1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pal 50 a Pal 60

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez krisr77, Lipiec 8, 2008.

  1. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Witam

    Dostałem w koncy mojego upragnionego XBOXA :)
    Wszytko gra poza wyswietlaniem. Wiekszosc gier (przynajmnije te ktore mam -3 sztuki) chodzi w trybie PAL 60.

    Na moim monitorze/telewizorze LCD LG M228 22 cali, podłączoneym przez standartowe wejscie (cinche - to w zestawie) przy przełączeniu na tryb PAL 60 obraz staje sie mniej czytelny (jakby zblurowany i troche jakby z przeplotem) na PAL 50 jest wszytsko ok. Szukałem w monitorze takiej opcj ale brak (jest jakas zmiana KRAJU ale to nic nie daje).

    Da sie cos z tym zrobic? Małe w litery w grze czy na dashbordzie staja sie poprostu nieczytelne.
    Czy kupienie kabla HDMI -VGA rozwiaze sprawe??? (konsola ma wyjscie HDMI)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. cux

    cux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2008
    Posty:
    558
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Pal 50 a Pal 60

    Widocznie nie radzi sobie tak dobrze, jak z 50Hz (w trybie telewizyjnym, zakladam, ze ten LG ma wbudowany tuner). Tak,kabel HDMI zalatwi sprawe,bo jak piszesz, jest to monitor, takze wszystko powinienes miec na tym kablu ostre i wyrazne, to samo dotyczy kabla VGA.
     
  4. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  5. Fokuz

    Fokuz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 22, 2008
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Pal 50 a Pal 60

    Wystarczyć wystarczy, ale nie spodziewaj się dobrej jakości na kablu za 8 zł.
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Odp: Pal 50 a Pal 60

    takiego przeciez nie kupie http://www.allegro.pl/item396310111_kabel_hdmi_dvi_firmy_tech_link_seria_wires_2m.html
    A inne sa droze tylko przez to ze sa dłuższe. U mnie wystraczy 1 metr.
    Super jakosci sie nie spodziewam chce tylko zeby po przełączeniu na tryb PAL-60 obraz był taki sam jak w PAL-50.
    Chociaz jak podłącze ten HDMI to chyba uaktywni sie to pole HD w ustwienieach a PAL-50 i PAL 60 zniknie.

    Jak to jest ma ktos tak podłączone???

    Monitor nie ma full HD wiec i tak nie ma co liczyc na zylete obraz:(
     
  7. cux

    cux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2008
    Posty:
    558
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Pal 50 a Pal 60

    Kup zwykly kabel VGA do xbox'a 360, on ma od razu tez dzwiek (dwa kabelki), do tego przejsciowke na DVI i juz.
     
  8. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Odp: Pal 50 a Pal 60

    roznicy miedzy kablami hdmi - vga a component - vga na monitorze bez Full Hd nie zauwaze???
    a kombinowac trzeba z tym dzwiekiem....

    Ok przemysle sprawe. :)
    Dzieki za rade
     
  9. grzech1991

    grzech1991 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2007
    Posty:
    413
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Odp: Pal 50 a Pal 60

    cux z tego co wiem to nie ma przejsciowki d-sub--->dvi tylko jest dvi--->d-sub
     
  10. cux

    cux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2008
    Posty:
    558
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  11. grzech1991

    grzech1991 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2007
    Posty:
    413
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Odp: Pal 50 a Pal 60

    kurde a gdzies w gazecie (coz fakt pare lat temu) pisali ze nie istnieje cos takiego :>
     
  12. cux

    cux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2008
    Posty:
    558
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Pal 50 a Pal 60

    @krisr77, masz problem z glowy.
     
  13. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Odp: Pal 50 a Pal 60

    akurat czy to bedzie dvi czy vga to wszystko jedno (monitor ma i to wejscie i to, komp tez).

    bardziej mi chodzi wybor miedzy hdmi -dvi a component -vga :) (ale zamowilem juz hdmi -dvi zobaczymy co z tego wyjdzie :)
     
  14. koperek7

    koperek7 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Jestem nowy i mam nowego od wczoraj xboxa elite:) ale mam pytanie przełączyłem na PAL 60 ale np:gra PURE (jazda na quadach) w niektórych miejscach ma takie maluśienkie kropeczki a chciałbym żeby obraz był olśniewający ... więc moje pytanie czy jak bym kupił kabel HDMI za ( 30 - 40 zł) to obarz był by idealny ...
    z góry dzięki pzdr..
     
  15. jarek43_16

    jarek43_16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2008
    Posty:
    254
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lisów
    nie ma znaczenia czy kabel hdmi kupisz za 5zł czy za 100zł
     
  16. nordeq

    nordeq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2007
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk (tripcity)
    ponadto nie mają też znaczenia ustawienia pal przy kablu hdmi ;)
     
  17. Reji

    Reji Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2009
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Olsztyn
    LoL nie no najlepiej kupić wiązkę kabli i zrobić z nich przewód HDMI ?! . wtedy będziesz miał za 2,5zł przewód.
    Co do pytania najlepiej kupić oryginalny przewód microsoftu lub firmy big ben wtedy nie będziesz miał "plamek" na ekranie. Na przewodach niema co oszczędzać...
     
  18. nordeq

    nordeq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2007
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk (tripcity)
    teoretycznie przy transmisji cyfrowej przewód nie jest aż tak bardzo istotny - jednak na tych najtańszych z tesco rzeczywiście można uzyskać dodatkowy efekt kropeczek ;)
     
  19. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Przewód z Tesco za 14zł obraz żyleta
     
  20. koperek7

    koperek7 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  21. koperek7

    koperek7 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1

Poleć forum