1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pad Xbox One konfiguracja na PC

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Marcin Marcino, Wrzesień 7, 2014.

  1. Marcin Marcino

    Marcin Marcino Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Przezmark, Poland
    Witam.
    Mam problem w skonfigurowaniu Pad-a od Xbox One by pracował na Win_7.
    A tak to się przedstawia.

    Taki mam system

    [​IMG]

    Ściągam i instaluje sterowniki pod x64.
    Po instalacji podłączam Pad Xbox One za pomocą kabla micro Usb. I dzieje się tak:

    [​IMG]

    A tak to wygląda w Menadżerze Urządzeń :

    [​IMG][​IMG]

    Proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Marcin Marcino

    Marcin Marcino Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Przezmark, Poland
  4. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    477
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zapodaj większe zdjęcia. ;]
     
  5. Marcin Marcino

    Marcin Marcino Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Przezmark, Poland
  6. Marcin Marcino

    Marcin Marcino Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Przezmark, Poland
    U wszystkich działa tylko nie u mnie ??
     
  7. dijemex

    dijemex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 7, 2014
    Posty:
    206
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lubaczów
    w menadżerze sprzętu kliknij prawym na ten żółty znak zapytania i daj zainstaluj ręcznie czy coś, wskaż wtedy link do lokalizacji sterowników a jak nie będzie działać to ściągnij sterowniki w rarze, wypakuj i wskaż na folder z plikami :p
     
  8. Marcin Marcino

    Marcin Marcino Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Przezmark, Poland
    Już tak robiłem i jest to samo.
     
  9. Marcin Szalkiewicz

    Marcin Szalkiewicz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2014
    Posty:
    45
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Opoczno, Poland
  10. Marcin Marcino

    Marcin Marcino Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Przezmark, Poland
    Instalowałem przecież te stery i nic nie daje.
     
  11. Marcin Szalkiewicz

    Marcin Szalkiewicz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2014
    Posty:
    45
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Opoczno, Poland
    no to nic innego mi nie przychodzi do głowy. Też tak miałem w menadżerze urządzeń brak tego sterownika. Ale po instalacji z podanej strony controler działał. Robiłem oczywiście w kolejności ( Instalacja sterów później podłączanie kontrolera przez usb.)
     
  12. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3497
    Polubienia:
    1260
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Ja bym odinstalował sterowniki z menadżera urządzeń z zaznaczonym usuń pliki, odłączył pada i zrestartował komputer, zainstalował oficjalne oprogramowanie podane w temacie, teraz bym podłączył pada i poczekał aż się samo zainstaluje. Czasami tak bywa ze system przyjmie jakieś złe sterowniki i się zapętli, miałem to często gdy flashowałem telefony.

    Jest jeszcze inna możliwość, masz coś z samymi portami USB
     
  13. Marcin Szalkiewicz

    Marcin Szalkiewicz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2014
    Posty:
    45
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Opoczno, Poland
    Dokładnie. Czasem trzeba odinstalować poprzedni sterownik żeby nowy działał poprawnie.
     
  14. Marcin Marcino

    Marcin Marcino Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Przezmark, Poland
    Robiłem tak i ciągle jest tak samo.
    Dodam, że tak jest na 2 kompach z systemem Win_7.
    Na Win_8 działa bez problemu.
     
  15. Marcin Szalkiewicz

    Marcin Szalkiewicz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2014
    Posty:
    45
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Opoczno, Poland
    A spróbuj z Kontrolera wyciągnąć baterie. I podłączyć tylko po kablu.
     
Wczytywanie...

Poleć forum