1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

otwórz DVD

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez bazyllo23, Maj 26, 2012.

  1. bazyllo23

    bazyllo23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam ma problem mianowicie miałem przeróbkę 1.5 coś tam ,najpierw przerobiłem napęd lt 3.0 potem zaktualizowałem dasha do najnowszego i nie czyta gier komunikat otwórz dvd /myśle że problem tkwi w tym że najpierw przerobiłem na starym dashu proszę o pomoc:blue:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    skasowało ci przerobke
     
  4. Rafau666

    Rafau666 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2010
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    465
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Stary Sacz
    przerob jeszcze raz
     
  5. bazyllo23

    bazyllo23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    przerabiałem jeszcze ze dwa razy napęd benq plikiem LTPlus-0442-v3.0.bin.bt! i kicha dalej to samo próbowałem gre sniper elite i GOW3 przepuszczone przez abgx na GOW3 wyskakuje uruchom gre i wywala do menu głównego na sniper Uruchom DVD
    co jest grane?
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Upaliles laser

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  7. Sierak1717

    Sierak1717 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 16, 2010
    Posty:
    697
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bielawa
    a spróbuj kilka razy wsunąć i wysunąć napę z grą, jak tak miałem jak laser był już ostro zjechany wtedy gra "łapała" nieraz po 10 minutach takiej zabawy
     
  8. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Odczytuje oryginały lub starsze gry?
     
  9. bazyllo23

    bazyllo23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie wiem czy oryginały czyta nie mam jak sprawdzić a starszą gre włożyłem i to samo otwórz płyte dvd .A czy każdy napęd można podmienić za benq np samsunga ?
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    W pierwszej kolejności sprawdź czy czyta jakiś oryginał. Zakładam ze zgrales klucz przed wgraniem lt?

    Jeśli czyta oryginały to coś z flashem albo laserem. Jeśli oryginałów nie czyta to błędny klucz. Miałem taki przypadek ze cos się stało z kluczem w benq po update dasha i konsola nie czytała nawet oryginałów.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  11. bazyllo23

    bazyllo23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak zgrałem klucz dziś sprawdzę wrzucę oryginała i zdam relację dzięki za zainteresowanie tematem
     
  12. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie, bo będą problemy z uruchomieniem gier, więc jeśli wymieniasz napęd, to na ten sam model (np. Liteon DG-16D2S na Liteon DG-16D2S). Wtedy wgrywasz FW ze starym kluczem.
     
  13. bazyllo23

    bazyllo23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok rozumiem a jeszcze jedna rzecz jak sprawdzić jaki napęd od jakiej płyty to znaczy mam xboxa i zmienioną obudowę i nie znam daty produkcji konsoli i chciałbym wiedzieć czy mam dobry napęd,czy jest gdzieś data na płycie?i czy na innym napędzie poszła by aktualizacja?
     
  14. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    date produkcji możesz pośrednio odczytać z numeru seryjnego. Ostatnich 5 cyfr to YWW05 czyli np. 94705 oznacza wyprodukowana w 47 tygodniu 2009 roku. Do aktualizacji powinien być oryginalny model napędu
     
  15. bazyllo23

    bazyllo23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie wiem czy o to chodzi mam coś taiego "X810387-007". A czy jeśli jest oryginalny model napędu a z innym kluczem to przejdzie aktualizację czy wyskoczy błąd?
     
  16. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Dash 13599 powinien przejść, reszta nie. Sprawdziłeś oryginalną grę? Oryginalny film?
     
  17. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    to nie to, jeżeli nie masz na obudowie to masz go w dashboardzie
     
  18. bazyllo23

    bazyllo23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok Panowie a więc oryginały czyta, sprawdziłem wrzuciłem gierkę (datę też sprawdziłem ,dzięki wielkie !)- czyli co sknociłem ?
     
  19. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    Zaaktualizuj konsolę do dasha 13599 lub nowszego i dopiero wtedy wgraj LT+ 3.0 (podczas aktualizacji ci się przeróbka usunęła po prostu)
     
  20. bazyllo23

    bazyllo23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok mam coś takiego wgranego 2.0.14719.0 nie jest on nowszy ? i po aktualizacji przerobiłem dalej pokazuje otwórz dvd lub jak wrzucę GOW 3 pokazuje Uruchom grę po wciśnięciu wyrzuca do menu głównego?!
     
  21. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Chyba pisze odtworz dvd, jesli tak zły dvdkey

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum