1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Ożywienie FAT'a - RGH ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Jnash, Czerwiec 30, 2013.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Jnash

    Jnash Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam!

    Przez jakiś rok moja konsola czyli Xbox 360 FAT Elite stał sobie w szafce nieużywany. Z tego co pamiętam to miałem tam wgrane LT 1.1, ale dziś wszedłem na forum i mam takie oczy "oO", wiele się pozmieniało, doszły jakieś zabezpieczenia XDG, ja pamiętam jak były Wave'y :biggrin: . Chciałbym konsole przerobić, ale tym razem aby mieć możliwość odtwarzania filmów FullHD z pendrive'a, z sieci, przechowywania ich na dysku, ogolnie rzecz biorąc potrzebuje takiego centrum rozrywki :). Z tego co wiem standardowe oprogramowanie mi tego nie zapewni, ponieważ jest mocno ograniczone. Po przeczytaniu paru artykulow doszedłem do wniosku, że w tej sytuacji dobrym wyjściem będzie RGH. I tu moje pytania:
    Potrzebuje odpalania gier z dysku, usb oraz oglądania filmów przez konsole właśnie z zewnetrznego dysku, czy jeśli to możliwe po LAN'ie.

    1. Czy RGH umożliwi mi zgrywanie najnowszych gier na dysk z pendrive'a i odpalanie bez płytki, tzn czy nie bedzie takiej sytuacji jak przy LT, że będę musiał konsole rozbierać aby nowy LT wgrać ?
    2. Czy RGH da mi możliwość bezproblemowego działania filmów FullHD na konsoli z usb, czy dysku ?
    3. Czy RGH to najlepsze wyjście, czy proponujecie coś innego, bo na pewno nie chce już LT :).
    4. Słyszałem o jakimś Dual NAND (?), czy na tym będę mógł podłączać konsole do Live'a, aby pobrać demko czy kupić jakaś grę :)?

    Data produkcji konsoli to "MFR Date": 2008-09-17
    Oprogramowanie konsoli to "Interfejs główny": 2.0.12625.0
     
    1 osoba to lubi.
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    tak, przy RGH problem z płytami jest eliminowany w 100%, gry pobierasz w postaci obrazów, przerabiasz odpowiendnim programem i kopiujesz na dysk twardy konsoli.
    tak ale nie wszystkie formaty
    Jak nie chcesz LT a chcesz mieć przerobioną konsolę to pozostaje tylko RGH, innych przeróbek nie ma.
    Tak, nie znam się na tym ale przy DUAL NAND jest przełącznik i wybierasz sobie co chcesz odpalić - czy oryginalnie czy RGH.
    Jest bardzo dużo restrykcji i trzeba umiejętnie się z tym obchodzić żeby nie zbanować konsoli ale w skrócie - tak, odpalasz raz RGH a raz Oryginalny system nie czytający żadnej formy kopii zapasowej.

    Twoja wersja konsoli to Jasper Phat.
     
    1 osoba to lubi.
  4. Jnash

    Jnash Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
  5. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    dokładnie takiej.
    Jest to serwisant z naszego forum więc sprawdzony i godny polecenia.
     
  6. Jnash

    Jnash Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Obawiam się, że to nie jest Jasper :).
    Czy przed oddaniem na RGH musze zrobić kopię danych na dysku HDD :)?

    Wysłane z mojego GT-I9100
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Nic nie musisz zgrywac...wszystko zostanie na nim jak bylo

    Wysyłane z mojego LG-P700 za pomocą Tapatalk 2
     
  8. dragus1208

    dragus1208 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2009
    Posty:
    144
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chojnice
    Z tego co mi wiadomo to jaspery byly produkowane od początku 2009 roku. Falcony były spotykane nawet do lutego 2009, poza tym nie podał ci ani amperarzu z obudowy, ani mocy zasilacza więc nie ma co być takim pewnym.

    Sorki, poprawka, faktycznie od września był japery. Jednak i tak jest możliwość że to falcon.
     
  9. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
  10. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Przeciez to malo istotne czy falcon czy jasper....rgh mozna zrobic bez problemu

    Wysyłane z mojego LG-P700 za pomocą Tapatalk 2
     
  11. Jnash

    Jnash Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Sprawdziłem i jest to na 100% FALCON.
     
  12. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    jesli masz zamiar montowac rgh to nie ma z tym problemu
     
    1 osoba to lubi.
  13. Jnash

    Jnash Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    A jeszcze mam jedno pytanie.
    1.Czy jeżeli bede mial juz RGH, to czy warto aktualizować iXtreme w napedzie (mam LT 1.1), czy zostawić takie jakie jest?
    2. Czy te stare kopie za czasow 1.1 tez działały, ale z płyty :)?

    Wysłane z mojego GT-I9100
     
  14. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    1.Nie ma sensu
    2.Będą działać
     
    1 osoba to lubi.
  15. Jnash

    Jnash Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    A gdy będę miał już RGH, to mozna w domowych warunkach, bez żadnych dodatkowych urządzeń aktualizować oprogramowanie dotyczące RGH, dashe, sterowniki itd, czy będę musiał ponownie odwiedzać serwisanta :)?
     
  16. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Można wszystko zrobisz z pendriva.
     
    1 osoba to lubi.
  17. Jnash

    Jnash Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    To świetnie :D.
    Gorąco dziękuję za wszystkie odpowiedzi ;)!.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum