1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Padł laser czy cały naped?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Grom, Maj 25, 2011.

  1. Grom

    Grom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    Witam, mam konsole Xbox 360 Arcade falcon z 2007r. z hdmi przerobiony, napęd benq/liteon i mam taki problem iż już powoli przestawał czytać gry a jak chciałem je na dysk zainstalować to po 5-10x podejściem się jeszcze dało nagrać. Następnego dnia włączam konsole i już nie działa nic, ani oryginały ani kopie na verbatimach nagrywane. płyty są zadbane nie posiadają nawet najmniejszej ryski. Po włożeniu gry do konsoli słychać tak jak by tylko "Tyk,Tyk" i na ekranie z odczytywania znowu pisze "Otwórz napęd" otwierałem i zamykałem po 20-30x i nic, a dzień wcześniej zainstalował jeszcze na dysk 2 gry i tu jest moje pytanie, czy jak bym wymienił laser to by jeszcze smigało? czy trzeba by było wymienić cały napęd? raczej ja się na tym nie znam wiec oddałbym do serwisu, tylko za wymianę lasera zapłacę 70zl a za cały napęd 200[ponieważ muszę wysłać konsole do serwisu] i bardziej myślałem o wymianie lasera ale nie wiem czy to wystarczy. Czy miał ktoś podobny problem? BTW. nie wchodzi w grę nic z rozkręcaniem ponieważ pewnie bym go już ponownie nie złożył albo coś zepsuł poprostu nie mam pojęcia o tym
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. NuMeR

    NuMeR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2010
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    Hej Grom a gdzie mieszkasz ? Jak z blisko Lodzi to moge ci to naprawic pewnie bedzie standardowo czyszczenie i kalibracja lasera daj znac to sie dogadamy.
     
  4. Grom

    Grom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    ja akurat jestem ze szczecina, u mnie sa niby serwisy ale w jednym powiedzieli, że mi to tego nie zrobią bo mam przerobkę, w innym chcieli wymieniać całą płytę główną a nawet go nie wyjąłem jeszcze z plecaka żeby pokazać co jest 5 :p, a w innym chcieli cały napęd wymienić ale za 170zł + Stary napęd a mi ten stary się może kiedyś przydać może dało by się naprawić i był by zapasowy hehe, co najwyżej mógł bym go wyczyścić ale sprężonym powietrzem ale to chyba nie najlepszy pomysł, może ktoś ze szczecina lub okolicach [mogę dojechać gdziekolwiek, gdzie autobus dojedzie .] by mógł to zrobić??

    Edit: interesuję mnie bardziej i tak czy wystarczy sam laser wymienić czy cały napęd, bo na laser pieniądze to mam, ale żeby napęd wymienić trochę bym musiał poczekać, a nie chciałbym takich numerów ze po wymianie lasera dalej będzie lipa albo pochodzi kilka dni i leży znowu, dlatego się pytałem czy może ktoś miał podobny problem, mam też drugiego xboxa elite z 2009r i ma on napęd tak samo wyglądający jak ten z arcade i nie jestem pewny jaki model lasera tam pasuje, żeby kupić ew. i znaleść kogoś kto to nie drogo wymieni, może ktoś wie jaki mi jest laser potrzebny? na zdjęciach internetowych to wygląda jak napęd benq/liteon ale w końcu nie wiem który . jestem w tym zielony:p
     
  5. rafal123_1985

    rafal123_1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2011
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    wymień sam laser wymontuj go przeczytaj jego oznakowania i taki zamów.
     
  6. Grom

    Grom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    Ten problem jest nawet na zwykłych płytach CD z muzyką, czy Cd i DVd w xbox czyta ten sam 1 laser?
     
  7. rafal123_1985

    rafal123_1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2011
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    tak masz tylko 1 laser w tym od cd i dvd słyszysz tykniecia po włozeniu płyty takie tyk tyk jak tak to wymień laser i po problemie
     
  8. Grom

    Grom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    A może ktoś polecić jakiś serwis w szczecinie, lub okolicach? gdzie mogli by wymienić laser? Pewnie jak bym się sam za to zabrał to już nie tylko to by było do naprawy hehe
     
  9. potworny_kazik

    potworny_kazik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 25, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    mam kumpla z okolic szczecina, który mógłby pomóc. jak coś to daj znać.
     
  10. NuMeR

    NuMeR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2010
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    Jak by nikt z okolic ci nie pomógł mozesz podeslac to zobacze ost zrobilem konsole ktora nic nie czytala teraz smiga jak szalona a koszt naprawy to 50 zł
     
  11. Grom

    Grom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    Nie było by zle, przemyślę też tą ofertę, a czy jakaś gwar. byś dał nawet minimalna? bo czytałem że po podkręcaniu lasera, który już i tak nie żyje na długo go nie ożywia max kilka dni.
     
  12. NuMeR

    NuMeR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2010
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    Hmm wiesz napewno 14 dni gwarancji bym dal a co do lasera to jezeli takowy nie byl wogole ruszany to daje i dzialac powinien dlugo po to sie kalibruje zeby dzialal a nie zeby podzialal kilka dni i padl ;(
     
  13. Grom

    Grom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    Nie był ruszany na 100% ale i tak dzisiaj ide do gościa, którego znalazlem na allegro, wymienić cały napęd i wgrać nowa przeróbkę więc mam nadzieje że będzie wszystko śmigać edit: jednak nie wymieniam laseru bo nie moglem sie dogadac z gosciem, jednak chyba potrzebowal bym kogos od wymiany lasera tylko, poniewaz zdjalem tylko przod obudowy i dmuchnolem [z powodu braku sprezonego powietrza .]z calej sily w naped i smiga teraz kazdy oryginal, kreci sie b.szybko tak jak w drugim dzialajacym xboxie, tylko na kopiach sie troche dluzej laduje [Verbatimy nie chodza, jakies Esperanza ledwie,ledwie, jedynie nawet ladnie czyta plyty TX, ktore sa najtansze u mnie w sklepie az dziwne;p ] wiec raczej bym potrzebowal wymiany laserku ew. podkrecenia go na terenie szczecina, jezeli ktos by mogl.
     
  14. o9d6

    o9d6 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawie
    Spróbuj przeczyścić laser patyczkiem do uszu, tylko delikatnie, ogólnie przeczyść napęd. Miałem podobny problem, tylko że w napędzie komputerowym, czyszczenie - 5 minut i śmigał jak nowy. Najczęściej w napędzi psuje się laser, inne części to na prawdę rzadkość.
     
Wczytywanie...

Poleć forum