1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pad się wyłącza - wibracje

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kraju19, Styczeń 16, 2010.

  1. kraju19

    kraju19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Opole
    Witam.

    Od dłuuuuugiego czasu mam problem z padem.
    Otóż gdy gram np. w fife street to nagle pad się wyłącza.
    Wyłącza się on przez to że wibruje.
    Kiedy wyłączam wibracje w grze wszystko jest ok pad sie nie wyłącza ale w niektórych grach nie da się wyłączyc wibracji co totalnie utrudnia gre takie włączanie co 5 minut pada.
    Czy to problem z wejsciem na baterie że nie stykają czy coś innego?
    Może wystarczy dokupić chagre&play?
    Pomóżcie
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Fuks

    Fuks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    922
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Hindenburg
    Też tak miałem i jak wyłączyłem całkowicie wibracje to już się nie wyłącza pad.Możesz je wyłączyć w ustawieniach klocka, ale nie pamiętam gdzie to było.
     
  4. kraju19

    kraju19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Opole
    tak, tylko teraz jestem jeszcze ciekawy czy to jest problem z nie łączeniem sie pada do x'a i jak kupie nowego pada to znowu sie tak bedzie robic.
     
  5. Krepel7

    Krepel7 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Mikołów
    Sprawdź czy baterie są naładowane, ja miałem to samo i po zmianie baterii na nowe nie zauważam już tego problemu :)
     
  6. kraju19

    kraju19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Opole
    Baterie mają full kresek to tak sie nie robi a gdy jedna kreseczka z poziomu bateri spadnie to odrazu problem się pojawia.
    najciekawsze jest to że raz przy wibracjach jest normalnie a raz nie
     
  7. Fuks

    Fuks Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    922
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Hindenburg
    Moim zdaniem to na 100% wibracje weź je wyłącz całkowicie i zobacz jak się gra żeby je wyłączyć trzeba zrobić tak Guide button(czyli ten okrągły guzik na środku pada)>preferencje>wibracje.
     
  8. Lionix

    Lionix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    Po pierwsze to nie baterie tylko ogniwa
    po drugie wkładaj akumulatory a nie ogniwa

    a jak się rozłącza przywibracjach, to może w srodku cos sie luzuje albo co, i jest mogiła

    a X pewno masz po polsku, to psozukaj wylaczenia w ustawieniach systemu
     
  9. kraju19

    kraju19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Opole
    ok. wibracje wyłączone. wszystko działa ; ) dzięki
     
  10. PatrixOK

    PatrixOK Banned

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2009
    Posty:
    653
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Co wy piszecie??? Nie wylaczaj wibracjii bo to jedna z zalet grania na padzie to raz. Dwa to nie jest to wina bateri tylko tego pudeleczka do ktorego wkladamy baterie. Wystarczy ze rozciagniesz te sprezynki ktore sa w srodku pada i pad sie nie bedzie wylaczal a i wibracje bedziesz mial...

    Ps. I po co chlopaka w błąd wprowadzacie?! Nie znacie sie to nie piszcie takie cos jak "wyłącz wibracje" bo to jedna z zalet pada.... zal
     
  11. kraju19

    kraju19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Opole
    A oco chodzi z tym darmowym padem od ms? możecie mi krok po kroku wyjaśnic oco kaman?
     
  12. Neqiu

    Neqiu Banned

    Dołączył:
    Listopad 29, 2009
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    UK
    Mozna wylaczyc wibraje w kazdej grze musisz w konsoli zmienic :p
     
  13. maxan

    maxan Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    316
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    STG
    To że baterie maja full kresek nic nie znaczy ;] konsola dobrze wykrywa tylko stan oryginalnych akumulatorów MS (takich jak są w play and charge) ;] Może masz słabe baterie ile juz na nich młucisz ? ;] Ja tam wole grac z wibracjami ;]
     
  14. kraju19

    kraju19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Opole
    Dobra już wszystko wiem. Temat do zamknięcia.
     
  15. MaciekPRO

    MaciekPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 20, 2009
    Posty:
    230
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włocławek
    kraju19 darmowe pady dawali wtedy gdy ktoś odesłał zepsutego pada do ms a oni zamiast naprawy dawali nowego :) Najlepiej odeślij tego pada do ms i wyjaśnij im przez telefon o co chodzi na pewno ci pomogą
     
  16. qler85

    qler85 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam
    kupiłem specjalne (chyba nieoryginalne) akumulatorki 4800mah do xboxa 360 i mam problem bo pad się wyłącza
    od nowości bateria była chyba rozładowana bo się sam pad od razu praktycznie wyłączał (podłączyłem ładowanie do portu usb i zostawiłem tak na ok 8h), bateria ściśle przylega, nie sądzę aby był problem z jakimś poluzowaniem czy coś w tym stylu
    w akumulatorku z tyłu jest jedna dioda, po podłączeniu ładowania zaświeciła się na zielono, po ok 8h ładowaniu (po tym czasie raczej musiała się naładować ?) dalej się świeciła (dziwne chyba bo powinna zgasnąć ?), w konsoli pokazuje 3 kreski (full)

    co się dzieje:
    - wyłącza się sam co pare minut
    - wyłącza się zawsze gdy nacisnę przycisk RT (strzału w grze - wibracje)

    co jest nie tak ?
     
  17. zonk31

    zonk31 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    433
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    rozciagnij sprezynki w pudełeczku w ktorym sa trzymane baterie lub sprobuj przykleic kawalkiem tasmy klejacej pudeleczko do pada, moze podczas wibracji luzuje sie milimetr za duzo i nie styka, sprobuj, nie zaszkodzi - szkoda tracic te przyjemnosc w graniu jaka sa wibracje <hehehehe>:DD
     
  18. Antenelles

    Antenelles Banned

    Dołączył:
    Marzec 16, 2009
    Posty:
    149
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Co ty pieprzysz ... Wibracje to największy SZIT jaki wymyślono ;]
     
  19. qler85

    qler85 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok dzięki za pomoc, w sumie możliwe że coś ze stykami było bo po wyjęciu i ponownym włożeniu akumulatorka nagle wszystko zaczęło działać bez zarzutu :DD

    a wiecie jak to w z tym ładowaniem akumulatorka jest ? bo po podłączeniu do ładowania świeciła się ta zielona dioda i po tych 8h od włączenia ładowania nadal się świeciła, nie powinno to być czasem jakoś sygnalizowane że bateria już w pełni naładowana ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum