1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Otwórz napęd

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Jax9000, Luty 10, 2012.

  1. Jax9000

    Jax9000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    328
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zielona Góra
    Witam witam.
    Prosto z mostu
    na początku w ogólnie nie otwierał się napęd, teraz już nie ma tego problemu, ale nie czyta płyty. Laser trzyma się w pobliżu płyty więc na pewno w nią trafia (nawet widać czerwony punkt na płycie) ale maksymalnie przez sekundę. Po za tym nie porusza się płyta - tzn chwile ruszy ale się zatrzyma(max 0,5s) i pisze - otwórz napęd, ale bez płyty słychać silnik "kręciołka". Tak jakby płyta wywierała zbyt wielki ciężar.
    mam klucz napędu więc w ostateczności kupie nowy napęd (o ile to pomoże, chociaż powinno), ale z kolei jest to koszt rzędu 140zł... spotkał się ktoś z tym przypadkiem?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    No prawdopodobnie padł laser koszt ok. 30zł na allegro. W przeciwnym przypadku do wymiany napęd.
     
  4. Papa LOLO

    Papa LOLO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2011
    Posty:
    215
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łodź
    Elektronika uwalona.
     
  5. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Też mi się tak zdaje, ale żeby mieć pewność trzeba by to oglądnąć. Powiedz coś więcej, co robiłeś z napędem i co to jest za model?
     
  6. Jax9000

    Jax9000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    328
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zielona Góra
    dg-16d2s firmware 74850c - prawdę mówiąc napęd nie jest mój, a jedynie podjąłem się naprawy. Elektronika może być uwalona ale nic nie jest przypalone. Po za tym klucz wyjąłem dosłownie przed chwilą więc elektornika jako tako jest ok.
     
  7. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Objawy trochę jak po bad drillu z D4S :) No cóż jest tylko 1 sposób żeby ustalić co się stało, dawaj jakiego innego liteona i wrzuć to PCB do innych bebechów.
     
  8. Papa LOLO

    Papa LOLO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2011
    Posty:
    215
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łodź
    Tak kiedys mialem jak koles sam chcial flasha zrobic. Podlaczyl zasilanie odwrotnie z konsoli i sie posypalo. Klucz dalo sie sczytac, wrzucic flash ale plyt nie czytal.
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ja stawiam zaś na laser, klasyczny przykład uszkodzonego lasera.
     
  10. Jax9000

    Jax9000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    328
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zielona Góra
    Nie sądzę by był to laser - jest dysk 60gb, na 100% napęd służył tylko do instalowania gier.
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ubity podczas flashu, zapewne. Sam pisałeś że się nei otwierał.
     
  12. Jax9000

    Jax9000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    328
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zielona Góra
    Po pierwsze otrzymałem konsolę w której nie otwiera się napęd. Po drugie na konsoli były plomby (nie dam głowy urwać że nie były zdejmowane). po trzecie JF pokazuje stock firmware. po 4 nigdy nie flashowałem tego napędu - odczytałem tylko klucz.
    Zanim otworzyłem xboxa próbowałem otworzyć tackę, oczywiście nie na siłę a jedynie sposobem przechylenia konsoli na bok. Gdy się otworzył napęd włożyłem kilka płyt i żadnej nie odczytał (orginalne gry, płyty z muzyką, film).
    Więc to nie jest ujeb*ny flash za przeproszeniem -,-
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    no to uszkodzony laser;)

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  14. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Skoro sie nie chcial wysuwac to ogarnij gumke napedu.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  15. Jax9000

    Jax9000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    328
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zielona Góra
    Już to zrobiłem. Jest jakiś poradnik wymiany lasera dla dg16d2s? Szukałem i nic.
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    wyciagnac go wsadzic nowy. 3srubki chyba nie trzeba tam video tutoriala

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  17. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    5 srubek jak cos :)

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  18. rom3k

    rom3k Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    sorki ze się wproszę ale jak to "ogarnij" ? wyczyścić ? bo nie rozumiem .
    mam podobny problem i dlatego pytam :)
     
  19. Jax9000

    Jax9000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    328
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zielona Góra
    Taa wyczyść tzn, wyjmij gumkę, wrzuć do ciepłej wody z mydłem na półgodziny, albo umyj i będzie gitara.
     
  20. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    a próbowałeś podkręcić laser?
    może to pomoże - przynajmniej na jakiś czas.
     
  21. rom3k

    rom3k Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzięki :) sprawdze ponieważ czasami mi sie nie wysówa tacka . ma swoje lepsze i gorsze dni :p
     
Wczytywanie...

Poleć forum