1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pad nie łaczy gdy konsola działa - kłopoty z headsetem

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez riders62, Czerwiec 29, 2010.

  1. riders62

    riders62 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Płock
    Witam. Mam taki dość nie typowy problem wcześniej nie miałem takich problemów. Mianowicie gdy włączam konsolę poprzez pada to pad łaczy się z konsolą. Natomiast gdy konsola działa a pad mi się rozłączy za nic nie mogę go ponownie podłączyć. Podobnie z headsetem. Gdy włączam konsole z wpiętym headsetem działa ale gdy mi się rozłączy wpinam do pada i nic ... Zna ktoś przyczynę ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12096
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Sprawdź na innym padzie jak tak samo czeka cie kupno nowej płytki rf, jak co mam nowe po 25zł
     
  4. riders62

    riders62 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Płock
    Chwilowo nie mam drugiego pada pod ręką jest jakiś inny sposób aby sprawdzić tą płytkę ? Czy to ma też związek z headsetem ?
     
  5. dawid27

    dawid27 Banned

    Dołączył:
    Maj 5, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  6. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Nie ma to związu z headsetem. Wina modułu RF, traci połączenie.

    PS do użytkownika dawid27.
    Tak jak wspomniał inny użytkownik, nie rób giełdy w byle temacie.
     
  7. riders62

    riders62 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Płock
    Pad sam z siebie połączenia nie traci. Ale gdy wyjme baterię i chce go włączyć po to by headset zadziałał nic się nie dzieje.
     
  8. kaliszka97

    kaliszka97 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kołaczyce
    Niestety to prawda :(
     
  9. riders62

    riders62 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Płock
    A to trudna operacja ? Mam wysłać do serwisu czy można to zrobić bez kłopotu samemu ?
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    musisz zdjac obudowe, odkrecic 3 srobki od RF, wyciagnac i wlozyc nowy.
     
  11. daniel12949

    daniel12949 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    108
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Stalowa Wola
    witam ja mam pytanie bo jak ostatnio gralem to pad mi sie rozlaczyl ze dwa razy i czy to moze byc wina rf ??
     
  12. riders62

    riders62 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Płock
    Nie wiem teraz co za bardzo robić. Kupić tą płytkę i sam wymienić czy może jednak wysłać na serwis ? I nadal nie wiem czy muszę kupić nowego headseta czy to się rozwiąże gdy wymienię tą płytkę ? Pozdrawiam.
     
  13. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Tak, nowy modół RF będzie działać. Tak jak pisałem, ten twój teraz traci połączenie z padem po wyłączeniu pada (nie działa synchronizacja).

    Co do użytkownika dwa posty wyżej. Pad wyłączać się może bo baterie padają. Miernik poziomu baterii w przycisku środkowym nie jest zbyt dokładny.
     
  14. riders62

    riders62 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2009
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Płock
    To w takim razie ostatnie pytanie :
    Czy bardziej opłaca mi się wysyłać go do serwisu czy kupić część i zrobić to samemu ? Jeśli to ma zająć około 2-3 tygodnie to był bym skłonny wysłać ponieważ nie będzie mnie w domu przez mniej więcej taki czas. Ile trwała by taka naprawa gdybym go odesłał na gwarancje ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum