1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

pad traci łącznośc

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez dolo, Lipiec 3, 2014.

  1. dolo

    dolo Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2009
    Posty:
    106
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    zabrze
    Witam tez macie taki problem ze pad czasami traci łączność i po chwili sie ponownie włącza ? Moze to być spowodowane routerem w jednym pokoju ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. belweder93

    belweder93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Pewnie masz nieodgiętą blaszkę w koszyku na baterie :) router nie ma z tym nic wspólnego.
     
  4. dolo

    dolo Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2009
    Posty:
    106
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    zabrze
    Blaszke ? To się dzieje zadko nie kiedy jest tak ze zamuli , zawiesi się na chwilę i później działa bez zarzutu

    A najbardziej sie to odczywa jak gram na słuchawkach dźwięk się trąci jakieś zakłócenia myślałem ze to wina adaptera no ale jak mi sie pad wyłącza (nie zawsze) no to musi cos z padem albo z WiFi

    //Nie pisz posta pod postem, edytuj poprzednie wypowiedzi
    ~z0nk31
     
  5. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    w koszyczku na baterie masz sprężynki.
    podciągnij je do góry bo może nie stykają odpowiednio do baterii; równie dobrze możesz tam napakować folii aluminiowej.
    Jeśli te metody się nie sprawdzą to być może masz problem z modułem RF czyli płytką która jest odpowiedzialna za wychwytywanie padów.
    koszt takiej płytki do maks 15,- a wymienisz ją samemu w domowych warunkach.


    //Właśnie zostało mi uświadomione że strzeliłem babola i ze problem dotyczy xboxOne a nie x360 :D
    pozdro
    ~z0nk31
     
  6. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    I tu byś się pomylił.

    Niedawno na forum jeden z kolegów opisał problem rozłączania Pada do Xboksa ONE, zmienił kanał nadawania na routerze wifi i już mu pada nie rozłączało, a po 2gie może i nie mam XO ale z czytanych opini widać że ludki mają z tym problem, tz pad do XO i rozłączanie, oznaczając jako mankament ten konsoli,, kto wie może router WIFI w większości zakłuca pracę.
     
    jaszczurka23 lubi to.
  7. sputnik

    sputnik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2012
    Posty:
    34
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraków
    Ja o tym pisałem.
    "Odnosnie rozlaczajacego sie pada. Ostatnio UPC wymienilo mi modem na taki z WiFi. wczesniej mialem Tp-linka ustawionego na jeden kanal. Ten teraz jest ustawiony na kanal automatyczny, ale juz dzien po tym jak wlaczylem nowy modem z WiFi pad zaczal sie rozlaczac czasami. wiec przelaczylem na staly kanal i narazie jest spokoj. Przypadek ??? Dodam ze ten nowy modem nadaje dwie sieci na raz wiec pewnie robi niezle zamieszanie w eterze... "
     
    jaszczurka23 lubi to.
  8. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    No tak to ty SPUTNIK pisałeś.. 2 sieci jak najbardziej możliwe. Od niedawna stosowane są już w routerach 2 sieci, albo 2 po 2,4ghz, albo jedna nadawana na 2,4Ghz a druga 5Ghz.
     
  9. dolo

    dolo Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2009
    Posty:
    106
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    zabrze
    Dzięki za info spróbuję inaczej podłączyć neta
     
  10. reaper1

    reaper1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2013
    Posty:
    103
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Łap, kolego:
    Xbox.com Forums
    864 posty o tej przypadłości Xbox'a One.
    Sam wymieniałem Xbox'a 3x i nic to nie pomogło.
    Konsole są jakieś felerne i jakaś pierdoła w moim domu zakłóca łączność pada (mieszkam w bloku, gdzie mam dostępnych ponad 30 sieci WiFi - może tu jest problem, nie wiem).
    Tak czy inaczej ja się poddałem i szukam klienta na Xbox'a, a sam mam już PS4 - gdzie nic się nie rozłącza.

    Router nie ma z tym nic wspólnego - odłącz go, pograj singla - sam się przekonasz. Ja już sprawdzałem wszystkie możliwości.
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  11. dolo

    dolo Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2009
    Posty:
    106
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    zabrze
    Juz znalazłem przyczynę słaby zasięg maja te pady a jak się dołączy adapter to juz wogule szkoda gadać pokój mam dość duży jak siade bliżej to jest wszystko ok ale tak ok 5m od konsoli sa zakłócenia czasami i pad tez się rozlacza czasami także lepiej zainwestowac w słuchawki bezprzewodowe a tak wogule to dzięki za info
     
  12. elgato

    elgato Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2009
    Posty:
    32
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Leszno
    Tylko żebym dobrze zrozumiał:
    Traci komunikację z konsolą, czyli pad nadal funkcjonuje, diodki się świecą ale pad nie steruje konsolą czy bezczelnie prąd zanika i na kontrolerze robi się ciemność?

    pozdrawiam
    elgato
     
  13. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
  14. reaper1

    reaper1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2013
    Posty:
    103
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Pad traci łączność (na ekranie pojawia się komunikat: "podłącz ponownie controller") w tym czasie przycisk HOME na padzie mruga przez 3-7sekund i połączenie przywraca się automatycznie. W czasie gdy HOME mruga oczywiście pada nie da się używać.

    Aktualizacja pada nie pomaga. W najnowszej aktualizacji (dostępnej dla tych, co uczestniczą w programie Early Access) problem NIE ZOSTAŁ rozwiązany.

    Nie ma to nic wspólnego z routerem - przy wyłączonym routerze pad też się rozłącza (ciężko i tak byłoby powyłączać routery u wszystkich sąsiadów), nie ma też nic do tego rodzaj baterii - pad też się rozłącza przy wyjętych bateriach, gdy pad jest zasilany ładowarką do telefonu.

    Jedynie pomaga podpięcie pada bezpośrednio do konsoli - jeśli komuś się podoba takie rozwiązanie.

    Pisałem wcześniej: miałem już 3 Xbox'y One i 4 pady...z każdym miałem ten sam problem...aż do zmiany na PS4.
     
  15. sputnik

    sputnik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2012
    Posty:
    34
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraków

    I 3 xboxy miales uszkodzone ? nie no ty to masz szczescie, nie ma co :p A probowales jakas z tych konsol wlaczyc w innym miejsciu niz swoje mieszkanie ? Moze zaklocenie nie koniecznie pochodzi od routera wifi. Widac ze ten problem jest ale nie trabia o tym ze wszytkim sie pady rozlaczaja. Mi po tym jak przestawilem wifi na jeden kanal a nie automatyczny przez prawie 2 miesiace rozlaczyl sie raz i to przy padajacych bateriach. W eterze po 2,4 naprawde jest syf okropny. u mnie w mieszkaniu sluchawki bezprzewodowe po 2,4 dzialaja na odleglosci 1,5m od nadajnika powyzej tego zacznaja sie szumy. W domu na wsi dzialaja bez problemu do 9m.
     
  16. reaper1

    reaper1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2013
    Posty:
    103
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Nie, nie miałem potrzeby testować gdzie indziej, bo wynik takiego testu w niczym by mi nie pomógł - i tak chciałem mieć Xbox'a u siebie, a nie u kolegi, gdzie być może dobrze by działał.

    Co do zakłóceń - być może je coś powodowało, nie przeczę, ale mało mnie to obchodzi przy sprzęcie z tego dziesięciolecia - z innymi sprzętami problemu nie mam i nie miałem.
    Jeśli router jest problemem, to i tak winien jest MS - jakoś z padami od Sony problemu nie ma w tym temacie.

    I tak, miałem 3 xboxy ... nie chciałem tracić już czasu na czwartego...czy później piątego, itd.
     
  17. sputnik

    sputnik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2012
    Posty:
    34
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraków
    To ze wine ponosi MS jest oczywiste. Oprogramowanie powinno sobie radzic z zakloceniami. Mam nadzieje ze w przyszlosci to porawia.
     
  18. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    618
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    musisz mieć dużego pecha , niestety nie znam recepty na twoją sytuację jedynie dodam od siebie że u mnie nigdy nie występował/nie występuje żaden z probłemów przy żadnym z padów od x360/XO , przy XO mam 2 rożne pady pierwszy orginalny z konsolą i 2gi dokupiony z play&charge 0 problemu , a Router mam dsl asus RT n10 z którym miałem jedynie początkowo problemy z internetem jakoś przeszło samo możliwe że po aktualizacjach lub to był problem wewnątrz mojego dostawcy , mam w zasiegu kila sieci wifi , inne urządzenia jak tv z wifi , telefony z wifi inne , od konsoli mam ok 2 m do pada , konsola od routera ok 30 cm - nie zakłóca jak widać to , próbowałeś tych wadliwych padów u kogoś innego na innych konsolach albo twoją konsolę u kogos przy czyimś padzie w innym miejscu w którym masz konsolę ustawioną np inny pokój itd ?
     
  19. reaper1

    reaper1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2013
    Posty:
    103
    Polubienia:
    25
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Wymieniałem całe zestawy, więc za każdym razem miałem nową konsolę i nowego pada + dodatkowego pada od kumpla.
    Na głowie stawałem i próbowałem cudów, oprócz przestawiania xboxa w inne miejsce niż to, w którym chciałem żeby stał - sorki, ale nie będę dobierał miejsca pod technologię, wolę aby technologia była dostosowana do mojego miejsca.

    Od pada do konsoli miałem z 3,5m do 4 metrów, żadnych przeszkód po drodze.

    Tutaj jest mój przypadek:
    Xbox.com Forums
    Sorki, ale nie chcę o tym więcej pisać..i tak zbyt wiele czasu i nerwów na tym już zjadłem.
    Najważniejsze jest to, że grałem nie dla przyjemności grania, a żeby sprawdzić czy problem nadal występuje - jak wystąpił, to wyłączałem konsole i czekałem na kolejny update - słowem...nie grałem porządnie na tej konsoli (zero przyjemności z grania).

    Dlatego przeszedłem na ps4, z którą nie mam żadnych problemów i jestem mega zadowolony.
     
  20. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Problemem byly zakłócenia u ciebie.
     
  21. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    618
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28

    być moze powinieneś zainteresować się jakimś specjalistycznym badaniem zakłóceńeń w twoim domu może to np niekorzystnie wpływać na inny sprzęt a nawet ludzi itd

    ktoś miał jeszcze tak samo w przypadku XO ?
    niech dopisze swoje 3 grosze do tematu
     
Wczytywanie...

Poleć forum