1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pamiec ram do laptopa

Temat na forum 'PC' rozpoczęty przez BialyGTi, Sierpień 13, 2015.

  1. BialyGTi

    BialyGTi Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2015
    Posty:
    720
    Polubienia:
    757
    Punkty za osiągnięcia:
    93
    Witam.

    mam maly problem z ramem w laptopie "Toshiba satelite L500-1Q9" aktualnie mam 2 szt kazda po 2gb DDR3 PC3 8500s 1066Hz i doczytałem ze płytka przyjmie 8Gb a chciałbym wywalić 2gb i założyć 4gb zeby laptop miał 6 pamieci

    Czy musze miec 4gb o takich samych parametrach czy moze byc inna Np CL7 badz CL9 i 1600 a moze lepiej wymienić wszystkie na inne parametry moze ktos cos doradzi co z tym faktem zrobic
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28031
    Polubienia:
    3210
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Najlepiej taką samą, jak dasz szybszą to i tak będzie działać na tych samych parametrach co ta 2GB.
     
  4. BialyGTi

    BialyGTi Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2015
    Posty:
    720
    Polubienia:
    757
    Punkty za osiągnięcia:
    93
    czyli jak zmienię caly ram na szybszy to bedzie jakies odczucie w szybkości przy codziennym użytkowaniu ?
     
  5. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28031
    Polubienia:
    3210
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Wątpię żebyś to odczuł, przy takiej wymianie bierz pod uwagę prędkości maxymalne jakie szyna obsługuje. Jak dasz większą prędkość ramów to ona i tak Ci zaniży. Powinieneś to mieć gdzieś tam wyszczególnione w dokumentacji technicznej.
     
  6. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3449
    Polubienia:
    1223
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Najlepiej kupić dwie nowe parowane kości niż tak kombinować z dokładaniem.
     
  7. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    720
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Po co płacić za dwie, jak potrzebuje jedną?
    Nawet jak będą różne pojemności, to i tak pamięci zadziałają w Dualu, DDR3 nie jest wybredny.
    Wysłano z Nokia Lumia 920
     
  8. panwiesio

    panwiesio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2015
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Najlepiej tą samą. Żadna z kości nie będzie wtedy musiała zmniejszać osiągów by dostosować się do drugiej.
     
  9. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3449
    Polubienia:
    1223
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nigdy nie ma pewności czy rożne kości nie będą się ze sobą gryzły.
     
Wczytywanie...

Poleć forum