1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pal50 - Pal 60

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez tomek6791, Grudzień 2, 2009.

  1. tomek6791

    tomek6791 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam pewien problem :( kupiłem wczoraj Xbox 360 :) to mnie cieszy ale fakt że mam Telewizor panoramiczny Philips 32PW9520 już mnie dobił :( kupiłem kilka gierek za nie mała kasę ale nie chodzą w Pal 50 ? a na Pal 60 nie mogę zmienić :( Zmieniłem na innym na Pal 60 ale mój tv stał się jednym szarym obrazem... Wie ktoś co z tym można zrobić ? Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  4. tomek6791

    tomek6791 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. peja101

    peja101 Banned

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    100-lica
    Nic nie zrobisz. Musisz kupić nowy telewizor/monitor
     
  6. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    taka możliwość do zmiany gry na pal 60 pojawia się gdy podłączamy xboxa do zwykłego TV CRT poprzez kabel scart-euro w ustawieniach konsoli trzeba przestawic i działa !
    ja tak mam ,kupowanie nowego TV to bzdura ! [chyba że ktos chce :)]
     
  7. Jacekxbox360

    Jacekxbox360 Banned

    Dołączył:
    Listopad 19, 2009
    Posty:
    119
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    wszystko będzie ok ! tak jak kolega Qazimodo pisze ,proponuję dokupić kabel RGB konsola/scart ,pozłacany z allegro dobrej jakości ,jest duża różnica ,czcionka nie jest rozmyta ,a obraz poprawny .

    Aha zapomniałem jeśli to Philips to wyłącz Digital Scan obraz będzie ostrzejszy .

    pozdrawiam
     
  8. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    a myślicie za jak on podłącza??? jesli konsola jest przelaczona w tryb 60 hz i ekran staje sie siwy to juz noc nie zrobisz. tzn mozesz go pewnie przerobic u jakiegos machrea

    ten philips bedzie dzialal na 100 % sam ma taki kineskopowy 100hz w domu i wszystkie gry dzialaja
     
  9. Kaktus92

    Kaktus92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    A jeżeli ja mam telewizor crt w pokoju PAL 50 i podłącze kablem SCART to wszystko będzie ok? I co z grami na PAL 60 nie będzie opcji żeby je włączyć?

    I do autora tematu. Jakie to gry kupiłeś że chodzą w trybie PAL 60?
     
  10. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja tez mam 32" kineskop 100 Hz i dziala wszystko 50 i 60 Hz.
    Jednak taki kineskopowy TV ma swoje wady np. w Dragon Age Orgins czcionka jest hmm taka sobie troche nieczytelna i jak chce poczytac troche te wszystkie notatki ktore znajde to troche oczyska bola
    Szkoda ze panowie robiacy gry nie mysla o graczach ktorzy jeszcze nie posiadaja wielkich 42" plazm i nie da sie zwiekszyc czcionki

    Wiec chyba przelacze sie na LCD 17" Benq
     
  11. jerro

    jerro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    140
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    na 100% będzie działał, musisz podłączyć w drugie gniazdo scart:)
    czyli w górne gniazdo- SCART1 i kablem RGB
     
  12. AOK#MazuR

    AOK#MazuR Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    z nienacka .
    wystarczy dokupić kabel RGB konsola/scart i myślę, że powinno śmigać ;)
     
  13. Kaktus92

    Kaktus92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Dodam tylko że w telewizorze mam tylko jedno wejscie, a dokładnie SCART. Wszystko tzn dzwięk i obraz jest przesyłane przez to wejście?

    I na jakim telewizorze będzie lepszy obraz. 15 cali płaski kineskop, czy 21 cali wypukły kineskop. Oba to crt z odświeżaniem 50 Hz
     
  14. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    raczej 21 cali
    15 to maluszek starszny
     
  15. jerro

    jerro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    140
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    kolego to nie jest twój temat , więc nie wprowadzaj zamieszania opisując tu swoje dylematy, tylko przeszkadzasz .Miałeś swój temat i dostałeś wyczerpujące wyjaśnienia tych kwestii, więc daj innym szanse na odpowiedzi na ich problemy.
     
  16. tomek6791

    tomek6791 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wielkie dzięki za podpowiedzi dziś coś podziałam w tym temacie :) może obejdzie się bez kupna nowego tv . Pozdrawiam
     
  17. soSNax

    soSNax Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a ja mam nastepujacy problem. gdy chce przelaczyc na PAL 60 to wszytko wyglada ok, z tym ze mam trche uciety obraz z lewej strony. telewizor mam 100Hz CRT wiec nie wiem czym problem :/
     
  18. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    nie da sie tego wyregulować z poziomu telewizora???
     
  19. Jacekxbox360

    Jacekxbox360 Banned

    Dołączył:
    Listopad 19, 2009
    Posty:
    119
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Możesz mieć źle wyskanowany obraz ,owszem da rade to zrobić ,ale tylko z menu serwisowego ,musisz poszperać w internecie,potrzebny Ci będzie kod do pilota twojego TV ,wtedy wejdziesz w tryb serwisowy i zdziwisz sie ile jest opcji do wyregulowania:)

    pozdro
     
  20. soSNax

    soSNax Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 29, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kurde no niestety do mojego TV (Samsung cw29z068p) nic nie moge znalezc konkretnego
     
  21. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Sproboj tego moze zadziala:
    Nie jest to kod z tego samsunga ale moze zadziala

    Tak wogole to wiem jak u mnie wejsc w tryb serwisowy ale boje sie zeby czego nie spieprzyc a chcial bym troche wyostrzyc obraz bo male literki sa troche zamazane
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. Enz0
    Odpowiedzi:
    6
    Wyświetleń:
    607
  2. wi3z
    Odpowiedzi:
    3
    Wyświetleń:
    620

Poleć forum