1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Padnięty napęd czy źle wgrany LT?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez darekg11, Grudzień 2, 2011.

  1. darekg11

    darekg11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, dałem kumplowi od kumpla konsolę do przerobienia, ale niestety chyba temu nie podołał - na szczęście kasę oddał.
    Konsola działa, napęd się wysuwa, wsuwa ale niezależnie jaką grę wsadza to pojawia się cały czas: "Odczytywanie...", a potem Otwórz napęd. Dodam, że napęd trochę tak jakby syczy przy odczycie.

    Czy uśmiercił mi napęd czy tylko źle wgrał LT 2.0? Dasha dał najnowszego 604.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. katido

    katido Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2011
    Posty:
    91
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Pabianice
    jakby ci usmiercil naped to wogole by nie dziala tzn tacka by sie nie wysuwala zadna gra ci nie dziala??!!
     
  4. darekg11

    darekg11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    Wgraj ponownie LT+ 2.0
     
  6. darekg11

    darekg11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Okej, dzięki. Dam jutro innemu ziomeczkowi do przeróbki i napiszę czy pomogło. Myślałem, że napęd mi zabił a jak tak to spoko.
     
  7. katido

    katido Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2011
    Posty:
    91
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Pabianice
    prawdopodobnie zle ci wgral flasha a sproboj jeszcze oddtworzyc jakis film na dvd ?!
     
  8. filmyredcywn

    filmyredcywn Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ja daję na to, że uszkodził taśmę od lasera.
     
  9. darekg11

    darekg11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Film też niestety nie odtwarza. Jeśli uszkodził taśmę to koszty naprawy = koszty nowego napędu?
     
  10. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    Wątpie żeby coś uszkodził podczas robienia flesza przy normalnym sprzęcie.Na 90% źle wgrany flesz bądź klucz
     
  11. katido

    katido Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2011
    Posty:
    91
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Pabianice
    jakby byl zle wgrany klucz to film na dvd powinien isc moze cos sie rozlaczylo rozbierz naped i zalookaj moze cos sie odlutowalo
     
  12. BROLY

    BROLY XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2011
    Posty:
    261
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Białaczów
    może laser spalony;p
     
  13. darekg11

    darekg11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    3 inne konsole przerobił dobrze więc nie wiem co tak naprawdę poszło źle, poproszę inną osobę co będzie przerabiać żeby zobaczył najpierw czy nie ma jakichś fizycznych uszkodzeń, a jak są to lipa i może skuszę się na JTAG'a albo RGH
     
  14. Kozi3214

    Kozi3214 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    121
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Okolice Wrocławia
    Z twoim dashem jak cos to tylko RGH :D
    JTAGa nie zrobisz.
     
  15. darekg11

    darekg11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    O dzięki za informację,
     
  16. djdoubleb

    djdoubleb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków/Tarnów
    Uszkodził laser napewno. Wymien laser i będzie smigac ;)
     
  17. darekg11

    darekg11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy jest w ogóle możliwość zakupienia i wymienia lasera takiego jak w napędach od xboxa?x_x

    A propo jak wygląda sprawa z wymianą napędu w konsoli, czy każdy napęd pasuje do każdej oraz jakie są ceny?
     
  18. djdoubleb

    djdoubleb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków/Tarnów
    Tak możesz wsadzić napę benq, liteona które pasują do fatow. Ale najlepiej będzie wymienić laser. Koszt laseru to do 50zl z przesyłka. Jak chcesz odezwi sie na priv i Ci Polece gdzie kupic
     
  19. robsongno

    robsongno Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2010
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ja miałem podobną sytuację kolego. Wszystko zrobiłem tak jak być powinno - podłączenie całego sprzętu do kupy, flash napędu bez problemu (wgrywałem i stock firmware i już zmodyfikowany LT 2.0 na przeróżne sposoby i zawsze kończyło się tak samo, kręcił płytkę, komunikat "odczytywanie", a zaraz po tym "otwórz napęd" - dodam, że flashowałem DosFlashem i JungleFlasherem i szło wszystko bez najmniejszych potknięć, erase, write, weryfikacja).

    Przewaliłem chyba z milion stron o tematyce konsolowej, zasięgając opinii i tu na forum, na forach zagranicznych i od "miejscowych ekspertów" w serwisach w moim mieście.

    Diagnoza jest taka (przynajmniej takie są możliwości z tego co się dowiedziałem ze wszystkich w/w źródeł):
    - padł ci laser
    - coś z elektroniką na płycie głównej napędu jest nie tak
    - masz naderwaną taśmę od lasera
    - przy podłączaniu napędu pod sprzęt (jakikolwiek by to nie był) do wgrywania firmware'a źle podłączono zasilanie i poszła zwara
    - albo po prostu źle koleś wgrał firmware (co dla ciebie byłoby z pewnością najmniej bolesne)

    W moim przypadku okazało się, że coś padło na płycie głównej mojego napędu (nie wiem może jakiś skok lub spadek napięcia zaliczył mój PC podczas zabawy z napędem, nie mam pojęcia) ... w każdym razie wrzuciłem innego Litka do mojego iksa, spoof key, wgrałem ponownie LT 2.0 i wszystko śmiga aż miło.
     
  20. adziu19970207

    adziu19970207 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2011
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    na 90% laser albo taśma jest jeszcze możliwość że zle podłączył piny i spalił napęd
     
  21. djdoubleb

    djdoubleb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków/Tarnów
    Jakby spalił napęd to by nawet sie nie otwierał ...
     
Wczytywanie...

Poleć forum