1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pad "Od Tak" Się wyłączył i echo.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mikey19pl, Kwiecień 20, 2014.

  1. mikey19pl

    mikey19pl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć.

    Jakiś czas temu gdy grałem w GTA IV w środku rozgrywki wyskoczył mi od tak komunikat że pad jest odłączony. Lecz gdy spojrzałem na pada to wszystko świeciło się normalnie (Zielona lampka [symbolizująca działanie pada i podłączenie do konsoli] świeciła) wiec pomyślałem że pad się po prostu zaciął w tym celu wyciągnąłem baterie i wsadziłem je z powrotem. Jednak to nic nie dało i pad w ogóle się nie włącza. jakby nie miał zasilania, echo, nic. Wiec wymieniłem na nowe (prosto ze sklepu) Baterie lecz to i tak nic nie dało. Dale Pad nie włącza się.

    Pad nie został zalany, nie był "grillowany", nie upad ani nic. Po prostu w trakcie użytku od tak się zaciął.

    Proszę was o pomoc w naprawie tego problemu gdyż mam parę tytułów gier w które chce zacząć rozgrywkę a bez pada jest to niemożliwe ;)

    Z góry dziękuje

    Pozdrawiam
    Mikey19PL
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    1. zobacz czy w koszyczku sprężynki nie są zbyt nisko - podciągnij je śrubstakiem albo napchaj pazłotka
    2. spróbuj zsynchronizować pada z inną konsolą, jeśli się uda to masz moduł RF do wymiany w konsoli
    3. jeśli punkt 2 nie wypali to kontroler na gwarancję
     
  4. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28070
    Polubienia:
    3212
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    W koszyczku masz taki prostokącik napchaj tam pazłotka i będzie git!
     
  5. mikey19pl

    mikey19pl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Problem w tym że nie mam gwarancji.

    Punkt pierwszy nie działa ;/ Próbowałem nawet bez koszyczka odpalić przez kabel i też echo. Ktoś jeszcze ma jakieś propozycje?
     
  6. Morph

    Morph Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2013
    Posty:
    146
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    skoro sie nie chce właczyc na kabelku to na 100 % wina pada:p rozkrecales juz go wczesniej? moze przycisk home'a nie styka dobrze membranki do pcb po złożeniu lub nabrudziło sie tam jakimś cudem
     
  7. mikey19pl

    mikey19pl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pad nigdy (Przynajmiej za mojej kadencji ) Nie był rozkręcany bo nie miałem takiej potrzebny, ale jak mówiłem on się po prostu zacią i była cielona lampka przy przycisku home tak jak miało być lecz nie dało się go wyłączyć ani nic a konsola straciła z nim kontakt. Jakieś pomysły ?
     
  8. Krzysztof PL

    Krzysztof PL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2013
    Posty:
    168
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Ja całkowicie wyłamałem tą blaszkę w koszyczku bo czasem mi padł gasł i teraz jest ok ;)
     
  9. mikey19pl

    mikey19pl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale koszyczek jest ok, bo sprawdzałem na wiele sposobów, to coś z padem jest ;/
     
  10. Krzysztof PL

    Krzysztof PL Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2013
    Posty:
    168
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Na pewno nie ma żadnego luzu między koszyczkiem a padem ? Jeżeli nie ma, to pad po prostu padł, wszystko się kiedyś zużywa chodź to dla mnie dziwne bo mam pady które są sprawne po kilka lat ;)
     
  11. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    moje pady mają ok. 7 lat i nie ma z nimi problemów.
    masz innego pada żeby sprawdzić czy to nie jest wina modułu RF ?
    bo może to wina elementu konsoli który kosztuje 10,- a nie pada za 100
     
  12. mikey19pl

    mikey19pl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Właśnie mam tylko jednego pada, ale to raczej nie jest wina konsoli bo konsola normalnie działa tylko pad nie reaguje, tak jakby nie miał baterii.
     
  13. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    konsola przy uszkodzonym module RF będzie działała normalnie - moduł ten odpowiada za synchronizację padów.
    jest to ta sama płytka na której jest włącznik od konsoli - tyle że włączenie i wyłączenie działa normalnie a synchronizacja padów już nie.
    Nowy pad kosztuje ok. 100,-
    Nowy moduł ok. 20,- i wymienisz go samemu w warunkach domowych
    Jeśli winna jest płytka to żadnego pada Ci nie będzie wykrywało.
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jemu nie startuje pad, ludzie czytajcie! Pad do wymiany, bez elektronika nie naprawisz

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
  15. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    True, wygląda na problem z elektroniką pada.

    Pierwszy krok to rozbierz go i dokładnie przeczyść. Ja ostatnio dostałem od znajomego pada do naprawy, bo gałka zachowywała się dziwnie. Już się zabierałem do wymiany analoga, ale postanowiłem najpierw go "sprzątnąć". Po rozkręceniu i przeczyszczeniu z syfu pad działał jak nowy :)

    Jeżeli nie pomoże, to najpewniej pad do wymiany...
     
  16. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    ja bym skombinował na twoim miejscu pada od kolegi by tylko sprawdzić czy innego złapie, jak tak to wina pada jak nie to moduł
     
  17. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    [​IMG]
     
    1 osoba to lubi.
  18. mikey19pl

    mikey19pl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A wiec tak wina w 100proc jest Pada, ponieważ przed chwilą przywiozłem pada od znajomego i wszystko na jego działa, a mój dalej echo, nawet przemieniłem Koszyczki i dalej mój pad "Ma Focha". Macie pomysły co mogę z nim zrobić po za wyrzuceniem go? 100zł drogą nie chodzi by kupić nowy ;/


    PS: Jeśli ktoś podzieli się tutaj radą która "postawi mojego pada do życia" Stawiam Piwo w mojej okolicy.
     
  19. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3267
    Polubienia:
    1862
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Spróbuj rozkręcić go pooglądaj, może Ci coś odpadło w środku, wyrzucić zawsze można ew sprzedać na części ;p
     
  20. mikey19pl

    mikey19pl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2014
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Rozkręcałem go i nic na moje oko tam wszystko jest dobrze, macie jakieś wskazówki co od tak mogło się tam odczepić albo stać? Albo jakieś próby sprawdzania pada?


    Pad nigdy nie był rozbierany przedtem, świadczyła o tym oryginalna pląba
     
  21. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Spróbuj go podłączyć pod usb i go włącz, potrzebujesz do tego kabelek do ładowania pada.

    EDIT: widze że przez kabelek też nie działa, sprawdź bezpieczniki w padzie o ile tam są, może któryś się spalił.
     
Wczytywanie...

Poleć forum