1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Otwarty NAT a Livebox

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez artur1990a, Wrzesień 23, 2011.

  1. artur1990a

    artur1990a Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam ma problem z otwarciem NAT w liveboxie. Miałem wszystko skonfigurowane poprawnie (NAT był otwarty)- otwarte wszystkie możliwe porty, lecz po jakimś czasie nie wiadomo dlaczego wyświetliła mi się informacja, że mam umiarkowany NAT. Zresetowałem ustawienia, ponownie otworzyłem porty, ale i tak mam informację, że NAT jest umiarkowany. Proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Ustaw sobie w Xboxie stały wewnętrzny adres IP i na niego przekieruj porty, bo tak to router czasami będzie przydzielał to IP do komputera, a czasami do Xboxa i stąd NAT raz będzie otwarty a raz umiarkowany.
     
  4. artur1990a

    artur1990a Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a można wiedzieć jak to zrobić, bo szukałem w necie ale nie ma postępowania wyjaśnionego...
    ale wg tego co wskazuje to jeżeli x łączy się bezprzewodowo, to korzysta z z tego ip z końcówką 12
    , zaś przewodowo to z 10

    I wciąż nie wiem czemu, pomimo otwartych portów (screen poniżej) NAT jest umiarkowany...
    [​IMG]
     
  5. krosfajer

    krosfajer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    376
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Ja osobiście każdy port po kolei otwierałem:
    [​IMG]

    Mam grubasa, więc łączę się przez kabel. Stałe IP ustawiłem w Ustawienia systemu > Ustawienia sieciowe > Sieć przewodowa > Skonfiguruj sieć >

    Adres IP: 192.168.1.15
    Maska 255.255.255.0
    Brama: 192.168.1.1

    Podstawowy DNS: 192.168.1.1

    Od tamtej pory nie miałem żadnego problemu i NAT zawsze był otwarty.
     
Wczytywanie...

Poleć forum