1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pad się samoczynnie wyłącza

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez SIEDZE, Grudzień 22, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. SIEDZE

    SIEDZE Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2010
    Posty:
    542
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zakładzie Karnym
    Witam, panowie mam taki problem, od hmm tygodnia, moze wiecej, mój pad (pierwszy, który mam od początku konsoli) samoczynnie się wyłącza w czasie grania, czyli gram i nagle wyłącza się i lipa, to nie wina baterii, sprawdzane na 3 kompletach (akumulatorki i zwykłe), ciągle jest to samo, mało tego, próbowałem grać na nowym, nie dawno zakupionym padzie, też to samo jest... zaczyna mnie to niepokoić... 2 tygodnie temu robiony miałem RGH, być może to zbieg okoliczności ale mniej więcej od tego czasu tak się zaczeło robić... możliwe że coś zostało uszkodzone przy tym ??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dante41k

    Dante41k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2011
    Posty:
    304
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    Przy RGH mógł zostać uszkodzony moduł RF. Ktoś na forum opisywał podobny problem z padem, ale nie pamiętam, czy w tamtym przypadku też był robiony RGH.
     
  4. SIEDZE

    SIEDZE Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2010
    Posty:
    542
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zakładzie Karnym
    A da się to jakoś sprawdzic/naprawic ?
     
  5. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    sprawdz pada przez intesywną gre ,tak jakbyś bardzo się wysiłał przy graniu jak się wyłączy plecak w padzie nie łączy
     
  6. Dante41k

    Dante41k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2011
    Posty:
    304
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    Podstawowe pytanie, co to za model konsoli, bo jak Phat to na pewno idzie naprawić. Co do slimów to niestety nie wiem bo żadnego nigdy nie rozkręcałem. Musi się wypowiedzieć ktoś inny.
     
  7. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    tyle moduł mu łapie tyle się pad wyłacza, i nie traci łączności z konsola.
     
  8. SIEDZE

    SIEDZE Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2010
    Posty:
    542
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zakładzie Karnym
    Ludzie piszcie po Polsku bo ja was nie rozumiem, Kakashi, to było do ciebie głownie...

    konsola jasper fat


    pad sie nawet potrafi wylaczyc 5 minut po wlaczeniu gry, bo w dashu jak jestem to narazie sie nie wylacza...
     
  9. Dante41k

    Dante41k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2011
    Posty:
    304
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    I dostajesz wtedy normalnie komunikat w konsoli, że "pad jest odłączony, proszę podłączyć kontroler, bla bla bla"? Jeśli tak, to najprawdopodobniej, tak jak już wcześniej pisałem, do wymiany byłby moduł RF. Kupisz używany za 10-15 zł tutaj na forum albo na allegro, wymienisz sam w domowym zaciszu.
     
  10. SIEDZE

    SIEDZE Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2010
    Posty:
    542
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zakładzie Karnym
    Tak, dostaje taki komunikat, aczkolwiek teraz jestem na kompie i pad dziala, konsola jest w dashu i nic sie nie dzieje...

    a jak fachowo sie nazywa ten moduł, moglbys mi go pokazac albo znalezc na allegro ?


    ok juz, widze, nawet tutorial znalazlem, jak to sie wymienia, tylko problem jest, nie posiadam odpowiednich narzędzi do tego... wiec sam nie wymienie


    a tak w ogole, ostatnio czyscilem ten przedni panel, tzn wyciagnalem go i czyscilem, moglem tez cos ruszyc wtedy ?
     
  11. Dante41k

    Dante41k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2011
    Posty:
    304
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    Jeśli chodzi o narzędzia to możesz dopasować śrubokręt zwykły. Obudowę otworzysz np, przyciętą zapałką zawiniętą w miękką taśmę izolacyjną. Ja tak kiedyś robiłem żeby nie naruszyć obudowy. Jeśli chodzi o czyszczenie to raczej nic nie mogłeś naruszyć bo nic tam na wierzchu nie ma w sumie. Chyba, że jakimś cudem plastik który dociska przycisk synchronizacji jakoś dziwnie się tam ułożył i to powoduje jakieś komplikacje, ale to już raczej w strefie daleko idących domysłów. Ja miałem kiedyś podobny problem z Balance Board do Wii, przycisk odpowiedzialny za synchronizacje w samej "desce" pod naciskiem zahaczał o obudowę co powodowało wieczne rozłączanie i ponowną synchronizacje sprzętu.

    Raczej szukałbym problemu z modułem RF. Spróbuj go może odpiąć i podpiąć ponownie, wszystkie możliwości są dobre kiedy nie mamy żadnej.
     
  12. SIEDZE

    SIEDZE Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2010
    Posty:
    542
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zakładzie Karnym
    Hmmm dziwna sprawa, bo tylko w jednej grze sie wylacza jak narazie... nie wiem co jest Oo

    niestety, teraz to juz w kazdej grze i coraz czesciej... grac sie nie da ;/ ja pier...
     
  13. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28050
    Polubienia:
    3210
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    W klapce od baterii jest blaszka napchaj tam pazłotka i zobacz czy nie pomoże. Mój od nowego tak miał że rozłączało, Po napchaniu pazłotka pomogło.
     
  14. SIEDZE

    SIEDZE Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2010
    Posty:
    542
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zakładzie Karnym
    co mam zrobić?
     
  15. Dante41k

    Dante41k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2011
    Posty:
    304
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gorzów Wlkp.
    W koszyczku na baterie w padzie masz taką blaszkę na środku. Kolega napisał, żebyś ją zamaskował złotkiem, folią do pieczenia czy czymkolwiek takim. Nie wiem czy to pomoże, ale spróbować zawsze warto.
     
  16. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    612
    Polubienia:
    81
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    znalazłem rozwiązanie takiego problemu gdzie przy rgh pad się rozłącza po ok 3- 10 minutach w grach lub w menu , powodem tego jest źle wgrany/przygotowany obraz do flashu złe KV , ja miałem taki przypadek zrobiłem ponowny update z orginalnego nandu i działa , początkowo myslałem że to wina pada lub płytki RF Board jednak Nie , problemem był zły wsad do pamięci

    Jtag won't detect memory units and controllers keep disconnecting. - Jtag & RGH Support - XPG Gaming Community

    Controller Disconnecting Issues - Xbox 360 Support - XPG Gaming Community

    Rgh controller | Se7enSins Gaming Community

    FNGx Jack said:
    not the rf board not the controller
    Unless you got a bad kv that had the controller syncing problems
     
  17. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Hahaha jaki górnik, odkop z ~2,5roku :D
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum