkach w komputerach stacjonarnych i laptopach :)


    EDIT:

    Hm najlepszy bajer..

    Radio odtwarza perfekcyjnie oryginalne płyty bez najmniejszego problemu.. Natomiast pirackie AUDIO to ma kłopot.. Ludzie polecają nagrywać na czarne płyty.. Jakie jest wasze zdanie?


    Dla przykładu nagrałem na Verbatim CD-R z najmniejszą prędkością jaką obsługuje moja nagrywarka x16 (oczywiście Audio i dane DAO, sesja zamknięta). I ledwo, co wsunę płytę do radia to od razu CD ERROR :D

    A stara płyta nagrana chyba w 2002r. porysowana dość tak.. idzie.. tylko przy przełączaniu piosenek jest kłopot.

    Ale jak mówię oryginalne CD AUDIO bez kłopotu. Mogę skakać od 1 do 12 piosenki i w ogóle nie słychać żeby płyta chodziła..


    Tutaj ten problem, że nie będę przecież kupował oryginalnych płyt Audio.. Już to widzę kupować trance, hardstyle, house itp .. LOL
     
Wczytywanie...

Poleć forum