1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

"Otwórz napęd: po wymianie lasera

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez TaborCyganski, Październik 23, 2014.

  1. TaborCyganski

    TaborCyganski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 21, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Yo, przyszedł do mnie świeży laser. Usunałem zworke antystatyczną. Poskładałem wszystko do kupy i tak. Niektóre gry odpala bez problemu, niektóre mieli i wyrzuca napis "otwórz napęd"(różnica ze starym laserem jest taka że stary laser od razu wyrzucał "otworz napęd" a nowy stara się mielić i odczytać płyte przez jakiś czas". Od razu mówię że nie mam dostępu do omomierza. Ale przejdzmy do pytan.

    Czy jest możliwe że źle nagrana płyta powoduje napis "otworz napęd" ??
    Czy mając obraz gry na komputerze można wsadzić wcześniej wypaloną gre do napędu laptopa i zrobić coś w stylu "Verify" w IMGburn ??
    Jeżeli płyty z 1 pyt nie powodują tego komunikatu to zostaje mi zaopatrzyc sie w multimetr i bawić się w kręcenie ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    614
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    albo źle ustawiony laser albo wrecz niesprawny jak powinien , możesz potencjometr dvd regulować na wartości nie mniej niż 3.2 Ohm i do ok 5- 6 ohm i sprawdzaj z płytkami najlepiej z takimi pewnymi orginały
     
  4. TaborCyganski

    TaborCyganski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 21, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Od razu mówię że nie wszystkie gry muli. Niektóre odpalają raz dwa. Więc źle nagrana gra może powodować napis "otwórz napęd" ??

    Tak jak pisałem wcześniej czy jest możliwość weryfikacji płyty ktora została już nagrana ?

    I czym można wyczyścić laser(nie mając izopropanolu) ?
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie ruszaj nowego laseru! Z czego chcesz wyczyścić.
     
  6. TaborCyganski

    TaborCyganski Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 21, 2014
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    pytanie było na zaś ale dzięki za czujność
     
Wczytywanie...

Poleć forum