1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Palą mi się płyty !

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez rymcio1987, Wrzesień 17, 2009.

  1. rymcio1987

    rymcio1987 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 16, 2008
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Knurów
    Witam gorąco, od jakiegoś czasu mam problem z nagrywaniem gier na x'a na moim laptopie, wcześniej było wszystko wporządku, nagrywałem pierw na Zwykłych verbatimkach DL, potem przez jakiś czas na Verbatimkach DL ale Printable, też nie było problemu, teraz z powrotem kupuje normalne, i na 5 płyt 4 wylądowały w koszu ! raz jak nagrywałem Batmana AA . spaliła się na 48% potem nagrałem jeszcze raz, i wszystko było ok. wczoraj chciałem nagrać Dirt2, pierwsza płyta spaliła się na 47% dróga na 18%, potem wypaliłem dirta u kumpla na Pionnerze 116D i działało. dzisiaj chciałem nagrać shifta i znów 18% i po płycie ! poniżej zamieszczam screena z błędu który pokazuje za każdym razem IMG burn, koleś w sklepie poweidział ze mi że być może verbatim zmienił coś w swoich płytach w sektorach i moja wypalara tego nie może obsłużyć, i że mam sobie do niej biosa poszukać, ale nie mogę znaleść, ktoś jest w stanie mi coś doradzić ?? HELP !

    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. zielak20051

    zielak20051 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 31, 2008
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Włocławek
    To kup Platinum czy inne :) a z jaką prędkością nagrywasz?? Kolega wczoraj pierwszy raz nagrywał płyty na xboxa i tak najpierw zaczął od varbatimów i 2 płyty poszły do kosza, później Platinum i to samo 2 płyty poszły się j***ć ;p to kupił Emteki na próbę :) i na 3 płyty wszystkie chodzą bardzo dobrze :D Verbatimy i Platinum nagrywane z prędkością 2,4 a Emtek 4 :)

    PS. też nagrywał na laptopie :)
     
  4. rymcio1987

    rymcio1987 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 16, 2008
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Knurów
    kurcze cały czas te plyty nagrywałem prędkością 2,4 i nie było problemu ! dlaczego teraz świruje :/??
     
  5. juziek1994

    juziek1994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2009
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódz
    twoja nagrywarka już ma dosyć nagrywana spróbuj przeinstalować biosa nagrywarki daj dokładny model jaki masz u mnie to było zwabieniene może u ciebie też pomoże www.cdrinfo.pl na tej stronie znajdziesz bios
     
  6. rymcio1987

    rymcio1987 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 16, 2008
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Knurów
    Wypalara to GSA T50N RV06 (chyba to LG), ale biosa nigdzie do niej nie ma ;/ Co teraz ?
     
  7. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Kup se zewnetrzny palnik ,kieszen i palnik najlepiej pionka jeden ciort i bedzie po klopocie twoja spawarka ma poprostu dość delek.
     
  8. rymcio1987

    rymcio1987 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 16, 2008
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Knurów
    no rozumiem, jakby wypalił na niej nie wiadomo ile ,ale lapcia mam od stycznia tego roku i wypaliłem może 30gier ! od tego czasu.. i co mam teraz wymieniać ?
     
  9. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Niestety laptopy maja gówniane palniki i nic na to nieporadzisz.
     
  10. Dawidek

    Dawidek Banned

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2009
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Ciechanów
    Gosc ma racjie powinienes mu za posta podziekowac!!! sluchaj sam mialem problem wyskakiwaly bledy taki jak twoj (tez nagrywam na laptopie) i moja nagrywara tez stracila checi do nagrywania tylko ze ja nie wywalalem plyty ktora niby spalilem tylko jeszcze raz i tak z 4 razy i mi nagralo i gra dzialal albo daj mu poprostu pare dni wolnego...
     
  11. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Dawidek jak mogłeś jeszcze raz nagrywać na płytę która źle się wypaliła to niemożliwe , na start ci wywala błąd że płyta jest wypalona.
     
  12. pawlakgsu

    pawlakgsu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczytno
    ja IMG nie wypalam bo wyskakiwaly mi bledy przy nagrywaniu na plytkach VERBA potem zabralem sie za clone cd troche lepiej ale tez lipa pewnie wina nagrywarki ale cos:p...

    ...postanowilem ze spruboje zaoszczedzic 2 zl na plytkach i spruboje przenisc sie na Philips i...i to byl moim zdaniem strzal w dziesiatke :D bynajmniej dla mnie wszycho elegancko sie nagrywa nic nie szwankuje (ale nagrywam tym clone cd)
     
  13. sasukepl

    sasukepl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  14. rymcio1987

    rymcio1987 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 16, 2008
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Knurów
    Ok dzięki wrzuciłem tego FW, jutro kupię płytki i zobaczę czy jest jakaś poprawa.
     
  15. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
Wczytywanie...

Poleć forum