1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

"Otworz naped" zła płyta czy naped

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez yaqub, Sierpień 13, 2009.

  1. yaqub

    yaqub Banned

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    491
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam to niestety znowu ja :(.
    mam taki problem. Wczoraj przyszla mi paczka Emtecow i dzisij nagrywam Fable 2 (2,4x predkosc). Ok nagrane programem IMBGBURN, wkladam do napedu Xboxa i.. "otworz naped". WTF? Nagrywam drugi raz tak samo, wkladam do xa i nie zgadniecie :/ - "otworz naped". Czego to wina nagrywarki? płyt? napedu? bo na verbatimach tak nie miałem :(. Cos czytaem na forum ze jest jakas gumka rezurekta czy cos ktora to niby maprawia
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mic1225

    mic1225 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    291
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łomża
    Jaki masz napęd? Wsadz inną płyte z grą np na verbatimie i zobacz czy ten problem dalej występuje. Jeżeli tak to wina napędu, a jeśli już nie ma błędu na innych płytkach to wina płyt. A ta gumka dotyczy napędu samsung.

    Mam nadzieje że pomogłem.

    @edit: Zauważyłem, że ty byłeś autorem wątku o napędzie, że Ci psuje płyty. Więc może już laser padł.
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Do tego kupiłeś słabe płyty na 100 sztuk poprawnie działało 30 płyt, a jak wiesz twój laser w napędzie jest już słabiutki
     
  5. mic1225

    mic1225 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    291
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łomża
    Ja już myślę po tym temacie o "rysowaniu płyt" że ci laser padł. Ale sprawdź jeszcze czy inne płyty odtwarza które wcześniej chodziły.
     
  6. yaqub

    yaqub Banned

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    491
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Inne płyty działaja. Wiem ze laser mam z&#bany ale teraz chodzi mi o to czy te plyty sa lipne czy po prostu laseer ich nie czyta bo albo otworz naped albo NIEPRAWIDLOWY DYSK czy jakos tak ale naped nie podejmuje zadnych prob wczytania plyt takjkaby bo bardzo szybko wyskakuje blad, a w przypadku zle nagranych plyt przynajmiej cos mi tam probowal wczytaj. Jak macie pomysly to walcie

    mowisz o mnie czy o sobie ze Ci działalło 30 / 100 plyt?
     
  7. mic1225

    mic1225 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    291
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łomża
    No jeżeli Ci chodzą verbatimy to problemem są płyty. Laser na pewno też do tego się przyczynia bo nie jest nowy.

    Mam nadzieje że pomogłem
     
  8. yaqub

    yaqub Banned

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    491
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Xboxa mam 1,5 miesiaca wiec jest nowy
     
  9. mic1225

    mic1225 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    291
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łomża
    No ale sam wiesz że jest już troche słaby. Sam o tym pisałeś. Nie chodziło mi ze jest stary tylko zużyty.
     
  10. yaqub

    yaqub Banned

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    491
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    aha. Ej a mozna przerobionego Xa do M$ słac? Bo ja mam przerobionego i mam naped zepsuty a przeciez flash to jest w napedzie. Prosze o sprostowanie
     
  11. maxim007

    maxim007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2007
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wydaje mi się, że jeśli czyta ci x stare plyty a z nowymi sobie nie radzi to wina nagrywarki mi emteci jak na razie w 100% chodzą, ale nagrywarkę musiałem wymienić! Stara nagrywarka na 10 płyt 7 uwalała ( i to różnych marek) .
    Nagraj może u jakiegoś kumpla i sprawdz wtedy.

    POMOGŁEM? PODZIĘKUJ!
     
  12. chomik001

    chomik001 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    legnica
    włóż fable 2 do kompa jak ci na kompie nie chce otworzyć płyt i sprawdzić np. przez mulertera albo abgx to na 100% nagrywarka ja juz to rozkminiłem podkręć wiązke laser jeżeli masz obawy o napęd.
    ja np. mam tak że jak nagrywam gry to zawsze 1 płyta sie w połowie nagrywania psuje ale następne normalnie nagrywa więc jak nagrywam to odrazu 10 gier naraz bo wtedy tylko 1 płyte strace
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Lepiej raz wydać na pionka 216 :) 80zł
     
  14. Fatmacius

    Fatmacius Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam pytanko sciągnołem Fable 2 rozpakowałem wszystkie party i powstał jeden nagralem go na plytke przez imgBurna wszystko ok nagrało sie na prędkości 2,4x wsadziłem do xboxa i wyskoczyło mi ,,Dysk z rożnymi materiałami. Powie mi ktos o co chodzi bo nagrywalem drugi raz w zyciu plyte z gra na xboxa, w pierwszej byl plik iso a tutaj niema prosze o pomoc w tym problemie.
     
  15. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Musisz nagrać plik dvd. a nie iso.
     
  16. Fatmacius

    Fatmacius Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 14, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    niemam takiego czegos bo mam 71 partow spakowanych w winrarze i wypakowalem je i powstal jeden plik winrar ktory ma 7,8 gb i nagralem go przez imgburna i mam Dysk z roznymi materialami
     
  17. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Ten plik winrar to iso. Teraz wystarczy ze zrobisz plik .dvd i go nagrywasz.
     
  18. Matt94Xbox

    Matt94Xbox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    B-stok
    Racja płyta może być porysowana. U mnie też tak jest jak płyty nie może odczytać czasem jest zagraj w grę a czasem otwórz napęd.
     
  19. -=Rothen=-

    -=Rothen=- Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kredkolandia
    Nie koniecznie to problem porysowanej płyty,w maju miałem ten sam problem tylko że z czasem on sie pogłębiał i po jakimś czasie jaką gre bym nie włożył to i tak było "otwórz napęd" mimo że płyty były w stanie idealnym,konsola trafiła do serwisu i od tamtego momentu wszystko jest ok.
     
  20. ZonkMan

    ZonkMan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 16, 2010
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków
    Ej koledzy, ja mam też taki problem ale tylko ze Skate 3 (pirat), 30 innych piratów działa... Czego to może być przyczyną?? Dodam, że na innej konsoli działa.
     
  21. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Ludzie jest jakaś lipna seria płyt EMTEC, wiem bo sam kilka płyt byłem zmuszony wyrzucić do kosza.Nie zawracajcie sobie tym głowy, gdyż inne płyty będą wam działały bez problemu.
     
Wczytywanie...

Poleć forum