1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Otwieranie portów w Siemens SLI-5300.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez LowMen, Styczeń 7, 2010.

  1. LowMen

    LowMen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Malbork
    Ostatnio zmieniłem internet na netie 4mb i kupiłem router Siemens sli-5300. Chciałbym otworzyć porty w tym routerze, tylko nie wiem jak się dostać do swoistego "panelu sterowania" tego.... W instrukcji nic o tym nie piszę.


    Proszę o pilną pomoc w znalezieniu!
    Z góry dziękuję!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jonasz1994

    Jonasz1994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Poznań
    sprubuj poszukac w panelu sterowania w kompie a potem w połączenie sieciowe
     
  4. LowMen

    LowMen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Malbork
    Aaa i przepraszam za niedoinformowanie: z PC łączy się poprzez adapter WiFI...
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    brama w adresie Ip karty wifi to jest adres twojego routera
     
  6. LowMen

    LowMen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Malbork
    i co z tym zrobić?
     
  7. Jonasz1994

    Jonasz1994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Poznań
    sprawdz czy w xboxie masz wszystko ok powpisywane co w kompie czy wfi i czy wifi pozwala na łączenei sie konsolce z netem
     
  8. LowMen

    LowMen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Malbork
    Pozwala, Live działa, tylko nie moge się połączyć z kumplem
     
  9. CasperPL

    CasperPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2009
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Babimost
    53,80,88,3074 dodaj TCP i UDP.

    ;)
     
  10. LowMen

    LowMen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Malbork
    Wszedłem i mam do wyboru wyzywanie portów i przekierowanie portów, co, gdzie trzeba zrobić?


    Sory ale jestem zielony w tych sprawach...
     
  11. CasperPL

    CasperPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2009
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Babimost
  12. LowMen

    LowMen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Malbork
    wiem, też tam tego szukałem...
     
  13. CasperPL

    CasperPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2009
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Babimost
    to niech kup router TP-link lub D-Link będzie lepszy niż Siemens. ;) I poszukiwana allegro koledze.
     
  14. torawa

    torawa Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 19, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Wcale nie będą, tym bardziej że telefon nie będzie działał (a pewnie jest wpięty do routera, zgodnie z instrukcją).

    Przekierowanie to banał:
    -wpisujesz nazwę np. xbox
    -wpisujesz adres IP konsoli (oczywiście konfig w konsoli konieczny np.192.168.1.2 maska 255.255.255.0 brama 192.168.1.254 dns 192.168.1.254)
    -dalej oba (TCP i UDP) i 4 razy 3074
    -dalej UDP i 4 razy 88
    -zatwierdzić i gotowe.
     
  15. LowMen

    LowMen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Malbork
    Otóż to, mam telefon podłączony pod router i nie mogę go zmienić....


    Będzie prościej....

    [​IMG]
     
  16. CasperPL

    CasperPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2009
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Babimost
    to tylko 3 przekierowane :eek:
     
  17. LowMen

    LowMen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Malbork
    To które przekierować?
     
  18. CasperPL

    CasperPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2009
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Babimost
    Zapora spróbuj wyłącz :)
     
  19. LowMen

    LowMen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Malbork
    Otóż kliknełem w "zapora" i tak:
    mam dwie kategorie:

    -filtrowanie mostów - wył.

    - filtrowanie IP -wł.

    to filtrowanie włączyć?
     
  20. CasperPL

    CasperPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 17, 2009
    Posty:
    141
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Babimost
    to niech włącz na wyłączyć ;)
     
  21. wieziolek

    wieziolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    hehepodobnmy problem mialem
     
Wczytywanie...

Poleć forum