1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pad z PS2 do XBOX 360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez skrzydel5, Listopad 1, 2010.

  1. skrzydel5

    skrzydel5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bytom
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. skrzydel5

    skrzydel5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bytom
    Pomoże ktoś?
     
  4. barteq121

    barteq121 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 20, 2010
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie mam tego ale pewnie tak jak się grało padem na ps2.


    Pomogłem? Kliknij 'Dziękuję'
     
  5. voltan91

    voltan91 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    1773
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bytom
    Ja bym pada z X'a w życiu nie zamienił na tego z playa. Ale jeśli chcesz to pewnei będzie dla Ciebie dobre, może warto spróbować,
    a i cena nie wygórowana moim zdaniem.
     
  6. skrzydel5

    skrzydel5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bytom
    Potrzebuje do tekkena.
     
  7. skrzydel5

    skrzydel5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bytom
    Macie coś jeszce?
     
  8. eSKaeN

    eSKaeN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lębork
    Mam identyczną przejściówkę. W Tekkena gra się na niej **********, wreszcie wszystko wychodzi. Żadnych lagów. Jedynym mankamentem jest to, że aby ją "uruchomić" potrzebujesz PRZEWODOWEGO pada od X360 (ja synchronizuję ją za pomocą starego arcade sticka :) ).
     
  9. KubexRIO

    KubexRIO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A orientujecie się, czy jest coś w drugą stronę, tzn. żeby na ps2/3 grać padem X360?
     
  10. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    jak kupiles zlom to musisz miec przewodowego... z tego linku na gorze nie trzeba, sam mam taki i wszystko dziala pieknie
     
  11. malina10212

    malina10212 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    253
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Kielce
    a mnie się wydaje, że co po niektórzy chcą przedobrzyć albo im się zwyczajnie nudzi... po co zamieniać pady? Po co podłączać pada od x boxa do ps2 i na odwrót? Nie leży wam komfort grania? To trzeba było kupić konsolę u konkurencji. Z całym szacunkiem ale jak czytam pomysłowców którym nagle się coś ubzdurało to aż się sama dziwię. Może jeszcze komuś zachce się upychać bebechy x boxa w plejce? Powodzenia.
     
  12. eSKaeN

    eSKaeN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lębork
    Kupiłem identyczną przejściówkę jak na aukcji (od tego samego kolesia, ten sam opis aukcji). W rozmowie telefonicznej też mnie zapewniał, że wszystko będzie chodzić bez dodatkowego pada, ale jak widać nie zna swoich produktów. Dobrze, że przed zakupem spytałem się o tę przejściówkę na forum backdasha. Kilku kolesi ją miało i sobie chwaliło, ale ŻADEN nie mógł podłączyć jej bez podłączenia przewodowego pada. Nawet w instrukcji pisze, że nie obejdzie się bez niego. Może kupiłeś przejściówkę z następującego linku? NOWOSĆ! PODŁĄCZ PAD OD PS2/PS3 DO XBOX360. HIT! (1251429153) - Aukcje internetowe Allegro Wygląda tak samo, tylko że posiada w sobie chip, który automatycznie synchronizuje ją z konsolą (bez użycia dodatkowych padów).

    @UP: To zagraj sobie w bijatyki na padzie od X360 :) Do wszystkiego innego pad od klocka jest *********, tylko grając w bijatyki nie idzie nic zrobic :)
     
  13. skrzydel5

    skrzydel5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bytom
    Temat uważam za zamkięty. Przejściówkę kupiłem. Mam jeszcze jedno pytanie. Dało by się grać na kierownicy do PS2?
     
  14. skrzydel5

    skrzydel5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bytom
    Pomoże ktoś?
     
  15. skrzydel5

    skrzydel5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bytom
    A mógłbyś powiedzieć gdzie dostanę tańszą? Mam arcade sticka więc o pada przewodowego nie mam się co martwić.
     
  16. eSKaeN

    eSKaeN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lębork
    Nie widziałem nigdzie na allegro tańszej z wbudowanym chipem. Ale jeżeli masz przewodowego pada, to ta przejściówka z pierwszego posta będzie dobra. Dodatkowo posiada ona przełącznik na konsolę PS3, ale nie wiem czy to w niej działa (będę miał jak sprawdzić dopiero w przyszłym tygodniu).
     
  17. skrzydel5

    skrzydel5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bytom
    Że jak? Można podłączyć pada z ps2 do ps3? Czy z PS3 do XBOX 360?
     
  18. Kondziu360

    Kondziu360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A niby w czym ty mu pomogłeś? Ludzie opanujcie się trochę z tym żebraniem o głupie 'Dziękuje'!
     
  19. eSKaeN

    eSKaeN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lębork
    Pad z PS2/PSX do PS3 (przynajmniej tak pisze w instrukcji i jest specjalny pstryczek). Podłączając to do konsoli sony nie potrzeba podłączać dodatkowego pada.

    EDIT: Jak masz jeszcze jakieś pytania dotyczące przejściówki to pisz na PW.
     
  20. stonalodz

    stonalodz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    łódź
    Ja kupiłem tę przejściówkę za 15 zł, dodatkowo musiałem kupić przewodowy pad, razem mnie to wyniosło 90 zł, czyli tyle samo ile kosztuje ta przejściówka z chipem , ale dodatkowo mam padzik, czyli dwie pieczenie na jednym ogniu. Co do kierownicy, to mam taką Mantę jakąś i jutro bee ją podłączał to napiszę czy działa.



    wŁaśnie podłączyłem nieoryginalny BEZPRZEWODOWY pad od ps2 do tej przejściówki i elegancko działa. Co jest fajne, można w trakcie odłączyć ten pad Xboxa od tej przejśćiówki i podłączyć go pod drugie usb i on się zaloguje jako następny pad, przejściówka nadal działa :)

    ..........

    No i, kierownica działa ( jakas manta comressor 2 ), problem tylko jest w tym ze pedał gazu widzi jako przycisk A, hamulec jako B wiem że można jakoś przeprogramować guziki, musze intrukcję poczytać, testowałem na test drive unlimited, innej nie chciało mi się szukać. Acha, niestety przez port od ps2 idzie za mało prądu do kierownicy, i ja to zrobiłem tak ze podłączyłem przejściówkę, potem pada od X, potem kierownice pod port ps2, następnie odłączyłem pada od X i wsadziłem dodatkową końcówkę usb z kierownicy do przejściówki w miejsce pada X żeby zasilanie było dobre i kierownica ruszyła.
     
  21. skrzydel5

    skrzydel5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    180
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bytom
    Wielkie dzięki.Dziękuję za wszytkie informacje.
     
Wczytywanie...

Poleć forum