1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Otworz naped, dziwna sprawa...

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez borekgt, Grudzień 6, 2010.

  1. borekgt

    borekgt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    76
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Legnica
    a wiec zaczne od poczatku. gram wczoraj sobie w assassina, zrypalem misje dalem restart memowy. i czekam az sie wczyta, i czekam i czekam czekalem z 5 minut. w koncu wyszedlem do dasha, a tam "otworz naped" i tak z kazda plyta, czy to gra kopia czy oryginal, czy tez film dvd. i teraz mam pytanie co z tym zrobic? wymienic naped, czy wystarczy laser zmienic? z gory dzieki za pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mpq1671

    mpq1671 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2010
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A uruchomiłeś ponownie konsolę?;> Jak tak to otwieraj pudło i obczajaj kable, złącza, itp.
     
  4. borekgt

    borekgt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    76
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Legnica
    wylaczalem, akcja miala miejsce wczoraj, dziaij wrocilem z pracy i dalej to samo :/ czemu mialo by sie cos w kablach czy zlaczach porobic skoro x stoi w bezruchu. ogolnie pisze ze czytaplyte ale pochwili "otworz naped" a co lepiej wymienic? laser czy caly naped, wolalbym laser bo mniejszy koszt i bez kombinacji
     
  5. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Wymiana całego napędu z przeróbkom ok 160zł niby duży koszt ale jak by nie patrzeć to koszt jednej oryginalnej gry nie wiem ile koszt wymiany samego lasera ale polecał bym wymienić cały napęd
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
  7. borekgt

    borekgt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    76
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Legnica
    naped mam hitachi, i szkoda mi gowymieniac troche. laser na allegro mozna za ok 30zl kupic
     
  8. cyborg95

    cyborg95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    533
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Śląsk
    Wiesz co polecał bym ci jednak wymianę najlepiej na Lite-Ona lasera raczej sam nie wymienisz a jak wymienisz na nowego Lite-Ona masz pewność że ci dłuuugo pochodzi.
     
  9. borekgt

    borekgt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    76
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Legnica
    czemu sam nie wymienie lasera? juz go podkrecalem i nie widzialem zeby tam cos trudnego z jego wymiana mialo byc. na naped szkoda mi wyrzygac 150zl tym bardziej ze konsolka jest z 2006r i w kazdej chwili moze pasc do konca. kupilbym nowa konsole ale przez dluzszy czas nie bede mial takiej mozliwosci. zaraz sie wezme za rozebranie konsoli i popatrze tam
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    wymiana lasera jak najbardziej. nie ma sensu wymieniac go na innego, tym bardziej na liteona bo nie beda dzialac nowe gry.
     
  11. borekgt

    borekgt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    76
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Legnica
    rozkrecilem xa pozagladalem, rozkrecilem naped, wszystko niby dobrze, i bawilem sie roznymi i plytami, tym sposobem odkrylem ze plyty cd roznej tresci dzialaja, a plyty dvd wszelakiego rodzaju "otworz naped" wiec dzisiaj chyba zamowie laser. jak nie pomoze to bede myslec dalej
     
  12. hamerpl

    hamerpl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zwiększ mu lekko wiązkę, masz dwa potencjometry pod laserem tam gdzie wchodzi taśma, jeden jest od CD drugi od DVD,
    a dokładnie to ten http://www.xzone.pl/img/hitachisamsung.png

    i pokręć go lekko w prawo czy w lewo, i tak bardziej go nie popsujesz ew możesz pomóc, ja tak postawiłem swojego a też myślałem nad wymiana.
    Nic nie łapał, przekręciłem lekko potencjometr i działa idealnie, chwyta wszystko.
    Jeśli to nie pomoże wymieniaj laser, najlepiej i najtaniej, konsolka z 2006 roku jak dbasz to Ci nie padnie, ludzie stawiają je w rożnych miejscach za szafka w szafce pod biurkiem nie ma chłodzenia dobrego przepływu powietrza i później płacz na forum ze RROD.
    O dziwo mój Xenon z 2005-11 nie miał RRODA nie miał nawet objawów rroda, może dlatego że ma ma pastę wymienią na Artica Silver 5 ; D.
    Ew można to zrobić jak masz oscyloskop w domu, ale wątpie tak więc na typowego "Jana" kręc tym potencjometrem, poszukaj na googlach na temat regeneracji hitachi znajdziesz jakieś poradniki etc.
    3maj się ziomek.
     
  13. borekgt

    borekgt Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    76
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Legnica
    na pocztku dzieki za dluga i solidna wypowiedz. ogolnie to laser juz jest podkrecony na maksa, do tego maksimum ktore wynosilo iles tam. ale jutro z ranca sie pobawie jeszcze bo oscyloskop mam;p moj klocek ogolnie tez ma sie bardzo dobrze, ma wymieniona paste, z tylu wyciete te siatki a w srodku pouszczelniane tunele i jest tak ustawiony ze w kazda strone ma ok 0,5 metra luzu, a z tylu ok 2m i tez nigdy zadnych objawow rroda
     
Wczytywanie...

Poleć forum