1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pad X360 slim nie reaguje

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez hunter115, Sierpień 23, 2012.

  1. hunter115

    hunter115 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Dosłownie półgodziny temu przyszedł mi pad zamówiony z tej aukcij: ORYGINALNY BEZPRZEWODOWY PAD XBOX 360 BLACK SLIM (2551194741) - Allegro.pl - Wi.
    Gdy próbowałem go podłączyć do konsoli to był problem bo wogóle nie reagował nic się na nim nie zaświeciło, żadnych odznak życia pomyślałem ,że to wina baterii ale kupiłem nowe i to samo.
    Co może być nie tak?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Mogą baterie nie stykac, obadaj koszyczek od baterii

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. hunter115

    hunter115 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zobaczyłem wszystko wygląda wporządku.
     
  5. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Spróbuj docisnac ten koszyczek i włączyć. Albo zamień go na koszyczek lub akumulator z innego pada. Jeśli nie zadziała to pisz do sprzedawcy

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  6. pit3r1991

    pit3r1991 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przepraszam, jestem świeży w tym temacie i niestety nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na moje pytanie...

    Otóż kupiłem xboxa slima i po podłączeniu wszystkich kabli do telewizora i konsoli, po włożeniu baterii do pada bezprzewodowego odpalam konsolę i pad nie działa. Wyczytałem w googlach iż aby skonfigurować pada i konsolę trzeba przytrzymać 5 sekund przycisk na padzie z tyłu i przycisk na konsoli z przodu tuż przy usb. Również nie działa. Nie mam pojęcia jak skonfigurować...
    A i nie wiem czy na padzie powinien się świecić znaczek X.


    Bardzo proszę o pomoc.
    Z góry dziękuję
     
  7. hunter115

    hunter115 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ciekawy jestam jak ten pad działa, bo jeśli się znam na elektronice to wiem że obwód powinien byś zamknięty a nie mogę sie tego doszukać z moich obserwacji.[​IMG]
     
  8. mrowa522

    mrowa522 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2012
    Posty:
    370
    Polubienia:
    52
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Częstochowa
    Obserwuj dalej aż zrozumiesz jak działa, na koszyczku jest mała dziurka z blaszką, której nie uwzględniłeś na rysunku (chyba, że twój jej nie ma i dlatego nie działa..)

    edit: ucięło mi część wiadomości
     
  9. hunter115

    hunter115 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak jest taka blaszka ale nie sięga do żadnego styku.
     
  10. matj

    matj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2011
    Posty:
    166
    Polubienia:
    20
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    ten sprzedawca nie wyglada na wiarygodnego, mial troche negatywow dot. padów. Takze zglaszaj do niego.
     
  11. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Sprawdź bez koszyka czy na samych bateriach pójdzie.chyba nie trzeba tłumaczyć jak to zrobić :-X
    Jak pad ruszy to wina koszyka jak nie usterki w padzie szukać trzeba
    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  12. pit3r1991

    pit3r1991 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety nie wiem jak to zrobić. Proszę mnie zrozumieć iż jestem amatorem jeśli chodzi o xboxa.
     
  13. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Ty masz kolego pada zsynhronizowac z konsola :-D
    Wpisz w gogle to nawet ci filmy znajdzie jak to zrobić.
    W konsoli wciskasz na przednim panelu taki mały przycisk i zaczną ci diody zielone migac i potem na padzie też wciskasz i na padzie mijają.wtedy pad ci się zsynhronizuje . Ł


    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  14. pit3r1991

    pit3r1991 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak wiem, wyczytałem już to w googlach, lecz pad w ogóle nie reaguje nic nie świeci się na padzie pomimo nowych wsadzonych baterii. A pad podobno działa w 100 %. Ja się na tym nie znam dlatego piszę na tym forum o jakieś porady czy to jest możliwe czy np on jest zepsuty?...
     
  15. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Pad się nie włącza w ogóle tak? Żadnej reakcji?
    Baterie bez koszyka i sprawdzających czy się zaświeci czy nie
    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  16. pit3r1991

    pit3r1991 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak pad się nie włącza (żadnej reakcji pada - diody, światła).
    W padzie jest koszyk z bateriami (paluszkami duracel).
     
  17. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Co tu dużo mówić. Pad nie działa i najlepiej go odeslij. Lepiej żebyś go nie rozbieral i nic z nim nie kombinowal bo zepsujesz jeszcze bardziej i nie uwzględni ci gwarancji...
    Jeśli chcesz możesz go rozebrać lub jak kolega wyżej mówi podłączyć baterie bez koszyka ale to nie jest takie znów łatwe

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
    1 osoba to lubi.
  18. pit3r1991

    pit3r1991 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok, bardzo dziękuję za pomoc.
     
  19. Problem

    Problem Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    chodzi ci o podłączenie drugiego pada, tak, by xbox widział dwa jednocześnie, czy o to, ze nie można go włączyć? jeżeli nie możesz włączyć, to pierwsze pytanie: w ogóle wiesz, JAK włączyć? jeżeli tak, to drugie pytanie: czy przytrzymałeś przycisk xboxa? jeżeli tak, to trzecie pytanie: działa? jeżeli nie, to czwarte pytanie: na pewno zrobiłeś wszystko jak trza? jeżeli tak, i nadal nie działa, to pisz do tego sprzedawcy i powiedz mu żeby sobie go wsadził w d*p*, bo sprzedał ci badziewie. : W złym humorze:
     
  20. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    wy mu tu mącicie a nie sprawdził chłopak ostatniej opcji: :]
    spróbuj podciągnąć sprężynki w koszyczku z bateriami do góry tylko uważaj żeby nie przegiąć bo można je wyrwać - jak wtedy nie zadziała to reklamacja
     
  21. aciddrinker

    aciddrinker Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    z tego co czytam to kolega nie odpala pada przez logo X, ale może źle przeczytałem
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. krisiooo950
    Odpowiedzi:
    0
    Wyświetleń:
    64
  2. Makusxbox
    Odpowiedzi:
    0
    Wyświetleń:
    74
  3. Makusxbox
    Odpowiedzi:
    3
    Wyświetleń:
    135
  4. marjanek
    Odpowiedzi:
    4
    Wyświetleń:
    140
  5. Jaszq
    Odpowiedzi:
    3
    Wyświetleń:
    155

Poleć forum