1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ostrość obrazu

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez x-avier, Grudzień 12, 2009.

  1. x-avier

    x-avier Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katosy
    Mam taki problem, mam tv hd ready 32" gram gdzieś w odległości 3 m w dead space i mam problem z czytaniem napisów, ogólnie obraz nie jest ostry, informacje z gry również są dla mnie nie do przeczytania..z bliższej odległości nie bardzo da się grać, bo zaraz mnie oczy bolą..i tak się zastanawiam czy możliwe że to wina ustawień mam 60-PAL i kabel compsite przez euro...jest szansa, że w przypadku kabla hdmi ostrość obrazu uległa by poprawie? Kabel compsite rozumiem nie wykorzystuje hd?(to raczej głupie pytanie;P)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    to wina kabla i połączenia composite - to jest najgorsza z możliwych jakość połączenia

    kup HDMI
     
  4. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    podlacz przez HDMI a jakosc obrazu poprawi sie o 300%
    Bedzie ostry i kolory bardziej nasycone no i nie bedzie zeczy ktorej niemogl bys przeczytac
     
  5. ssixx

    ssixx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Radzionków
    Kabel Composite jakoś potrafi uciągnąć HD, ale na pewno nie dorówna HDMI. Sam grałem w Dead Space i muszę przyznać, że w full HD te napisy były strasznie małe i nieczytelne. Rozumiem, że kable z composite masz podpięte do przetyczki na euro tak ?
     
  6. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    ze co ??
    człowieku Composite video to sygnał PAL(768x576)
     
  7. x-avier

    x-avier Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katosy
    Tak przez euro zlączke, przy hdmi 720p powinna być rozdziałka 1280×720 więc ostrość powinna się poprawić, lookam na kable hdmi na allegro, biore co taniej:)
     
  8. ssixx

    ssixx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Radzionków
    Jezu sorry ja jeszcze śpię pomyliłem Composite z Componentem ...
     
  9. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    no wlasnie jestem na kupnie przejciowki z EURO na COMPONENT bo mam kineskopowy TV 32" i byc moze na componencie bedzie wyraznieszy obraz
     
  10. marek2fgc

    marek2fgc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    485
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lubin
    Będzie, ale niewiele lepszy. Lepiej odrazu kup Component, a nie bawisz się w przejściówki które i tak nie polepszają obrazu.
     
  11. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    nie wiem jaki masz TV kineskopowy ? ale daję sobie rękę uciąć ,że nie masz w nim wejścia component :) co najwyżej composite i euro czyli tzw.scart
    nie istnieje tez przejciowka z EURO na COMPONENT tylko z composite na euro a to co innego
    jakość będzie taka sama czyli słaba
     
  12. marek2fgc

    marek2fgc Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    485
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lubin
    Skoro stać cię na XBOX to kup sobie telewizor za 1500zł HD Ready 32" i po sprawie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum